Carti de dezvoltare personala pentru parinti si viitori parinti

Ai copii sau vei deveni in curand parinte si emotiile nu iti dau pace? Te gandesti la modul in care vei creste copilul si iti doresti sa nu faci vreo greseala? In acest caz, cel mai bine este sa cresti si tu odata cu al tau copil. Iti recomandam cateva carti de dezvoltare personala care te vor ajuta sa intelegi de ce ai anumite reactii, iti vor oferi o perspectiva diferita asupra comportamentului tau si vei putea incepe drumul spre a-i asigura copilului o dezvoltare armonioasa.  

Probabil ai mai auzit acest lucru, insa, daca vrei sa cresti un copil fericit, este important ca tu sa fii fericit si sa iti rezolvi eventualele probleme care te macina inca din copilarie. In acest sens, iti recomandam cartea Terapia copilului interior. Vindeca-ti traumele emotionale, de Robert Jackman. Aceasta carte iti va permite sa nu faci greselile pe care le-au facut si parintii tai. Te va ajuta sa incepi drumul pentru a-ti vindeca ranile interioare si copilul din tine, care a crezut la un moment dat in adultii din jurul sau si care poate l-au dezamagit. Multe persoane nu constientizeaza, insa ranile emotionale suferite la varste fragede se rasfrang asupra vietii de adult. 

Cartea Dincolo de parenting si teorii. Provocaril parintelului de azi, scrisa de Mirela Retegan, in dialog cu Gáspár György, psiholog, autor al cărților Copilul invizibil si Suflete de sticla, te va ajuta sa constientizezi faptul ca un copil are nevoie de parintele perfect pentru el, nu de un parinte perfect conform teoriei. Astfel asa cum spune si Mirela Retegan, „Aceasta carte este despre o mama ca toate mamele din Romania. Care a facut aproximativ aceleasi greseli pe care le facem toti si fata de parintii nostri, si fata de copiii nostri. Care a lăsat deoparte orice urma de ridicol, orice frica de judecata lumii si si-a pus pe masa discutiilor fragmente din viata.”

Cartea este pentru tine daca vrei sa uiti de recomandarile generale despre parenting, car de multe ori nu pot fi puse in practica. In aceasta carte, vei descoperi cum poti sa fii un parinte care ajuta copilul indiferent de situatie, care ii intelege fricile si il ajuta sa le depaseasca si de asemenea care nu ii frange sperantele. Vei gasi raspunsuri la intrebari provenite de la alti parinti care au incercat sa aplice notiuni teoretice, dar fara a le adapta nevoilor copilului. 

Pe aceeasi lungime de unda ca si cartea anterioara este si Curajul de a fi un parinte imperfect. Cum sa cresti odata cu copilul tau, de Psiholog clinician Dr. Sandra O’Connor. Si aceasta carte te va ajuta sa poti ghida copilul pentru a se dezvolta armonios si fericit, in acelasi timp in care tu vei deveni cea mai buna versiune a ta. Practic, vei creste odata cu copilul tau si vei gasi metode prin care sa iti indrepti anumite comportamente sau reactii. Astfel, vei sti exact ce sa faci in situatiile de criza si cum sa te pregatesti pentru viitor. 

 

Daca vrei sa citesti si alte carti in aceeasi tema, te asteptam in libraria online BOOKZONE! 

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.