“De câte ori scăpa un om dintr-o corporație, în Rai un înger își recăpăta aripile”.

În prima ta carte se pune accentul pe copilărie, o perioadă foarte frumoasă în viața oricărui om, cum ai descrie în câteva cuvinte copilăria ta?

Copilăria mea nu s-a terminat. În loc de scoala… am un serviciu. Aștept pauza de masă exact ca pe recreație. În fiecare zi ies la joacă și stau între copii. Încă beau sifon și mănânc bomboane cubaneze și merdenele.  Doar păpușile și mașinuțele sunt ceva mai mari. 

Ăăăă, taie tu cuvântul “păpușile”.

  

Ai reușit să prinzi pupăza din tei sau măcar o vizită la mătușa Mărioara? Care a fost cea mai mare nebunie pe care ți-o amintești?

Imaginează-ți o gaură în asfalt, în curtea unei fabrici din cartier. Adâncă de un metru, plină de noroi,  cu o țeava de apă caldă spartă, aburi și miros de sulf. În plus, avea niște cabluri electrice pe care coboram ca pe liane. 

O vară întreagă, pe la 10 ani, asta a fost piscina mea. Împachetări cu nămol, băi termale, și tratamente cu electricitate. Ajungeam acasă plin de noroi și mirosind a canal. Acum, la SPA, doamnele ar plăti bani grei pentru treaba asta. Tata n-a fost de acord.

  

Cum l-ai descrie pe liceanul Silviu Iliuță, ca pe un mic tocilar  sau ca pe un rebel desăvârșit?

Aveam câteva materii la care nu aș fi lipsit pentru nimic în lume, iar altele la care nu m-aș fi dus nici cu forța. Așa că am chiulit mult, până când au chemat-o pe mama și i-au spus că mă exmatriculează. Începând din acel moment a trebuit să rezist la multe ore. Practic, am învățat să mă uit la oameni, în timp ce cânt în gând, și mă prefac că îi ascult.

A fost un antrenament bun pentru ședințele corporatiste cu șefii.

Cum ar arata România construită de Silviu Iliuță?

România mea ar arata ca și sudul Spaniei: și muncă, dar și distracție. La a doua stăm bine.

“De câte ori scăpa un om dintr-o corporație, în Rai un înger își recăpăta aripile”. Acest citat este din cartea ta. Ce ne poți spune din viața ta de corporatist?

Acum sunt în șpagat: cu un pas pe un mal, în corporație, iar cu celălalt pe alt mal, în lumea celor liberi. Între ele este o apa, iar un crocodil stă la pândă, gata să mă muște de… Nimeni nu știe pe ce mal voi ajunge sau dacă în curând o să vorbesc mult mai subțire.

Oricum, pentru cei din corporații, am un mesaj: ruuuuuuuuuuun! Dacă puteți, săriți direct pe celălalt mal!

  Pentru a vedea întregul interviu despre începutul și cariera lui Silviu, poți comanda DVD-ul „Totul despre autorii Bookzone”.

De asemenea, poți comanda cărțile lui Silviu accesând

Vol. 1 –  Toate titlurile bune au fost date

Vol. 2 – Am găsit un titlu