Indragitul actor Horatiu Malaele a lansat cartea O poveste cam ciudata si alte doua povestiri, pe care cu siguranta o vei citi cu mare drag. Cartea este o modalitate excelenta prin care oamenii pot descoperi prozatorul din spatele actorului. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta pe scurt cartea, pentru a te indemna sa o comanzi si sa o citesti, si iti vom spune cate ceva si despre autor.
Horatiu Malaele s-a nascut pe data de 1 august 1952 la Targu Jiu, in judetul Gorj. A absolvit Liceul Tudor Vladimirescu din Targu Jiu, iar in clasa a XII-a, a avut prima expozitie personala de desene, la Casa de Cultura din oras. Si-ar fi dorit sa urmeze cursurile Institutului de Arte Plastice din Bucuresti, insa pasii l-au purtat pe alt drum. Astfel, in 1975 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, clasa profesorului Octavian Cotescu. Ulterior, a fost repartizat la Teatrul National din Piatra Neamt. Acolo, a jucat in numeroase spectacole, cele mai cunoscute fiind Tinerete fara batranete, de Eduard Covalli, pentru care a primit si un premiu de interpretare, Sluga la doi stapani, Muntele, Eulenspiegel si asa mai departe.
Mai apoi, s-a mutat la Bucuresti si a jucat pe scenele Teatrului National, Teatrului Odeon, Teatrului Nottara, Bulandra, in diverse roluri, cu interpretari de exceptie. Din anul 1982 a inceput sa regizeze spectacole de teatru. Printre acestea se numara si O sarbatoare princiara, Puricele, Carlo contra Carlo. Pentru acesta din urma, a obtinut premiul Festivalului Comediei Romanesti in anul 1994.
Debutul in cinematografie a avut loc in anul 1974, cu pelicula Muntele ascuns. De asemenea, a regizat si filmele Palaria si Nunta muta, si doua episoade din serialul Ministerul comediei. Probabil nu stiai, insa a realizat si caricaturi. Acestea au fost expuse in peste 30 de expozitii.
Cartea O poveste cam ciudata si alte doua povestiri nu este prima pe care o publica. In trecut, a lansat si autobiografia Horatiu despre Malaele, HoARTiu Malaele, Tehomir, Poezii si vorbe in vant.
Cartea O poveste cam ciudata si alte doua povestiri se afla la intersectia dintre real si fantastic. Povestile au drept simboluri prezentate intr-un mod unic o boala misterioasa, o gara parasita si o bucata de tencuiala insangerata. Semnificatiile exact nu se regasesc in proza lui Horatiu Malaele, ci lasa cititorilor o infinitate de posibilitati si interpretari. De asemenea, in aceasta carte, eroii solitari sunt conturati de Malale ca prizonieri ai unei lumi in care domneste ambiguitatea si isi dezvaluie secretele treptate. Cartea este prezentata drept un univers plin de mister.
Cu siguranta vei indragi aceasta lectura exceptionala si vei dori sa citesti mai multe carti scrise de catre autor. In libraria online BOOKZONE vei descoperi si alte titluri scrise de Horatiu Malaele, care cu siguranta iti vor placea in mod deosebit.