TOP 20 cele mai bune carti de dezvoltare personala

Personalitățile și cărțile excepționale sunt o sursă sigură de inspirație. Îți prezentăm TOP 20 cele mai bune carti de dezvoltare personala care vor face diferența în viața ta. Descoperă cuvintele potrivite care pot schimba vieți și alege-ți propriul ajutor în drumul spre autodescoperire!

Cum să devii remarcabil, Dale Carnegie

Cum să devii remarcabil dezvăluie modul în care te poți dezvolta pentru a asimila acele calități care te vor face să devii cel mai eficace coleg și prieten. Doar 10 elemente esențiale te despart de cea mai bună versiune a ta! Ce înseamnă cu adevărat să ai clasă? Cum te distingi în mulțime? Cum devii un lider de succes? Toate aceste răspunsuri, dar și multe altele, le vei descoperi în această carte  dinamică și inspirațională. Pe scurt, vei deveni remarcabil!

Cuvinte care schimbă minți, Shelle Charvet

Imaginează-ți ce ai putea obține de la o simplă conversație atunci când în joc intră motivația și entuziasmul auditoriului. Cuvinte care schimbă minți e o carte de  care te va face conștient de comportamentul oamenilor din jurul tău. Mai mult de atât, vei deveni în mod automat mai conștient de propriul tău comportament în relație cu oamenii, cu accentul pus pe adaptarea limbajului pe care îl vei folosi în fiecare situație în parte. Astfel, vei ști mereu cum să acționezi pentru ca la final să ai puterea de a convinge pe oricine!

Nevoile lui, nevoile ei. Secretele unei relații de cuplu durabile, Willard F. Harley

De peste 20 de ani, Nevoile lui, nevoile ei transformă căsniciile din toată lumea. „Până la adânci bătrâneți”. Asta ne dorim cu toții de la o relație, însă bărbații și femeile au nevoi emoționale diferite. Dr. Harley, un renumit terapeut de cuplu, ne ajută să înțelegem că bunele intenții nu sunt întotdeauna suficiente pentru a rezolva problema compatibilității cu partenerul de viață. Nevoile lui, nevoile ei e un manual de ajutor, o carte pentru cuplurile care își doresc armonie și echilibru și o lecție de viață pentru noi toți.

Întoarce-te la tine când nu mai știi cine ești, Monica Mihai

Doar câțiva pași te despart de cine ești cu adevărat! Întoarce-te la tine când nu mai știi cine ești e o carte  dedicată femeilor pentru acele momente în care lucrurile par să-și piardă sensul. A venit momentul să fii din nou importantă în viața ta și să înveți că, de fapt, tu ești cel mai important lucru, iar felul în care te raportezi la viața ta se va reflecta în fiecare acțiune, indiferent de situație. Pentru că încrederea și iubirea de sine le poți descoperi doar în interiorul tău!

Emoții date pe față, Paul Ekman

Fiecare personalitate lasă loc de interpretări. Fii pregătit să descoperi pe îndelete ce se ascunde în spatele gesturilor și emoțiilor pe care cei din jurul tău le afișează! Citind Emoții date pe față vei ști totul despre emoțiile umane, emoțiile fiind cele care ne împing să acționăm într-un anumit fel. Cartea include o sumedenie de fotografii cu ajutorul cărora vei vedea modul în care emoțiile se afișează pe chip. Emoțiile ne pot distruge și salva deopotrivă. E alegerea ta cum îți gestionezi viața emoțională!

Atitudinea este totul, Jeff Keller

O carte ușor de citit în care vei găsi inspirație în fiecare capitol! Atitudinea este totul este un manual de succes care îți oferă un plan bine structurat pentru a prelua controlul asupra vieții tale și a atinge potențialul incredibil pe care încă nu l-ai descoperit. Prin această carte, Jeff Keller ne arată 12 lecții care pun în lumină viața ta în raport cu ce se întâmplă în jurul tău pentru ca la final să faci o schimbare în fiecare aspect al destinului tău.  

Arta conversației. Tongue Fu!, Sam Horn

Dacă ai simțit vreodată că nu ai curajul să vorbești, Arta conversației. Tongue Fu! este exact ce cauți. Autorul îți oferă alternative constructive care vor transforma ostilitatea în armonie și care te vor ajuta să împiedici căderile mentale atunci când te afli sub presiunea discursului. Pe întreg parcursul ei, cartea analizează orice tip de confilict verbal pentru ca tu să înveți ce cuvinte să folosești în momentele tensionate din viața ta. Cu Arta conversației. Tongue Fu! vei avea instrumentele potrivite pentru a folosi totul în avantajul tău, fără a te lăsa pradă emoțiilor.    

Tată bogat, tată sărac. Educaţia financiară în familie, Robert T. Kiyosaki

Tată bogat, tată sărac. Educație financiară în familie nu e o carte despre bani. E un ghid inedit despre modul în care suntem educați să gândim. În școală, în familie sau printre prieteni suntem „programați” să privim bogăția ca pe lăcomie și oportunitățile ca pe o serie de riscuri. Vei avea parte de o reprogramare a propriei minți pentru a înțelege de ce faci anumite lucruri. De ce cumpărăm haine, mașini sau bijuterii? Le merităm sau doar încercăm să menținem o anumită imagine? Educația e cheia, iar educația de cele mai multe ori nu se referă la diplome!

Dincolo de vârf, Zig Ziglar

De peste 30 de ani, Zig Ziglar, unul dintre oamenii excepționali din literatura motivațională, a făcut înconjurul lumii pentru a oferi oamenilor remediul pentru o viață împlinită. Premisa cărții Dincolo de vârf e simplă: poți obține orice în viață dacă la rândul tău ești dispus să ajuți alți oameni. Vei descoperi punctele cheie ale vieții: onestitatea, loialitatea, credința, integritatea și beneficiile unui caracter puternic. Dincolo de vârf subliniază valoarea pe care o are imaginea de sine și îți va arăta cum să o construiești într-un mod sănătos pentru suflet și minte.

Puterea de a te face ascultată. Arta discursului genial, Viv Groskop

Prinde avânt în marele salt spre comunicare cu ajutorul cărții Puterea de a te face ascultată. Arta discursului genial. O lecție de viață valoroasă care îmbină cu succes arta de a vorbi în fața oamenilor cu metode eficiente de a învinge anxietatea. Astfel, vei descoperi calmul, vei putea transmite și vei fi ascultat. O cartea care te aduce în realitate cu forțe proaspete, echilibrate pentru ca fiecare discurs să aibă un impact pozitiv asupra auditoriului tău. A venit momentul ca fiecare cuvânt rostit să convingă pe oricine!

Cum să-ți reinventezi viața, Jeffrey E. Young, Janet S. Klosko

Doi dintre cei mai recunoscuți psihologi ai Americii îți vor arăta cum să te îndepărtezi de modelele care-ți influențează negativ viața. Scrisă cu multă compasiune,  Cum să-ți reinventezi viața e ghidul perfect pentru cei care își doresc să recunoască toate capcanele destinului. Simți că de cele mai multe ori pui nevoile altora mai presus de ale tale sau ești veșnis nemulțumit de relațiile cu cei din jur sau cu roadele muncii tale? Te panichezi des? Atunci răspunsul se află între copertele acestei cărți!

Puterea prezentului, Eckhart Tolle

Prin Puterea prezentului vei avea parte de o transformare spirituală inedită! Cu un mesaj simplu, dar concis, această carte este printre preferatele multor celebrități printre care Oprah Winfrey, Meg Ryan sau Jim Carrey. Dacă alegi să trăiești în prezent vei avea mereu parte de o viață fericită pentru că astfel vei lăsa la o parte zgomotul minții și prejudecățile și vei lăsa loc pentru iubire, bucurie și pace. Iar autorul te va ghida în drumul tău spre a înțelege care e realitatea care te reprezintă cu adevărat pentru ca la final să fii împăcat cu tine însuți.

Eu sunt OK, tu ești OK, Thomas A. Harris

O carte de buna îți va oferi o perspectivă unică asupra modului în care abordezi relațiile interpersonale cu cei din jurul tău. Eu sunt OK, tu ești OK e acea lecție de viață care analizează psihicul din trei poziții diferite: copil, adult, părinte. La un moment dat, cu toții adoptăm o anumită atitudine asupra vieții care va determina pe viitor modul în care ne comportăm în societate. Iar o mare parte din populație tinde să considere că nu se află printre cei care-și trăiesc viața OK. Însă, totul este posibil dacă vom ține cont de potențialul din noi și vom căuta să găsim echilibrul.

De la idee la bani, Napoleon Hill

O carte care a făcut istorie! De la idee la bani a lui Napoleon Hill este una dintre cele mai vândute cărți din toate timpurile, un ghid care te ajută să treci la acțiune pentru a atinge prosperitatea și împlinirea spirituală. Fiind o legendă în literatura motivațională, cartea continuă să inspire oameni din întreaga lume să ajungă lideri în diferite domenii. 13 pași simpli spre o satisfacție financiară ce poate fi atinsă doar prin cultivarea filosofiei banilor și a succesului!

Cele 21 de legi supreme ale liderului, John C. Maxwell

Ce s-ar întâmpla dacă un expert de top cu peste 30 de ani experiență în leadership ar dori să îți spună tot ce a învățat despre leadership prin intermediul unor principii făcute doar pentru tine? Acest lucru îți va schimba viața și îl vei regăsi în Cele 21 de legi supreme ale liderului a lui John C. Maxwell. Cunoscutul autor îmbină ingenios greșelile cu succesul și îți prezintă perspective inedite descoperite de-a lungul propriei experiențe. Rezultatul dezvăluie un studiu de succes despre leadership, unul cum doar Maxwell ar putea să scrie.

Forța gândirii pozitive, Norman Vincent Peale

De-a lungul timpului, Forța gândirii pozitive a lui Norman Vincent Peale a ajutat milioane de oameni să ducă o viață împlinită din toate punctele de vedere. În această carte, doctorul Peale demonstrează puterea pe care încrederea și speranța o au în orice acțiune pe care o întreprinzi. Mulțimea de sugestii practice te vor conduce numaidecât pe drumul gândirii pozitive cu o forță pe care cu siguranță nu știi că o ai! Pentru că succesul vine din locuri complet neașteptate, iar gândurile pozitive sunt cruciale pentru o atitudine pozitivă.

Puterea magică a gândului, David J. Schwartz

Puterea magică a gândului îți va oferi metode eficiente, nu promisiuni vagi! Dr. Schwartz prezintă un program făcut cu multă grijă pentru ca tu să scoți mereu 100% din locul de muncă, căsătorie, viața de familie și comunitatea din jurul tău. Autorul demonstrează că nu e nevoie să fii intelectual sau să ai un talent nativ pentru a avea succes și satisfacție. Tot ce trebuie să faci e să te concentrezi pe modul de gândire care te va duce pe acest drum. Cu atitudine potrivită vei reuși să realizezi lucruri mărețe!

Inteligenţa emoţională, Daniel Goleman

Cu toții știm că un IQ mare nu ne garantează calea spre succes și fericire, însă Inteligența emoțională o poate face! Când raționalul și emoționalul se întâlnesc, Daniel Goleman ne oferă exemple clare despre cum să acționăm. Vei descoperi cele 5 abilități cruciale ale inteligenței emoționale și modul în care ele influențează starea noastră interioară, dar și succesul în relații, la muncă sau în familie. Pe scurt, vei descoperi un nou mod de a înțelege ce înseamnă să fii inteligent.

Femeia independentă, Daniela Irimia

Perserverență la feminin! O carte despre noi, despre valori, despre fericire. Femeia independentă e un ghid de dezvoltare personală scris sub o singură deviză: poți fi orice îți dorești, dacă ai susținerea și îndrumarea potrivită. Cu încredere și deschidere, vei parcurge drumul spre autodescoperire alături de autoare cu ajutorul unor metode ușoare, dar eficiente. Iar miza va fi să reușești să preiei controlul asupra vieții tale pentru a deveni independentă emoțional, psihologic, fizic și financiar. 10 capitole prin care vei ajunge să îți asumi deciziile și alegerile personale.

12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru, Jordan B. Peterson

Ce trebuie să știe toată lumea în lumea modernă? Jordan B. Peterson ne răspunde la cele mai dificile întrebări ale omenirii, iar răspunsurile se află într-o îmbinare incredibilă a valorilor lumii vechi și lumii noi. Plină de umor, surprinzătoare și informativă, 12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru ne arată ce înseamnă disciplina, libertatea, aventura sau responsabilitatea sub forma a 12 reguli de viață profunde și practice în același timp.

Alege să ai în bibliotecă propriile tale instrumente de persuasiune și vei ajunge la un sens comun cu oricine, chiar și cu tine!

Descoperă mai multe cărți asemanatoare aici: bit.ly/dezvoltare_personala 

2 Comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.