Motive pentru a zâmbi – Zig Ziglar

Fragment din cartea „Motive pentru a zâmbi” – Zig Ziglar

Fiecare dintre noi are nevoie de un cuvânt bun, de susținere, pentru a putea trece peste dificultățile cotidiene. Cartea „Motive pentru a zâmbi” a lui Zig Ziglar îți oferă sfaturile de care ai nevoie, istorisiri care îți fac ziua mai bună, precum și citate care te vor ajuta să ai o viziune optimistă asupra vieții și a relațiilor dintre oameni, necesară pentru împlinirea personală și atingerea scopurilor propuse.

De ce să ne facem griji?

Îngrijorarea a fost descrisă ca “dobânda plătită pe probleme înainte de scadență”. Unul dintre cei mai mari dușmani ai omului este ingrijorarea. Îngrijorarea este ca un balansoar: necesită foarte multă energie și nu te duce nicăieri. Leo Bucaglia a spus: “Îngrijorarea nu alungă amărăciunea zilei de mâine, dar răpește bucuria zilei de azi.”

Întrebare: Aveți obiceiul să vă faceți griji? Dr. Charles Mayo spunea: “Îngrijorarea afectează circulația sângelui și întregul sistem nervos. N-am întâlnit niciodată un om care să moară de prea multă muncă, dar am întâlnit  mulți care au murit de îndoială.” Îndoiala produce întotdeauna îngrijorare și, în majoritatea cazurilor, lipsa informației o sporește.

Viața este în mare măsură ca un cadou de Crăciun. Ai mai multe șanse să primești ceea ce te aștepți decât ceea ce-ți dorești.

Din punct de vedere matematic, îngrijorarea n-are absolut niciun sens. Psihologii și alți cercetători ne dau de știre că circa 40% dintre lucrurile cu privire la care ne facem griji nu se vor întâmpla niciodată, iar 30% deja s-au întâmplat. În plus, 12% dintre grijile noastre sunt temeri nefondate privind sănătatea. Un alt procent de 10% se referă la diversele frământări zilnice care nu duc nicăieri. Așa că rămân doar 8%. Spus la modul cel mai simplu, oamenii își fac griji 92% din timp fără niciun temei real și, dacă dr. Mayo are dreptate, asta ne omoară.

O soluție oferită în cartea „Motive pentru a zâmbi” pentru a reduce starea de îngrijorare este următoarea: nu vă faceți griji în legătură cu ceea ce nu puteți schimba. De exemplu, timp de ani întregi am parcurs cu avionul peste doua sute de mii de mile pe an. Uneori zborurile sunt anulate sau amânate. Chiar acum, în timp ce scriu aceste cuvinte, stau pe pista de decolare așteptând să se elibereze poarta. Dacă îmi fac griji sau mă înfurii, asta nu va schimba nimic. Dacă fac ceva constructiv și închei acest capitol, am făcut un pas înainte. Este un mod pozitiv de a folosi energia pe care aș fi consumat-o dând curs unor stări de mânie, frustrare sau îngrijorare.
Mesajul este limpede: Dacă nu vă place situația, nu vă îngrijorați – faceți ceva pentru a rezolva problema. Aveți nevoie de mai puține griji și de mai multă acțiune.”

Pentru că mi-a plăcut cartea „Motive pentru a zâmbi” – Zig Ziglar, îți ofer încă un citat care, sper eu, îți va face ziua mai frumoasă:

„Toți suntem modelați de așteptările celorlalți. Trăim la nivelul a ceea ce cred ceilalți despre noi și despre posibilitățile noastre. De fapt, ceea ce cred alții despre noi este deseori mai important și ne influențează mai puternic decât ceea ce credem noi înșine.” – Zig Ziglar.

P.S Cartea este disponibila aici pentru comanda –> Motive pentru a zâmbi. O poți avea cu transport gratuit dacă vei alege încă o carte de pe site.

 

Lectură plăcută,

Livia

3 Comentarii
  1. foarte interesanta cartea…ma bucur ca pot citi online carti care sunt foarte importante pentru a-mi ține psihicul treaz și în ton cu realitatea….felicitări pentru tot ce faceți !

  2. Mi a placut mult ideia ca ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Fiti binecuvantata

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.