India are cea mai mare populație de adulți analfabeți din lume. În momentul în care proprietarul unei fabrici din India și-a dat seama de faptul că cei mici din cartierul în care stătea nu știau să citească sau să scrie, a preluat responsabilitatea de a-i învăța el. Iată cum a reușit să facă acest lucru!

Un bărbat din India a înființat o școală pe stradă ca să învețe copiii să citească și să scrie

Kamal Parmar conduce un program de învățare după orele normale de școală pe străzile orașului Ahmedabad. Acesta a înființat programul în urmă cu 15 ani. Kamal a declarat că stătea în fața fabricii sale și a văzut 20 de elevi de la școala din oraș care se duceau acasă după ce dăduseră un examen. Acesta a fost șocat atunci când a aflat că elevii nu știau să citească sau să scrie. Cel mai surprinzător lucru? Elevii erau în clasa a opta deja. După cum menționasem mai sus, India are cea mai mare populație de adulți analfabeți din lume, potrivit Oxfam India. Este vorba despre 287 de milioane de oameni care nu pot citi și scrie, ceea ce înseamnă aproximativ 37% din totalul populației de analfabeți din întreaga lume.

Parmar a realizat un sondaj cu ajutorul a 400 de elevi din zona sa și a descoperit că doar 5 dintre aceștia știau să citească și să scrie. În acel moment a decis să înceapă programul. Parmar a declarat că susține cursuri de două ori în fiecare zi cu elevii, după care iau masa de seară împreună. Datorită cinei oferite de către Parmar, mulți elevi sunt atrași de acest program.

În fiecare zi după școală, Parmar îi învață pe elevi alfabetul și cum se pot pregăti pentru examenele care le asigură o educație mai bună. În ultimii 15 ani, programul s-a dezvoltat foarte mult, începând cu 10 elevi, iar în prezent ajungând la un număr de 155 de elevi. Cei care nu știau să citească sau să scrie sunt acum ingineri, doctori sau manageri la bănci datorită programului la care au participat în fiecare zi după școală. Pentru Parmar, acesta înseamnă succesul.

Însă are o singură rugăminte de la oameni în general. Îi roagă pe aceștia să educe un copil pe an și vor putea vedea diferența pe care o fac în societate.

Sursă: https://www.huffpost.com/entry/street-school-slum-india_n_56d86019e4b0ffe6f8e854ec?ir=Good+News&section=us_good-news&utm_hp_ref=good-news&guccounter=1