Carti perfecte pentru copiii care vor incepe scoala anul acesta

Cititul este unul dintre cele mai frumoase si importante obiceiuri din viata unui copil. De aceea, este bine sa obisnuiesti copiii de mici sa citeasca si sa cauti tot felul de metode prin care sa integrezi lectura in activitatile zilnice, daca nu ai facut-o deja. 

Citind, copilul va asimila numeroase informatii care ii vor folosi atat in viata de zi cu zi, cat si la scoala. Va putea sa isi dezvolte vocabularul, imaginatia si creierul. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva carti pentru copii, in special pentru copiii care incep scoala anul acesta, pe care le poti comanda din libraria noastra online. 

In primul rand, iti prezentam Atlasul copiilor isteti, de Julia Adams. Este un atlas care ii ajuta pe cei mici sa descopere lumea intr-un mod inedit si de ce nu, distractiv. Astfel, rasfoind atlasul, copiii vor putea sa gaseasca raspunsul la intrebari care pot aparea firesc la varsta scolara:  Care este cel mai lung lant muntos din lume? Care e cel mai mare oras din Europa? Cat de rapid este un cangur? In plus, in atlas sunt prezentate minuni ale lumii si constructii impresionante din toata lumea. 

O problema din ce in ce mai intalnita este nesiguranta pe internet. Odata cu inceperea scolii, copiii vor petrece timp online, fie pentru a cauta informatii despre ceea ce ii intereseaza la scoala, fie pentru a vorbi cu colegii in weekend sau in vacante. Internetul nu este un loc sigur pentru copii si nici folosirea indelungata a ecranelor. De aceea, copilul trebuie sa inteleaga ca internetul poate fi un instrument de mare ajutor, insa numai daca este folosit corect si cu masura. De aceea, ii poti oferi copilului cartea Pericolul din spatele ecranului, de Lisa Rothfield-Kirschner. Citind-o impreuna, cel mic va invata cum poate fi in siguranta pe internet si ce sa faca daca este agresat online. 

O alta problema de amploare chiar si in scolile din tara noastra este bullying-ul. Pentru a-i putea explica celui mic ce inseamna acest fenomen si cum poate fi combatut, iti recomandam cartea Cum sa fii cool la scoala, de psihologii Gabriela Maalouf si Adriana Mitu. Cartea va ajuta copilul sa recunoasca bullying-ul si ii va explica de ce nu este bine ca din partea lui sa vina un astfel de comportament. Cateodata, copiii nu isi dau seama ca ei sunt ,,agresorii”, mai ales daca anturajul este de asa natura. De aceea, trebuie sa invete ca nu este in regula sa fie nici in postura de hartuit, nici in cea de hartuitor si astfel trebuie sa ceara ajutor de la adulti cand situatia scapa de sub control. In carte vei gasi metode prin care cel mic va putea combate singur bullying-ul intr-un mod eficient si de asemenea metode prin care va invata ca nu este in regula sa hartuiasca alti copii, facand diferenta intre o gluma nevinovata si hartuire. 

Acestea au fost doar cateva dintre cartile scrise pentru copiii ce intra la scoala in perioada urmatoare si pe care le poti comanda de la BOOKZONE! 

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.