3 carti de nutritie care si-ar putea gasi loc si in biblioteca ta

 

Doresti sa descoperi retete inedite sau sa iti imbunatatesti sau schimbi regimul alimentar? Daca da, iti oferim cateva sugestii de carti pe care le poti gasi in libraria online BOOKZONE. Ti-am pregatit sugestii de volume cu preparate savuroase si, de asemenea, o carte despre efectele negative ale glucozei in exces asupra organismului. Speram sa iti starnim interesul si sa le adaugi in biblioteca ta.

Prima recomandare de pe lista este una dintre  cele mai cautate carti de nutritie din ultimul an. Este vorba despre Revolutia Glucozei, scrisă de Jessie Inchauspé, cunoscuta drept ,,Zeita Glucozei”. Autoarea este o cercetatoare franceza in biochimie care s-a făcut remarcata i mediul online pentru sfaturile sale legate de nutritie si pentru felul în care explica efectele negative ale unui nivel ridicat de zahar in sange asupra sanatatii. De-a lungul carierei sale, Zeita Glucozei a analizat cum alimentele bogate în zaharuri afecteaza sănătatea si a ajuns la o serie de concluzii pe care le spune si urmaritorilor ei de pe retelele de socializare. Potrivit autoarei, mai mult de 90% din populatia Globului sufera de exces de glucoza fara sa stie, deoarece simptomele sunt, de obicei, ignorate sau atribuite altor afecțiuni. Printre afectiunile principale cauzate de un nivel prea mare de glucoza in sânge se numara diabetul zaharat, bolile de inima, sindromul ovarelor polichistice, multe alte boli cronice, cancer si chiar si dementa. 

Cartea pe care ti-o prezentam in continuare este ideala pentru cei care urmeaza un regim alimentar fara produse de origine animală din motive religioase, care doresc să adopte un stil de viata vegetarian sau vegan sau care pur si simplu doresc să încerce mai multe retete fara carne. „52 de retete de post” este scrisa de Gina Bradea, cunoscuta sub numele de „Doamna Gina” in mediul online, datorita blogului sau cu numeroase retete delicioase, potrivite pentru oricine. Cartea este potrivita atat pentru incepatori, cat si pentru bucatarii experimentati, deoarece autorea a avut ani de experienta în perfectionarea retetelor sale. ,,Hai să gătim împreună mâncăruri simple, gustoase și sănătoase, fără exces de grăsimi și prăjeli, dar respectând totuși moștenirea mamelor și bunicilor noastre.” – Gina Bradea. Cartea prezinta 52 de rețete detaliate, cu ingrediente delicioase, cum ar fi legume, fructe, condimente și verdeturi, astfel incat oricine sa le poata prepara.

Iti recomandam si cartea Preparate din carne și afumături, de la Gina Bradea. Daca esti un fan al mezelurilor si altor delicii traditionale, pe care doresti sa le pregatesti acasa, aceasta carte este perfecta pentru tine. Vei gasi o multime de retete unice cu preparate din carne specifice tarii noastre si nu numai, vei redescoperi gustul mancarurilor de odinioara si vei gati cu ingrediente naturale si condimente traditionale.

 

Acestea au fost doar cateva dintre cartile pe care le poți comanda de la BOOKZONE, pe tematica nutritiei.

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.