Iti place sa citesti carti de fictiune? Iata recomandarile BOOKZONE pentru aceasta vara

Prima recomandare este Legea Inocentei, de Michael Connelly. Iti spunem din start ca este o carte la care nu te-ai fi asteptat, cu multe rasturnari de situatie si un final exceptional. Avocatul Mickey Haller sarbatoreste o victorie profesionala. Este noapte si se afla in masina personala, cand este oprit de politie. Ai spune ca este un control de rutina, insa in realitate in portbagajul lui Haller este descoperit cadavrul unui client. Imediat este arestat, iar cautiunea a fost impusa de catre un judecator razbunator, la suma de 5 milioane de dolari. Haller alege sa se reprezinte singur, iar apararea si-o construieste in inchisoarea de la Twin Towers Correctional Center din L.A. Numai ca timpul sau este ocupat si cu altceva in afara de construirea cazului sau: va trebui sa dezvaluie un complot de coruptie in inchisoare. 

Urmatoarele doua carti pe care ti le vom prezenta sunt scrise de catre acelasi autor si, surprinzator, reprezinta primele doua romane publicate de catre acesta. Este vorba despre Pacienta tacuta si Fecioarele, de Alex Michaelides. Pacienta tacuta este romanul de debut al autorului si prezinta o poveste tragica. Alicia Berenson, protagonista cartii are o viata perfecta in aparenta. Este o pictorita renumita, iar sotul sau este un fotograf de moda. Locuiesc impreuna intr-o zona foarte buna din Londra, intr-o casa cu vedere la parc. Ai putea spune ca au viata perfecta. Totul, pana intr-o zi cand sotul Aliciei se intoarce mai tarziu de la o sedinta foto, iar Alicia il impusca de cinci ori in fata. Dupa acest incident, nu mai scoate un sunet vreme de multi ani. Este internata intr-un spital psihiatric de maxima securitate, unde refuzul sau de a vorbi lasa multe semne de intrebare. Dupa cativa ani de la incident, Theo Faber, un psihoterapeut cunoscut are sansa de a lucra cu Alicia si de a afla care este motivul pentru care a recurs la asemenea gest. Numai ca, in cautarea adevarului, Theo isi risca viata si cariera. 

Dupa ce vei citi romanul de debut al autorului, iti recomandam Fecioarele. Daca vei crede ca nu te va mai impresiona nimic, afla ca acest roman este la fel de captivant si vei astepta ziua in care autorul va publica si alte carti. Actiunea din Fecioarele incepe tot cu o tragedie. De data aceasta, autorul prezinta povestea Marianei, un psihoterapeut care isi va risca viata si cariera pentru a afla adevarul. La Universitatea Cambridge, mai multe tinere care fac parte dintr-o organizatie secreta, Fecioarele, sunt gasite moarte. Printre ele se afla si cea mai buna prietena a nepoatei Marianei. In viziunea Marianei, suspectul este Edward, un profesor de tragedie greaca. Numai ca demonstrarea vinovatiei sau inocentei o va costa scump pe Mariana. 

Acestea fiind spuse, speram sa alegi macar una dintre aceste carti si sa le citesti in vacanta de vara! 

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.