Spune-mi cum îți aranjezi cărțile în bibliotecă ca să-ți spun ce persoană ești

De la ordinea alfabetică la un cod al culorilor pe care s-ar putea să îl înțelegi doar tu, există mai multe tipuri de iubitori de cărți când vine vorba despre aranjarea acestor obiecte în bibliotecă. Cărțile sunt fereastra către sufletul nostru. Sunt cărămizile de care ai nevoie pentru a construi cunoștințele, speranța și personalitatea. Iar felul în care îți aranjezi cărțile în bibliotecă s-ar putea să spună mai multe despre tine decât credeai până în prezent. Iată despre ce este vorba!

Cum poți să îți aranjezi cărțile?

Dacă ești pasionat de cărți și un cititor avid, indiferent dacă preferi cărțile fizice sau e-books, cel mai probabil ai și câteva cărți în casă. Însă cum îți place să le aranjezi? Preferi să le ții ordonate în funcție de categoria din care fac parte? Sau poate ordinea alfabetică este pe placul tău? Poate ordinea în funcție de culori este cea care îți satisface simțul estetic. Mai jos vei descoperi câteva modalități de a-ți aranja cărțile și ce transmite fiecare dintre acestea!

Ce spune despre tine felul în care îți aranjezi cărțile în bibliotecă?

1. În ordine alfabetică

O modalitate de aranjare clasică. Dacă funcționează pentru biblioteci, de ce nu ar fi o idee bună și pentru tine? Bine, poate că denotă o lipsă de imaginație, dar arată în același timp că îți pasă de cărțile tale și că vrei să știi mereu unde să găsești un anumit volum. Există o problemă evidentă în schimb. Atunci când vii acasă cu o nouă carte, va trebui să le muți pe toate celelalte pentru a-i face loc. Sau poți pur și simplu să îți cumperi un raft mai mare pentru cărți.

Dacă alegi această metodă, înseamnă că ești un cititor pasionat, care vrea mereu să găsească rapid o carte în colecția sa vastă.

2. În funcție de culoare

Chiar dacă îți cumperi cărțile pentru cunoștințe, nu înseamnă că nu poți face și artă cu ele. Unii oameni își aranjează cărțile în funcție de culoare, făcând un curcubeu cu adevărat spectaculos în bibliotecile lor. Singura problema? Îți va fi destul de greu să găsești o carte anume atunci când o cauți printre celelalte care au coperta aceeași culoare. Dar nu mai contează atunci când ai parte de o estetică de invidiat, nu?

Dacă alegi această metodă, înseamnă că ești un gânditor vizual, cu o perspectivă creativă. Și mult timp liber.

3. În funcție de categoria din carte fac parte

Biblioteca ta arată ce interese diverse ai. Iar această diversitate poate fi organizată în funcție de categoriile din care fac parte cărțile tale: de la cărți istorice, de dragoste sau polițiste la volume de sci-fi. Bineînțeles că nu trebuie să te limitezi doar la categoriile de cărți cunoscute deja. De exemplu, poți să îți faci propriile secțiuni: cărți cu final fericit sau cărți pentru un somn liniștitor.

Dacă alegi această metodă, înseamnă că ești o persoană interesantă, care citește și știe multe despre diferite domenii.

4. În ordine cronologică

Nu este nevoie să îți aranjezi cărțile în funcție de data la care au fost publicate. Provocarea mai mare vine din transformarea bibliotecii tale într-o poveste împărțită pe diferite perioade în funcție de acțiunea care are loc.

Dacă alegi această metodă, știi destul de multe despre istorie și despre diferitele perioade și evenimentele importante de-a lungului timpului. Ești persoana care la care apelează prietenii atunci când sunt la vreun concurs.

5. În funcție de valoare

Nu este vorba despre câți bani ai cheltuit pentru fiecare carte, ci despre cât de mult valorează fiecare carte pentru tine. Această este cea mai personală metodă, dar și cea mai dificilă.

Dacă alegi această metodă, cărțile ți-au fost ca un mentor în viață și le vezi ca pe un trofeu al trecutului tău. S-ar putea să fii și o persoană sentimentală.

Sursă foto:
Bookzone

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.