Cărți de dezvoltare personală | Arta subtilă a nepăsării cu Mark Manson

De ce să faci nefericit un om fericit în ignoranța sa? se întreba Lev Tolstoi. Ai întâlnit de multe ori ignoranța în aceeași propoziție cu fericirea. Cu semnul egal între ele, chiar dacă nu ai deschis o culegere de matematică.

Dar ignoranța nu este chiar „calitatea” aceea pe care ai vrea să o treci în CV-ul personalității tale. De aceea, poate că ar trebui să înveți mai multe despre „Arta subtilă a nepăsării”. Iar Mark Manson a scris un bestseller exact pe această temă, ca să te scutească de căutările pe Google sau de dramele care pot apărea în viața ta.

Adevărul este că nu vei învăța cum să transformi lămâile în limonadă din această carte, ci mai degrabă cum să le tolerezi gustul acru. Iată ce ar trebui să știi despre arta subtilă a nepăsării!

Cum îmbini arta subtilă a nepăsării cu fericirea și obstacolele care nu te lasă să evoluezi?

Arta subtila a nepasarii Mark Manson editura Bookzone
Arta subtila a nepasarii Mark Manson editura Bookzone

În momentul în care vei deschide cartea „Arta subtilă a nepăsării”, probabil că te vei aștepta să dai peste liste întregi cu ce ar trebui și ce nu ar trebui să faci, ca să ajungi în cele din urmă la fericire. Un adevărat ghid care să fie încadrat în secțiunea de cărți de dezvoltare personală, motivaționale sau cărți făcătoare de minuni.

Pentru că toți oamenii aleargă după fericire, de parcă ar fi oala de aur ascunsă la capătul curcubeului. Dar doar cei care își însușesc și viața de spiriduș și arta subtilă a nepăsării pot tranforma comoara de la capătul curcubeului în ceva cu adevărat palpabil.

Fragment din „Arta subtilă a nepăsării”

„Când ne ghidăm după valori proaste – adică cu standarde nepotrivite nouă și celorlalți – nu facem decât să ne pese de lucruri de care n-ar trebui să ne pese, lucruri care de fapt ne fac viața mai urâtă. Alegând valori bune, reușim să ne reorientăm atenția spre lucruri mai bune – spre lucruri care contează, care ne aduc bunăstare și generează efecte secundare precum fericire, plăcere și succes.”

Dar aceste valori proaste sunt fi văzute ca o provocare pentru a-ți îmbunătăți viața, nu ca un obstacol care te ține pe loc și nu îți permite să te dezvolți la nivel personal. Mai exact, Manson menționează în „Arta subtilă a nepăsării” 5 astfel de valori proaste:

• asumarea responsabilității pentru orice ți se întâmplă (indiferent a cui este vina);
• nesiguranța (conștientizarea propriei ignoranțe și cultivarea îndoielii);
• eșecul (disponibilitatatea de a descoperi propriile greșeli);
• respingerea (capacitatea de a spune și de a auzi un refuz);
• contemplarea propriei dispariții.

Ar fi egoist din partea noastră să îți fi stârnit interesul pentru acest subiect și să nu îți susținem dorința de cunoaștere. De aceea, am introdus „Arta subtilă a nepăsării” în categoria de cărți la reducere, putând să o achiziționezi la doar 24,5 lei: bit.ly/mark-manson-arta-subtila-a-nepasarii

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.