Perseverenta este rasplatita – Zig Ziglar

Perseverenta este rasplatita 

„Timp de opt ani, tânărul scriitor se zbătu să scrie un număr incredibil de povestiri și articole pe care le-a propus spre publicare – și timp de opt ani au fost respinse. Din fericire, n-a renunțat și va fi întotdeauna recunoscător pentru asta.
O mare parte din timpul petrecut în marină l-a dedicat scrierii unui morman de rapoarte de rutină și scrisori. A învățat să se exprime elocvent și totuși concis. După dificultățile din marină, s-a zbătut foarte mult să aibă succes ca scriitor, dar în ciuda celor opt ani și a sutelor de povestiri și articole, n-a reușit să vândă nici măcar una. Însă odată, un editor a scris o vorbă de încurajare în scrisoarea de refuz. Spunea pur și simplu „Bună încercare”.
Cred că veți fi de acord cu mine că pentru majoritatea acest mic comentariu nu ar fi un îndemn prea puternic, dar tânărului scriitor efectiv i-au dat lacrimile. Nu avea de gând să renunțe.

În cele din urmă, după ani îndelungați de efort, a scris o carte care a avut o influență profundă asupra întregii lumi și l-a ajutat să devină unul dintre cei mai importanți scriitori ai anilor 1970. Este vorba despre Alex Haley și romanul său Roots (Rădăcini), a cărui ecranizare a devenit unul dintre cele mai vizionate seriale de televiziune din toate timpurile.
Mesajul este clar: Dacă aveți un vis și credeți cu adevărat că aveți posibilitatea de a-l transpune în realitate, urmați-l; nu vă dați bătut. Cine știe? Poate la următorul vostru efort cineva va spune: „Bună încercare.” Aceasta poate fi toată încurajarea de care aveți nevoie.

Rețineți: succesul poate fi chiar după colțul străzii, după următorul deal sau după următorul efort.

În plus, pentru că ne-ați spus că vă plac citatele lui Zig Ziglar, am pregătit încă două:

  1. Nu ai eșuat când eşti învins, ai eșuat când te dai bătut.
  2. Am vești bune – vă puteți schimba; dar aveți grijă să vă schimbați în bine.

–––––––––

Fragmentul de mai sus este extras din cartea Motive pentru a zâmbi scrisă de Zig Ziglar. Te invit și pe tine să descoperi cărțile lui Zig Ziglar aici.

 

Lectură plăcută!

1 Comentariu
  1. Buna,
    Pauza de lectura este intradevar binevenita in viata celor care,desi adora sa citeasca,au prea putin timp pentru asta.
    Va multumesc pentru ocazia oferita de a face parte din aceasta initiativa minunata,si astept cu nerabdare urmatorul fragment.
    O saptamana frumoasa.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.