3 carti Young Adult pe care le vei adora de la primele pagini

Nu stii ce fel de carti Young Adult sa mai citesti? In cazul acesta, urmeaza recomandarile noastre si cu siguranta vei sti ca ai ales bine. Sunt carti impresionante, de la autori cunoscuti, pe care orice tanar si nu numai la poate citi cu sufletul la gura. 

Sase cocori stacojii este cartea ideala pentru oricine adora sa citeasca povesti fascinante, cu elemente desprinse din alte lumi. Daca titlul iti pare cunoscut, afla ca povestea este inspirata si din cartea ,,Lebedele”. De fapt, Sase cocori stacojii este o poveste inspirata din folclorul japonez si din cele mai frumoase povesti din lume, inclusiv de Cenusareasa. Vei gasi in carte numeroase elemente pe care stii sigur ca le-ai mai citit si in alte romane. Sase cocori stacojii prezinta povestea unei printese cu un secret ce ii punea viata in pericol. Ea putea sa practice magia, cu toate ca era interzisa in Regat. In ziua logodnei sale, din cauza unei intamplari, printesa se da de gol si mama sa vitrega ii afla secretul. Deoarece era la randul sau vrajitoare, o blesteama pe printesa si pe fratii sai care vor fi transformati in cocori. Astfel, daca printesa va spune ceva, fratii ei vor muri pe rand. Alungata de acasa, fara bani si fara posibilitatea de a vorbi, printesa va face aliante la care nu s-ar fi gandit pana atunci pentru a-si salva fratii si pentru a se elibera pe sine. 

Daca ai citit seria ,,Off-Campus”, de Elle Kennedy, atunci sigur vei dori sa afli ce s-a intamplat cu protagonistii romanelor. Din fericire, autoarea a oferit tuturor cititorilor finalul pe care il doreau, prin intermediul cartii Finalul – Off Campus, volumul 5 al acestei serii. Vei afla care dintre cupluri s-a casatorit in graba, care s-a bucurat de venirea unui copil, cum au evoluat toti protagonistii cartilor dupa incheierea facultatii si in general cum a fost viata lor. Este o carte pe care cu siguranta abia ai asteptat sa o citesti, in care vei descoperi noi intamplari si provocari prin care au trecut protagonistii celor patru volume din serie. 

Ultima carte pe care ti-o recomandam astazi este Minti primejdioase, de Alexandra Bracken. Conform Publishers Weekly, este o carte impresionanta: „Bracken a creat o Americă distopică, plasată într-o viitor nu prea îndepărtat, în care copiii sunt vânaţi şi temuţi, iar pericolele îi pândesc chiar şi pe culoarele unui magazin Wal-Mart abandonat. Ruby este o eroină puternică, ce trezeşte instinctiv empatia cititorilor, făcându-i să aştepte cu nerăbdare următorul roman din trilogie.”

Protagonista, Ruby, are doar 9 ani si este printre putinii supravietuitori ai unui virus misterios ce decimeaza adolescentii din SUA. Descopera ca este inzestrata cu puteri paranormale misterioase si este amenintata ca ajunge intr-un lagar guvernamental represiv. La varsta de 16 ani, Ruby inca se teme de puterile sale si de posibilitatea de a fi descoperita si capturata. 

 

Speram ca ti-au placut cartile si ca le vei comanda cat de curand de la Bookzone. 

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.