Cum să te faci dorită de toți bărbații – Marie Forleo

Un adevăr pe care o femeie irezistibilă trebuie să îl știe – fragment din cartea „Cum să te faci dorită de toți bărbații”

O relație nu te va salva!

Multe femei, printre care mă număr și eu, au făcut greșeala de a crede că au nevoie de un bărbat sau de o relație pentru a se simți complete , împlinite, mai puțin retrase, în siguranță din punct de vedere emoțional și /sau financiar și pentru a avea, în general, succes în viață, ceea ce nu este de mirare. Cultura noastră ne condiționează să credem că suntem cumva incompleți sau doar o parte a unui întreg până când ne căsătorim sau intrăm într-o relație serioasă.

Mie îmi place să-l numesc sindromul Jerry McGuire, „tu mă completezi”. Ai văzut filmul? Acolo, Renee Zellweger și Tom Cruise se îndrăgostesc și își declară unul altuia (într-un mod cât se poate de lacrimogen și siropos): „Tu mă completezi.”

Deși este plăcut, și de efect în filme, în afara marelui ecran această mentalitate distruge echilibrul emoțional al femeilor (și al bărbaților), precum și posibilitatea de a avea, cu adevărat, o relație funcțională. Ideea că o relație te va completa într-un fel sau altul, că te va salva ori că va da o turnură magică vieții tale reprezintă o cale sigură de a rămâne solitară și tristă.

În mod ironic, exact contrariul este adevărat. Ceea ce trebuie să înțelegi e că nimic din exteriorul tău nu poate induce un sentiment de împlinire, siguranță sau succes care să dureze. Nu există bărbat, relație, profesie, sumă de bani, casă, mașină sau orice altceva care să-ți poată oferi un sentiment permanent de fericire, satisfacție, siguranță și împlinire în interiorul tău.

Unele femei sunt induse în eroare de cuvântul „salvare”. În acest context, el se referă la ideea – greșită – potrivit căreia o relație te va scăpa de senzații precum goliciunea interioară, singurătatea, nesiguranța sau frica – sentimente inerente oricărei ființe umane. Iar faptul de a găsi pe cineva cu care să te însoțești te va „salva” cumva de ține însăți. Trebuie să ne trezim cu toții și să recunoaștem că acele sentimente reprezintă o componentă naturală a experienței umane. Nu sunt semnificative. Nu fac decât să confirm faptul că trăim și avem puls. Adevărata întrebare este: în ce vei investi, în nesiguranța sau în irezistibilitatea ta? Alegerea îți aparține.

A înțelege că ești completă și împlinită chiar în momentul de față e ca și cum ai apăsa pe un buton ce te face mai atrăgătoare, mai autentică și mai relaxată în orice împrejurare amoroasă – iar asta de îndată! Toate vibrațiile negative, disperate, sufocante și obsesive, care îi exasperează pe bărbați, vor dispărea, fiindcă ai încetat să te mai străduiești să te folosești de o relație pentru a te remonta. În realitate, ești perfect capabilă să experimentezi și singură fericirea, satisfacția și împlinirea chiar acum. Tot ce ai de făcut este să începi să-ți trăiești viața ca și cum contezi. Ca și cum ești importantă. Ca și cum ceea ce faci în fiecare moment aduce o schimbare în lume. Pentru că, da, chiar aduce o schimbare!

Acest fapt presupune să nu îți mai amâni visurile, să nu mai aștepți ziua norocoasă sau să temporizezi obținerea lucrurilor importante pentru tine din cauză că undeva, înăuntrul tău, speri ca Făt-Frumos să apăra și să rezolve totul. Știi la ce mă refer. La tendința de a te abține de la a investi în cariera ta, în sănătatea ta, în casă, în venituri și în familie doar pentru că ești singură și crezi că aceste lucruri se vor rezolva odată ce vei pune mâna pe „alesul tău”.

Pssst! Iată un secret: faptul că te abții de la a-ți trăi viața e tocmai ceea ce-l ține departe.

Nu aștepta până când întâlnești pe cineva. Tu ești cineva.

Atunci când trăiești fiecare zi cu entuziasm, ca și cum prezentul e tot ce ai, se întâmplă un lucru interesant. Începi să te simți fericită, mulțumită, împlinită, sigură pe tine.

În loc să treci nepăsătoare prin ce îți oferă viața și să speri în taină că lucrurile să se îmbunătățească odată ce îl întâlnești pe bărbatul perfect, mai bine începe să-ți trăiești viața cu intensitate și, astfel, trezește vulpița irezistibilă dinăuntrul tău, care abia așteaptă să preia controlul. Când investești 100% în viața ta (citește: când abordezi totul ca și cum contează), fericirea, satisfacția și irezistibilitatea (da-da!) sunt produse derivate. Vom vedea exact ce înseamnă să trăiești fiecare zi cu entuziasm în capitolul 10 și de ce anume acesta e factorul de atracție suprem. Deocamdată nu uita că, în ciuda convingerilor tradiționale, o relație nu te va face mai fericită, mai împlinită sau mai satisfăcută, mai sigură din punct de vedere financiar sau mai stabilă emoțional decât ești acum.

–––––––––

Fragmentul de mai sus este extras din cartea „Cum să te faci dorită de toți bărbații”  și reprezintă unul dintre cele cinci adevăruri pe care autoarea Marie Forleo ni le prezintă în cartea sa.  O găsești la doar 23 RON aici:  http://bit.ly/2lA8TEm sau telefonic:0774.091.579 sau 031.433.51.65. Dacă vei alege să cumperi două cărți de pe site, vei beneficia de transport gratuit prin curier rapid, oriunde în România.

În încheiere, te las cu încă un citat care sper să-ți placă:

„ În loc să te gândeşti cum să faci să păstrezi sau să te asiguri că vei avea mereu dragostea cuiva, arată-i celui de lângă tine, în fiecare zi, că eşti o persoană care îşi doreşte să fie iubită. Spune-i adevărul, comunică-i pe deplin şi ajută-l să  devină bărbatul care îşi doreşte să fie.”

Lectură plăcută!

1 Comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.