Cand corpul spune nu sau cum iti poate schimba viata o carte

Te-ai gandit vreodata ca o carte iti poate schimba viata? Multe persoane si-au descoperit hobby-urile dupa ce au citit diverse carti. Unii chiar si-au schimbat meseria si au reusit sa fie fericiti. Nu ne referim doar la carti de specialitate, ci si la beletristica. Oamenii empatizeaza cu personajele din carti si, uneori, se regaesc in actiunile si sentimentele acestora. De aceea, niciodata nu poti sti ce influenta poate avea o carte asupra ta. 

Una dintre cartile care a reusit sa schimbe in bine viata a zeci de mii de oameni pana in prezent, desi a fost lansata toamna trecuta, este Cand corpul spune nu, de Gabor Mate. Suntem siguri ca o vei citi pe indelete, o vei aprecia si chiar o vei recomanda si persoanelor dragi. In continuare, iti vom prezenta pe scurt ce vei citi in aceasta carte si iti vom spune si cateva cuvinte despre autor. 

Cine este Gabor Mate? 

Gabor Mate, autorul cartii Cand corpul spune nu, s-a nascut in 1944, la Budapesta si este un medic canadian de origine maghiara. Este important de precizat faptul ca este un supravietuitor al Holocaustului, care, in anul 1956 a emigrat in Canada, unde a absolvit cursurile Universitatii British Columbia. Prima parte a carieriei si-a petrecut-o predand engleza si literatura. Pentru ca isi dorea o schimbare profesionala, a reluat studiile si si-a dat licenta in medicina de familie. A profesat ca medic in cadrul unui ansamblu rezidential vreme de 12 ani, timp in care a fost si coordonatorul Unitatii de Ingrijiri Paliative a Spitalului din Vancouver. 

Dupa experienta sa in cadrul Unitatii de Ingrijiri Paliative, a inceput sa studieze legatura dintre corp si minte. Mai exact, modul in care stresul si traumele din copilarie isi pun amprenta asupra vietii adulte sub forma de dependente si boli fizice sau psihice. Mare parte din cercetarea lui Gabor Mate s-a axat pe efectele stresului oxidativ si pe dependente ca raspuns al traumelor din copilariei, el insusi recunoscand ca a avut o dependenta care ar putea parea ,,nevinovata”: cumpara adesea discuri de vinil. Astfel, autorul transmite faptul ca dependentele nu sunt cele la care ne gandim prima data (droguri, alcool sau jocuri de noroc), ci se ascund in multe dintre gesturile pe care poate le facem involuntar. 

Cand corpul spune nu

Cea mai recenta carte a lui Gabor Mate, Cand corpul spune nu, este o lucrare in care a transpus o parte din studiul sau aprofundat despre stres si modul in care afecteaza corpul uman. Trebuie sa recunoastem ca fiecare persoana trece prin perioade stresante de-a lungul vietii. Stresul este cunoscut sub numele de ,,boala secolului XXI” si multe dintre afectiunile considerate moderne sunt cauzate de acesta: boli autoimune, sindromul de colon iritabil, diverse afectiuni cronice de piele, cadere excesiva a parului, dereglari hormonale, unele tipuri de cancer si multe altele. Unele afectiuni sunt declansate de stres, pe cand altele sunt intretinute sau agravate de acesta. Gabor Mate explica in detaliu mecanismul prin care stresul ne afecteaza si, de asemenea, ne spune cum putem prelua controlul asupra vietii noastre si sa limitam efectele stresului. Nu putem inlatura situatiile stresante, dar putem sa gestionam modul in care ne afecteaza. 

Asadar, daca vrei sa iti schimbi stilul de viata si sa nu mai lasi stresul sa te afecteze, alege cartea Cand corpul spune nu, de la Bookzone! 

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.