Mitul normalitatii: o noua carte fenomen scrisa de Gabor Mate si de fiul sau

Gabor Mate este cu siguranta unul dintre cei mai apreciati autori din ultimii ani, iar toamna aceasta revine cu o noua carte fenomen, scrisa impreuna cu fiul sau, Daniel Mate. Cartea se numeste Mitul Normalitatii si o poti comanda de la BOOKZONE la un pret special. 

Noul volum se adreseaza tuturor celor care isi doresc sa inteleaga cum societatea ,,favorizeaza” intr-un fel sau altul dezvoltarea afectiunilor cronice si impiedica drumul spre vindecare. Mai pe scurt, ceea ce ni se pare normal, spre exemplu dureri de cap dese, nu sunt deloc ,,normale” doar pentru ca multe persoane le au si totusi, societatea si medicina nu le acorda multa atentie daca nu au o cauza care sa puna viata in pericol. Printre subiectele principale abordate in aceasta carte, se numara: 

  • Tensiunea dintre atasament si autenticitate exprimata prin deconectarea de sine;
  • Amprenta traumei si a stresului cronic in societate;
  • Modurile in care ideea de normalitate a culturii occidentale moderne submineaza bunastarea si dezvoltarea;
  • Conexiunile dintre emotii si sistemul nervos si imunitar;
  • Aspectele profunde ale compasiunii si calea spre reconectare.

Pentru ca sigur vei dori sa afli ce il recomanda pe Gabor Mate sa scrie o astfel de carte, trebuie sa stii ca este un medic foarte cunoscut, cu o exprienta de mi bine de 40 de ani. A lucrat timp de 20 de ani ca medic de familie, 7 ani i-a petrecut coordonand un centru de ingrijiri paliative si mai bine de 12 ani a lucrat cu pacienti dependenti, pacienti care aveau boli psihice, HIV si alte afectiuni. Astfel, ascultand povestilor lor de viata, la un moment dat Gabor Mate si-a dat seama ca poate exista o legatura intre boli fizice si pshice, dependente de orice natura si traume din copilarie, traume la varsta adulta, stres si viata intr-un mediu toxic. 

Din acel moment, Gabor Mate si-a dedicat cariera cercetarii relatiilor dintre acesti factori si bolile fizice, psihice si dependentele. Pana in prezent, a publicat numeroase carti psihologice care au ajutat milioane de persoane din intreaga lume. 

Cartea Mitul normalitatii este scrisa impreuna cu fiul sau, Daniel Mate, textier, compozitor si dramaturg pentru teatru muzica. Acesta are numeroase premii castigate. Bineinteles ca pasiunea pentru medicina se mosteneste, iar Daniel Mate este si chiropractician ce se focuseaza pe sanatatea mentala a pacientilor. 

Noul volum incearca sa desluseasca sursa bolilor, iar Gabor Mate vrea sa demonteze ,,mitul normalitatii”. Medicul considera ca rolul pe care traumele, stresul si haosul vietii moderne este normalizat si nu incriminat. De asemenea, subliniaza faptul ca desi medicina evoluzeaza in fiecare zi, aceasta nu trateaza oamenii ca pe un intreg si ignora stresul ca factor favorizat sau declansator pentru anumite afectiuni. 

In aceasta carte, Gabor Mate si fiul sau demonteaza cele mai comune mituri despre cauzele imbolnavirilor si ofera un ghid care te va ajuta sa faci primul pas spre vindecare. De asemenea, iti prezinta si obiceiurile si credintele considerate normale in societatea moderna, care nu sunt nici pe departe normale. 

Asadar, comanda aceasta carte pentru a afla cum sa iti mentii sanatatea in societatea moderna! 

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.