Pauza de lectură: Înțelepciunea și ABC-ul psihopaților

Există un psihopat în fiecare dintre noi? Ce înseamnă frica? Ce înseamnă curajul? Cum putem verifica starea noastră psihică în situațiile de cumpănă?

O colecție de cărți aparte în care Kevin Dutton pune în prim plan entitatea psihopatului și felul în care anumite trăsături ale acestei condiții se pot regăsi, de fapt, în acțiunile și viața de zi cu zi.

În timp ce psihologii cercetează pe acest subiect, Kevin Dutton vine cu o nouă perspectivă în cele trei cărți, ABC-ul psihopatului de succes, ABC-ul psihopatului 2 și Înțelepciunea psihopaților.

„Înțelepciunea psihopaților”, oglinda realității moderne

În prima carte din colecție, autorul așterne sub formă de proză informații de natură jurnalistică care compun cu succes o viziune „din teren”. La baza Înțelepciunii psihopaților se află propriile realități familiale și informații adunate cu scopul de a înțelege mai bine lumea în care trăim și felul în care creierul uman funcționează. Autorul spune lucrurilor pe nume și oferă o intruziune în viața oamenilor de succes și în viața modernă în ansamblu.

Fragment din Înțelepciunea psihopaților

carte-intelepciunea-psihopatilor

„Un vagon de tren se deplasează cu viteză pe șine. În calea lui sunt 5 persoane și ele nu pot pleca de acolo. Tu te afli pe un pod deasupra șinelor și în fața ta este o persoană. Singura cale de a-i salva pe cei de jos ar fi să o sacrifici pe cea din fața ta și trenul s-ar opri.

Ai face asta?”

ABC-ul psihopatului (vol. 1, 2) scoate la iveală psihopatul din noi

După succesul primei cărți, Kevin Dutton completează colecția cu două volume bazate pe experiențe proprii, volume menite să ne convingă că trăsăturile psihopatice există în fiecare dintre noi sub diferite forme. Însă, cheia este în asumarea și înțelegerea propriei personalități care în cele din urmă ne va aduce succesul și o viață mai bună. Sfaturi și idei care ne vor ajuta să deosebim defectele de slăbiciuni și realitatea de aparențele frumos ambalate.

Fragment din ABC-ul psihopatului de succes

carti-abc-ul-psihopatului

„Imaginați-vă viața ca un joc în care jonglați vreo 5 mingi în aer. Botezați-le muncă, familie, sănătate, prieteni și starea de spirit. Țineți-le pe toate în aer.

Veți înțelege astfel că munca este o minge de cauciuc. Dacă o scăpați pe jos sare înapoi.

Celelalte 4 sunt din sticlă. Dacă scăpați vreuna din aceste mingi pe jos, se vor zgăria, se vor ciobi, strica sau sparge. Nu vor mai fi niciodată la fel.

Trebuie să înțelegeți asta și să încercați să găsiți un echilibru în viață.”

Explorează curiozitățile naturii umane, plusurile și minisurile trăsăturilor psihopatice și felul în care prezența lor ne influențează viața. Descoperă colecția inedită a unui cercetător atipic: http://bit.ly/pachet-intelepciunea-si-abc-ul-psihopatilor

Autorul Kevin Dutton este psiholog și cercetător în Departamentul de Psihologie Experimentală de la  Universitatea Oxford.

Lectură plăcută!

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.