Mesajele de dragoste | Cum îți arăți iubirea zi de zi față de persoana iubită


Fiecare vrea să-și arate iubirea pe care o simte pentru celălalt de lângă el și să petreacă timp de calitate în prezența sa. Evident că acest lucru face viața mai ușoară, încarcă oamenii cu energie pozitivă și totul devine mult mai frumos. Mesajele de dragoste sunt modalitățile perfecte prin care oamenii își deschid inima și sufletul, întărind puternic relațiile existente sau creând altele noi. 

În articolul de mai jos, vei descoperi numeroase citate, proverbe, statusuri, versete sau simple cuvinte sensibile despre dragoste, așa că te poți inspira pentru a oferi celui de lângă tine un mic simbol al iubirii pe care i-o porți zi de zi. 

Cuprins:

1. Tipuri de mesaje de dragoste 

1.1. Citate frumoase de dragoste trimise prin SMS

1.2. Felicitări cu versete de dragoste oferite cu anumite ocazii

1.3. Post-it-uri cu citate sau cuvinte simple de dragoste 

1.4. Statusuri de dragoste scurte pe rețele de socializare

1.5. Citate celebre de dragoste din cărți și din filme

2. Când se trimit mesaje de dragoste persoanei iubite

2.1. Mesaje de dragoste cu ocazia Zilei Îndrăgostiților

2.2. Cuvinte frumoase de dragoste adresate în fiecare zi persoanei iubite

2.3. Proverbe de dragoste bune pentru diferite ocazii

3. Citate speciale de dragoste pentru el sau pentru ea

3.1. Texte de dragoste pentru soț sau soție

3.2. Cuvinte de dragoste haioase pentru iubit și iubită

3.3. Mesaje de dragoste pentru mama

1. Tipuri de mesaje de dragoste

Oamenii iubesc, iar acest lucru îi determină să rostească cuvinte frumoase, care să demonstreze celorlalți din jur afecțiunea pe care o simt. Mulți spun că este ușor să arăți dragostea fără să folosești cuvintele. Pur și simplu, cei iubiți vor ști acest lucru pentru că sunt ascultați cu atenție atunci când vorbesc, sunt îmbrățișați cu patos, citesc fericirea în ochii persoanelor iubite sau sunt surprinși mereu cu diferite surprize inedite, precum o cină la restaurant, un mic dejun servit la pat, o cutie cu o bijuterie scumpă etc.

Limbajul iubirii este mai mult decât atât. Nu este suficient să știi toate aceste lucruri, ci, uneori, e nevoie de cuvinte pentru a întări această emoție și pentru a te simți fericit. Citatele frumoase de dragoste transmise prin SMS, felicitările romantice oferite cu ocazia unei zile anume, bucățelele de hârtie prinse cu un magnet de frigider, de oglindă sau de volanul mașinii, statusurile de pe rețelele de socializare, toate sunt perfecte în acest sens. Nu uita că limbajul iubirii constă și în declarații!

1.1. Citate frumoase de dragoste trimise prin SMS

Pentru cele mai multe dintre femei, un mesaj prin telefon ce conține un text frumos poate fi suficient pentru a le demonstra iubirea. Indiferent de ocazie, încearcă să-i transmiți câteva citate de dragoste scurte, chiar unele culese de prin cărțile citite de-a lungul vieții:

  • „O iubire care nu suportă confruntarea cu realitatea nu-i iubire. Iar în acest caz, neputința de a iubi este privilegiul inimilor nobile” (Albert Camus)
  • „Unde este iubire, acolo este viața”. (Mahatma Gandhi)
  • „Să te iubesc n-a fost o opțiune. A fost o necesitate” (Truth Devour, scriitoare australiană)
  • „Dragostea arde, dar lipsa ei usucă” (Ionel Teodoreanu)
  • „Dragostea este când un singur suflet trăiește în două corpuri” (Aristotel)
  • „Cine iubește și este iubit nu va mai fi niciodată același om ca înainte” (Octavian Paler)
  • „Vino să trăiești în inima mea. N-o să-ți cer chirie” (Samuel Lover, compozitor irlandez)

Pentru cei care consideră că dragostea se declară doar la anumite ocazii, de Sfântul Valentin sau de Dragobete, de 8 Martie sau de ziua de naștere a persoanei iubite, este bine de știut faptul că ar trebui să demonstreze faptul că prețuiește cealaltă jumătate în fiecare zi din an, cu aceeași intensitate. 

1.2. Felicitări cu versete de dragoste oferite cu anumite ocazii

Deși, în vremurile actuale, mulți oameni au renunțat la celebrele felicitări transmise celor dragi cu anumite ocazii sau evenimente din viața lor, totuși, mai există nostalgici care mai fac acest lucru pentru că persoanele iubite apreciază micile gesturi romantice. Felicitările pot cuprinde versete despre dragoste, după cum urmează:

  • „Te iubesc din inimă, Doamne, tăria mea!” (Psalmi)
  • „Cum dorește un cerb izvoarele de apă, așa Te dorește sufletul meu pe Tine, Dumnezeule!” (Psalmi)
  • „În dragoste, nu este frică; ci dragostea desăvârșită izgoneşte frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; şi cine se teme, n-a ajuns desăvârșit în dragoste” (1 Ioan 4:18)
  • „Pune-mă ca o pecete pe inima ta, ca o pecete pe braţul tău; căci dragostea este mai tare ca moartea şi gelozia este neînduplecată, ca locuinţa morţilor; jarul ei este jar de foc, o flacără a Domnului. Apele cele mari nu pot să stingă dragostea şi râurile n-ar putea s-o înece, de ar da omul toate averile din casa lui pentru dragoste, tot n-ar avea decât dispreţ.” (Cântarea Cântărilor 8:6)

Există și felicitări electronice, care pot fi găsite pe Internet, pentru cei care nu au atât de multă răbdare pentru a le confecționa singuri. 

1.3. Post-it-uri cu citate sau cuvinte simple de dragoste

Nu este deloc complicat să demonstrezi celui de lângă tine că este iubit cum nimeni altul în fiecare zi. Scurtele declarații de dragoste scrise pe bilețele și prinse pe frigider cu un magnet pot impresiona nespus pe oricine, chiar și pe cel care spune că iubirea nu trebuie spusă în cuvinte. Frigiderul nu este singurul lucru care poate atrage atenția partenerului, poți introduce mesajele tale de dragoste în rucsac, pe oglinda din baie, în portofel și tot așa.

  • „Iubirea nu e târg: Te iubesc pentru că mă iubești. Iubirea este o certitudine: te iubesc pentru că te iubesc!”;
  • „Nu te iubesc pentru ceea ce ești, ci pentru ceea ce devin atunci când sunt cu tine”;
  • „Aș vrea să fiu zăpadă, să mă topesc pe trupul tău, să mă evapor și să ajung în cer, să le spun îngerilor că și pe Pământ există Raiul. Te iubesc!”;
  • „Dacă viața ta ar depinde de dragostea ce ți-o port, ai deveni nemuritor. Te iubesc!”;
  • „Te voi iubi şi atunci când mările vor seca / Te voi iubi şi atunci când stâncile se vor topi / Te voi iubi şi atunci când scurs nisipul vieţii va fi!”;
  • „Uneori, am nevoie de dragoste, alteori, de singurătate, uneori, de zi, alteori, de noapte, uneori, de frig, alteori, de căldură, dar întotdeauna am nevoie de tine”;
  • „Sunt o victimă a zâmbetului tău, a privirii tale care m-a fascinat. Sunt amețit de atâta iubire, ești ca un drog pentru mine. Simt că intru în sevraj dacă nu te văd cât de curând”.

1.4. Statusuri de dragoste scurte pe rețele de socializare

Iubirea a început să fie strigată de oameni și pe rețelele de socializare, uneori o relație nefiind oficială dacă nu este menționat acest lucru pe Facebook sau Instagram. Internetul a devenit un loc central al relațiilor amoroase, iar mesajele de dragoste au devenit statusuri triste sau fericite, în funcție de starea sentimentală a persoanelor în cauză. 

Câteva citate puse la statusuri (triste sau vesele) despre dragoste sau mesaje scurte de iubire pentru el sau ea postate pe rețelele de socializare pot fi citite mai jos:

  • „După ploaie, iese întotdeauna curcubeul, după lacrimi, vine mereu fericirea”;
  • „Vreau ca persoana iubită să nu se teamă să iubească în mod deschis. Altfel, ar fi umilitor;
  • „Tu zâmbești, eu zâmbesc. Cam așa funcționează”;
  • „Viața fără dragoste este ca un copac fără fructe”;
  • „Visează fără frică! Iubește fără limite!”;
  • „Nu știu fericire mai mare decât să fiu cu tine tot timpul, fără întrerupere, fără sfârșit” (Franz Kafka).

1.5. Citate celebre de dragoste din cărți și din filme

Când oamenii sunt îndrăgostiți, se spune că acțiunile trebuie să fie mai puternice decât cuvintele. Totuși, nu ar fi deloc rău să fie spuse vorbe de dragoste profunde, care au avut un impact foarte mare în filme sau în cărțile citite:

  • „Ar trebui să fii sărutată des, de cineva care știe cum să o facă” (Pe aripile vântului, Margaret Mitchell);
  • „Fiecare atom al cărnii tale îmi este drag, ca și cum ar fi al meu: în durere și boală mi-ar fi în continuare drag” (Jane Eyre, Charlotte Bronte);
  • „Te iubesc? Doamne, dacă iubirea ta ar fi un fir de nisip, a mea ar fi un univers de plaje” (Mireasa Prințului, William Goldman).

2. Când se trimit mesaje de dragoste persoanei iubite

Scrisorile de amor au evoluat de-a lungul timpului. Cuvintele frumoase de dragoste sunt trimise prin telefon sau puse pe Internet în momentele în care cuplul are nevoie să întărească legătura dintre parteneri:

  • în fiecare dimineață;
  • cu ocazia zilelor onomastice;
  • când sărbătoresc diferite evenimente legate de viața de cuplu;
  • când vor să-și oficieze relația etc. 

2.1. Mesaje de dragoste cu ocazia Zilei Îndrăgostiților

Ziua iubirii se celebrează în fiecare an de Sfântul Valentin, după model american, sau de Dragobete, după model românesc. Fiecare încearcă să-și surprindă iubita sau iubitul cu cele mai frumoase gesturi, dar și cu diferite citate de dragoste, prin care să-și arate afecțiunea:

  • „Te iubesc, te iubesc, te iubesc, te iubesc, te iubesc, te iubesc. Pur şi simplu. Cu dragoste, de Sf Valentin!”;
  • „Te iubesc îţi spun într-o secundă, dar ca să-ţi demonstrez îmi trebuie toată viaţa!”;
  • „Pentru mine, iubirea este singurul motiv pentru care mi-aş dori să trăiesc o mie de ani”;
  • „Tu eşti trecutul, prezentul şi viitorul verbului a iubi. Mulţumesc, dragostea mea!”;
  • „De ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR, vreau să ne aducem aminte de toate clipele frumoase pe care le-am petrecut împreună și de momentele de fericire trăite alături, când iubirea parcă ne dădea aripi. Simt că viața mea lângă tine a căpătat un sens mult mai profund”.

2.2. Cuvinte frumoase de dragoste adresate în fiecare zi persoanei iubite

Unii spun că prea multe mesaje pot strica o relație. Adevărul este că nu se poate întâmpla acest lucru dacă există sentimente. Dintre cuvintele pe care le poți adresa în fiecare zi persoanei iubite, pot fi menționate următoarele:

  • „Ești dragostea viselor mele și nu îmi pot imagina pe cineva mai potrivit pentru mine decât tu”;
  • „Simt că trăiesc cu adevărat din momentul în care te-am cunoscut pe tine. Te iubesc!”;
  • „Când suntem împreună, nimic nu ne poate sta în cale. Noi doi suntem unu”.

2.3. Proverbe de dragoste bune pentru diferite ocazii

De-a lungul timpul, au fost transmise diferite proverbe despre dragoste și iubire care pot fi utilizate cu ocazia zilei de 8 Martie sau a altei zi importante și nu numai:

  • Inimii nu se poate porunci;
  • Iubește-mă ca să te iubesc și eu;
  • Gelozia este sufletul iubirii;
  • Femeia iubește cu inima, bărbatul cu capul;
  • Dacă dragostea nu este nebunie, nu este dragoste;
  • Înaintea dragostei și a morții, curajul este inutil;
  • În dragoste, prima lecție este să nu se uite niciodată.

3. Citate speciale de dragoste pentru el sau pentru ea

Uneori, este important ca partenerul sau partenera să se simtă cu adevărat special, chiar dacă nu este vorba despre o ocazia anume. Ai putea să utilizezi unele cuvinte speciale, prin care să-i readuci aminte de iubirea pe care i-o porți în suflet. 

3.1. Texte de dragoste pentru soț sau soție

Iată cum poți să-i demonstrezi iubirea prin câteva cuvinte sau citate de dragoste, fie ele și unele triste:

  • „Ce e pentru inima noastră o lume fără iubire? E ca o lanternă fără lumină” (Johann Wolfgang von Goethe);
  • „Eşti totul pentru mine. Ai apărut în viaţa mea pe neaşteptate, m-am îndrăgostit de tine pe neaşteptate. A meritat”;
  • „Ești primul gând când mă trezesc dimineața, ești ultimul surâs înainte de culcare. Ești tot ce am mai bun, tot ce simt mai frumos”;
  • „Iubirea înseamnă a fi doi și a nu fi decât unul. Un bărbat și o femeie ce se topesc într-un înger” (Victor Hugo);
  • „Ceea ce-ţi scriu acum nu sunt cuvinte, sunt bucăţi de suflet şi minte, căci dragostea nu se scrie, se simte. Te iubesc!”;
  • „Aş vrea să poţi să te vezi prin ochii mei. Numai aşa ţi-ai da seama ce mult însemni pentru mine!”.

3.2. Cuvinte de dragoste haioase pentru iubit și iubită

Iubiții au o relație încă la început, iar cuvintele de dragoste nu vor fi niciodată într-un număr suficient, așa că inspiră-te din cuvintele, versetele și citatele celebre pentru a lega o legătură și mai puternică:

  • „Te simți obosită? Poate pentru că ai alergat prin mintea mea toată ziua”;
  • „Ești periculos de frumoasă. De aceea, vreau să te închid pe viață în inima mea, ca să nu mai faci și alte victime”;
  • „Crezi în dragoste la prima vedere sau mai e nevoie să mai trec încă o dată?”;
  • „Cineva spunea despre tine că săruți groaznic și că în dragoste te descurci la fel de prost. Nu vrei să-mi demonstrezi contrariul?”.

3.3. Mesaje de dragoste pentru mama

Mesajele de dragoste pentru mama sunt dovada clară a faptului că este iubită, chiar dacă sunt utilizate într-un mesaj cu ocazia zilei de 8 Martie sau când este sărbătorită de ziua ei. 

Există câteva cuvinte frumoase care pot fi spuse mamei pentru a-i demonstra dragostea specială pe care copiii i-o poartă:

  • „Dacă viața ta ar depinde de dragostea pe care ți-o port, ai fi nemuritoare. La mulți ani, mama!”;
  • „Un gând mărunt pentru iubirea mare pe care ți-o port!”;
  • „Mama este cel dintâi cuvânt, cel mai dulce zâmbet, cel mai sincer suflet, cel din urmă vis. Cea mai dulce voce, cea mai grea durere, cea mai mândră floare, cea mai scumpă carte! Te iubesc!”.

În concluzie, deși se spune atât de frumos că dragostea nu are cuvinte, atunci când vrei ca persoana de lângă tine să fie încredințată de acest lucru, ar fi foarte bine să-i scrii un mesaj pe telefon sau pe un simplu bilețel uitat pe un colț de frigider. Scurtele mesaje de iubire sunt bine primite, indiferent de moment sau de eveniment. 

Surse foto:

shutterstock.com

ro.pinterest.com

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.