Regulile de aur pe care să le urmezi atunci când împrumuți cărți

Fericirea nu vine doar citind o carte. Vine și când o împrumuți prietenilor tăi, pentru că puteți vorbi după aceea despre ea. În plus, parcă te simți mai apropiat de prietenii tăi în momentul în care aceștia îți împrumută o carte bună. Dar este vorba și despre încredere. La fel cum te întrebi tu când împrumuți o carte și prietenii tăi se gândesc dacă vei avea grijă de cartea împrumutată și dacă le-o vei mai da înapoi. Cu alte cuvinte, trebuie să te asiguri că ești un „cetățean de încredere” în orice mod posibil. Cărțile sunt făcute pentru a fi împărtășite, iubite și discutate. Fiecare cititor are anumite reguli atunci când vine vorba despre cărțile sale. Atunci când împrumuți cărți, este important să faci tot ce-ți stă în putință pentru a trata volumele prietenilor tăi cu grijă și respect. Iată câteva reguli pe care fiecare cititor ar trebui să le urmeze în momentul în care ia cu împrumut o carte!

Ce reguli ar trebui să urmezi în momentul când împrumuți cărți de la prieteni?

Nu uita să dai cartea înapoi

Cea mai mare problemă care apare atunci când oamenii împrumută cărți? Nu le mai primesc înapoi. Cât timp ai ținut o carte împrumutată? Asigură-te că o și dai înapoi. S-ar putea să te ajute să-ți setezi un termen limită pentru a o citi.

Întreabă-l pe cel care ți-a împrumutat cartea când are nevoie de ea înapoi

Cum-să-ai-grijă-de-cărți

Asigură-te că prietenul de la care ai împrumutat cartea nu are nevoie de ea în timpul în care o citești tu. Mai ales dacă ai împrumutat-o de mult timp.

Dacă îți ia mult timp să citești cartea, spune-i prietenului de la care ai luat-o

Nu există nicio problemă dacă citești mai lent decât alții. Doar că este preferabil să îți și anunți amicul de la care ai luat cartea că mai durează și că nu ai uitat că trebuie să o returnezi.

Nu mânca în timp ce citești

Este recomandat să eviți mâncatul în preajma unei cărți împrumutate. Probabil că prietenii tăi nu ar vrea să vadă pe paginile cărții ce ai mâncat la cină.

Nu pune cartea deschisă cu fața în jos

Cartea-deschisă-cu-fața-în-jos

Din nou, semnul de carte este cel mai bun prieten al tău. În momentul în care vei pune cartea deschisă cu fața în jos, cotorul va avea de suferit. Și nici măcar nu este cartea ta. De ce ai vrea să-i provoci suferință?

Nu îndoi paginile

Îi știi pe cei care îndoaie paginile doar pentru a ține minte unde au rămas? Pentru ei s-au inventat semnele de carte. Și pentru noi ceilalți, bineînțeles.

Nu scrie, nu sublinia, nu evidenția nimic

Probabil că nici nu ar trebui să îți spun asta, dar nu ar trebui să scrii nimic pe o carte care nu este a ta.

Nu lua cartea cu tine la baie sau în piscină

Reguli-când-împrumuți-cărți

O carte atât de aproape de apă reprezintă un pericol public. Un pericol pe care nu ar trebui să îl iei în calcul atunci când este vorba despre o carte împrumutată.

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.