De ce ar trebui să citești în fiecare dimineață

Dacă este un obicei pe care îl au în comun toți oamenii de succes, atunci trebuie să fie vorba despre citit. Și de ce nu ar fi un obicei comun, având în vedere că poți beneficia de cunoștințe atât de valoroase, de care autorii cărților respective au avut nevoie de ani de zile pentru a le aduna. De multe ori însă s-ar putea să îți dorești să citești mai mult, dar pur și simplu să nu ai timp, energie sau dispoziția necesară. Știai că poți să citești în fiecare dimineață și să beneficiezi și de câteva beneficii incredibile? Descoperă mai jos despre ce este vorba!

De ce este important să citești în fiecare zi?

Vrei să citești mai mult, dar nu știi cum să faci acest lucru? Unii ar spune că soluția este să citești 15-30 de minute în fiecare dimineață. Dacă vei reuși să creezi această rutină sănătoasă de dimineață, vei investi de fapt în dezvoltarea ta personală, profesională și, de ce nu, și în relaxarea cu care ar trebui să îți începi fiecare zi.

Este foarte important să faci asta după ce te trezești, având în vedere că devine din ce în ce mai greu în timpul zilei să te concentrezi și să investești în tine. Iar atunci când muncești toată ziua, există un risc mai mare să fii prea obosit ca să citești, nu te mai poți concentra, este mai greu să alegi o carte pe care să o citești fără să îți fie distrasă atenția sau să obosești prea tare. Sau poate că trebuie că faci cumpărături, să pregătești cina, să petreci puțin timp cu familia. Pe scurt, pentru cei mai mulți oameni este mai dificil să citească mai târziu în timpul zilei decât dimineața.

Motivele pentru care ar trebui să citești în fiecare dimineață

1. Îți începi ziua inspirat și motivat

Dacă citești o carte de business sau de dezvoltare personală la primele ore ale dimineții, te vei simți motivat și îți vei dori să dai 100% în acea zi. Este ca și cum ai simți pasiunea autorului cărții care prinde viață și în ceea ce te privește.

2. Este o activitate mai plăcută decât uitatul la televizor de dimineață

Dacă ai obiceiul să te uiți la televizor de dimineață, așa cum fac cei mai mulți oameni, ai putea să înlocuiești această rutină cu cititul. Nu uita că uitatul la televizor îți pune mintea pe pauză. Nu te ajută să îți dezvolți gândirea și creativitatea. Iar atunci când îți începi zilele uitându-te la televizor, îți distragi atenția de la ceea ce e cu adevărat important.

3. Descoperi noi idei și perspective pe care le poți folosi în timpul zilei

În momentul în care citești diferite cărți, descoperi și noi perspective și idei, care au potențialul de a-ți schimba viața, dacă ești dispus să le implementezi. Imaginează-ți câte idei noi îți pot veni dacă citești în fiecare dimineață câte 15 minute! S-ar putea să te uimească faptul că vei aplica exact în zilele respective ceea ce ai descoperit în cărți dimineața, dar lectura de seara doar s-ar putea să te facă să adaugi câteva idei pe o listă, pe care nu o vei lua foarte mult în calcul.

4. Cititul reprezintă acceleratorul dezvoltării personale

Unele cărți îți vor deschide porți către lumi care nici nu știai că există. Prin lectură vei reuși să devii mai bun în afaceri și în viața personală. Vei putea să depășești competiția, să fii mai bun decât propria persoană în trecut, să îți transformi visurile și obiectivele în realitate. Iar gândirea ta nu va mai fi limitată, ca să nu mai spunem de idei și de educație.

După ce ai citit toate motivele de mai sus, nu îți mai rămâne decât să incluzi cititul în rutina ta de dimineață și să începi să observi aspectele pozitive pe care le poate aduce acest obicei în viața ta.

P.S:. Știai că poți citi aproximativ 18-23 de cărți pe an dacă citești câte 15 minute în fiecare dimineață?

Sursă foto:
Bookzone

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.