De ce este Katherine Center una dintre cele mai talentate scriitoare?

După cum îți povesteam de curând, am decis să o aducem pe Katherine Center pe raftul Bookzone. Nu cu una, ci cu trei cărți. Este vorba despre „Cum să mergi mai departe”, „Flăcările care m-au învățat să iubesc” și „Fata din avion”. Poate că te întrebi de ce trei cărți de la o autoare care este tradusă pentru prima dată în limba română. Adevărul este că nu plănuisem un număr atât de mare de cărți de la Katherine Center… până când am citit prima carte de la această autoare talentată. Iar restul a venit de la sine.

Motivele pentru care ar trebui să citești cărțile semnate de Katherine Center

Sigur, poate că vei spune că gusturile literare diferă și că este complicat să găsești un mod de a scrie sau un titlu potrivit pentru oricine. Asta până când deschizi prima carte semnată de Katherine Center și începi să citești. Oricât de diferiți suntem de ceilalți, o certitudine va exista întotdeauna: spectrul emoțiilor pe care îl resimțim în viața noastră este în linii mari același pentru fiecare dintre noi. Iar Katherine ia acele emoții și le include în povești care capătă o putere impresionantă. O putere însoțită de sentimente pentru cititor ce pot fi cu greu exprimate în cuvinte.

„Cum să mergi mai departe” este povestea lui Margaret. Sau poate că ar trebui să spunem povestea fericirii care se poate transforma în câteva secunde în tragedia cu care pare că ești blestemat să îți trăiești viața mai departe. Ceea ce pare a fi cea mai frumoasă zi a vieții pentru Margaret, care a lăsat în spate frica de zbor, nesiguranțele și orice mic detaliu care ar putea să-i umbrească fericirea, se transformă în ultima zi a unei vieți cu care era obișnuită și prima zi în care nu mai ai voie să renunți la tine, oricâte răni ți-ar fi făcut trecutul. O cerere în căsătorie nu îți poate promite siguranța de mâine, la fel cum nu îți poate promite dragostea la bine și la rău. Dar Margaret reușește să găsească în ea esența curajului, a acceptării și a vindecării, atunci când lumea din jurul său continuă să fie preocupată de propria existență.

„Flăcările care m-au învățat să iubesc” este povestea lui Cassie, o tânără care are o meserie mai puțin obișnuită pentru o femeie, cel puțin în concepția orașului în care trăiește: cea de pompier. Dar ce înseamnă o viață împlinită profesional, când tânjești după cea mai puternică emoție a vieții, iubirea? Abuzurile din trecut și traumele emoționale nu o lasă pe Cassie să ajungă și la împlinirea sufletească pe care și-o dorește atât de mult. Dar învățăm de la eroină că zidurile pe care le construim în jurul nostru pentru a ne proteja pot fi înlocuite de ceva mult mai puternic: iertarea celorlalți și iertarea de sine. Nu în ultimul rând, povestea este ca un fel de ghid pentru toți cei care au uitat ce înseamnă bucuria, speranța, pozitivitatea în momentele de cumpănă din viața lor.

„Fata din avion” este puntea de legătură dintre „Cum să mergi mai departe” și „Flăcările care m-au învățat să iubesc”, atunci când întreaga ființă se găsește prinsă în furtunile sufletului. Este povestirea din punctul de vedere al pompierului care o ajută pe Margaret să renască la fel ca o pasăre phoenix. Mai mult decât atât, este cadoul pe care îl primești în colet la comandarea celorlalte două cărți.

Mai jos îți lăsăm două fragmente din cărțile care vor fi lansate în curând la Bookzone:

„Ian vâslea într-un ritm susţinut, iar eu, trecând peste toate circumstanţele, bune sau mai puţin bune, îmi dădeam voie, în acel moment, să mă simt fericită, pe cât eram de tristă.

M-am minunat de senzaţie, pentru că nu era ori așa, ori altminteri. Ambele emoţii erau la fel de puternice, simultan.

Dacă m-aţi fi întrebat, înainte de accident, v-aș fi spus că emoţiile sunt ca niște blocuri de culori primare. Pentru o vreme, te simţi foarte bine când porţi sau vezi lucruri de culoare albastră, apoi treci la perioada galbenă și după aceea la cea roșie.

Dar acum, vedeam peisajul emoţional puţin diferit – mai degrabă precum pointilismul unui tablou de Seurat: fiecare culoare era compusă din multe altele. Dacă te uitai cu atenţie, erau puncte. De la distanţă, însă, formau o după-amiază pe lac, și toate culorile se bazau unele pe celelalte pentru a crea textură și sens.

Poate s-ar fi dovedit un avantaj, mi-am spus. Poate aveam să văd lumea cu ochi de artistă, acum.” – fragment din cartea „Cum să mergi mai departe”

–––––––––––––

Între noi exista ceva puternic și aveam senzația certă că ar fi putut reconstrui ceva esențial, care se sfărâmase înăuntrul meu, așa cum râsul alină suferința sau compania cuiva, alină singurătatea. Așa cum o masă bună potolește foamea.

A fost un lucru profund de conștientizat. Dragostea mă putea vindeca. Nu pifanul, nu un alt tip, ci dragostea în sine, și alegerea mea extraordinar de curajoasă să o simt.

Iubirea s-a dovedit a fi o putere, și nu o slăbiciune. Puterea de a refuza să permit monștrilor acestei lumi să strice totul. Puterea de a-mi cere dreptul la fericire. – fragment din cartea „Flăcările care m-au învățat să iubesc”

Iar în curând vei putea să comanzi cărțile de la Bookzone. Nu uita să verifici e-mailul pentru ofertă!

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.