Ține-te bine, tocmai ce am lansat „Skandar și hoțul de unicorni”!

Știm că îți era dor de un roman fantasy, așa că, ți-am pregătit un titlu tare simpatic care de-abia așteaptă să își găsească loc la tine în bibliotecă! Este vorba despre Skandar și hoțul de unicorni, de A.F. Steadman! Un bildungsroman de excepție care îți prezintă călătoria inițiatică a lui Skandar Smith într-o lume imaginară, în care protagonistul învață lecții importante despre prietenie, curaj, maturizare și autodepășire. Literatura fantastică a avut un parcurs fascinant odată cu debutul lui Michael Ende, devenind o sursă extrem de educativă pentru copii. Astfel, deși părinții își doresc un copil ancorat în realitate, stilul fantasy contribuie foarte de mult la dezvoltarea imaginației. Skandar și hoțul de unicorni este tot ceea ce își pot dori pasionații stilului fanatsy. Un fel de „Harry Potter, Percy Jackson și Avatar într-o singură carte!”

Crescut de un tată depresiv, singurul lucru la care aspiră Skandar este să devină călăreț, să se antreneze cu unicornul său și să triumfe împreună în Cupa Haosului. Dar, lumea unicornilor nu este nici pe de parte atât de roz pe cât ne-o imaginăm noi, întrucât ascunde multe pericole și secrete tenebroase, iar drumul spre succes este pavat cu obstacole. Astfel, Skandar trebuie să-și învețe lecțiile despre curaj și prietenie, nu doar despre magia elementelor primordiale. O carte pe care nu o vei putea lăsa din mână, fiindcă dă dependență, pur și simplu!

Dacă te întrebai unde și-a găsit inspirația Annabel Steadman, ei bine, pe vremea când își făcea stagiatura în avocatură, în drum spre birou, a avut o viziune în care a apărut un unicorn. „Nici nu-mi trecea prin minte că aș putea scrie o carte. A fost pur și simplu un gând care mi-a apărut în minte în timp ce făceam naveta între Londra și Oxford. Am văzut clar imaginea acestui unicorn, cu un băiat călare pe el. Și, am fost aproape sigură că nu e tipul clasic de unicorn de pluș pe care îl vezi în magazinele de jucării.”

Astfel, unicornii, în viziunea lui Annabel Steadman nu sunt acele creaturi roz, drăgălașe cu care ne-am obișnuit pe Instagram, ci bestii înspăimântătoare care se hrănesc cu carne și care nu au nicio reținere din a-și ucide cu animalitate călăreții. Nimeni nu ar vrea să fie în preajma acestor creaturi în mijlocul unei lupte! Colac peste pupăză, unde mai pui că suferă de flatulențe acute care se manifestă în preajma dușmanilor? Așadar, unicornii lui Annabel Steadman pur și simplu, nu au cum să treacă neobservați!

O carte care îți taie respirația și te ține mereu în suspans. Un mix irezistibil de fantezie, comedie și thriller!

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.