Programul The Shelter Buddies Reading colaborează cu organizația Humane Society of Missouri pentru a aduce beneficii importante vieții copiilor și animalelor. Având în vedere că acele animale de companie care sunt mai timide și fricoase au o șansă mai mică de a fi adoptate într-o familie permanentă, este important să aibă ocazia să interacționeze cu alții.

De aceea, directorul programului, Jo Klepacki, a venit cu o idee genială: copiii le citesc animalelor din adăposturi. În mod ideal, câinii timizi și fricoși se vor apropia de oameni mai ușor și vor arăta un interes sporit pentru interacțiunea cu oamenii.

Dacă se va întâmpla acest lucru, copiii le vor putea recompensa comportamentul, astfel încât să îi determine să se comporte la fel și pe viitor. Iată ce se întâmplă când copiii din Missouri le citesc animalelor din adăposturi!

Copiii din Missouri au dus cititul și iubirea pentru animale la următorul nivel: aceștia le citesc animalelor din adăposturi

Se pare că, în momentul în care copiii le citesc animalelor din adăposturi, acestea se liniștesc. A fost incredibil răspunsul câinilor la acest program. Programul a luat naștere în 2015, de Crăciun. Copiii cu vârstele cuprinse între 6 și 15 ani au oportunitatea să se înscrie în program online. Aceștia fac ulterior un curs de 10 ore, în cadrul căruia învață să interpreteze limbajul câinilor, pentru a-și da seama dacă animalele sunt stresate sau nervoase.

Dacă văd un astfel de câine timid în cușcă, copiii sunt încurajați să stea lângă cușcă și să îi citească. Chiar și câinii care au multă energie în general au reacționat pozitiv la aceste interacțiuni, deoarece se pare că vocea copiilor îi relaxează. Iar părinții copiilor îi pot aduce oricând pe cei mici înapoi la adăpost, cât timp interacțiunea dintre copii și animale este supravegheată.

În ceea ce îi privește pe copii, aceștia obțin beneficii cu ajutorul programului, dar nu doar pentru că își exersează abilitățile de citit. Cei mici sunt încurajați să empatizeze cu animalele. Este un exercițiu liniștit și pașnic.

Copiii observă fricile pe care le au animalele și efectele pozitive ale programului. Cei mici sunt încurajați, de asemenea, să privească lucrurile din perspectiva animalelor. Iar acest lucru îi face să se conecteze mai ușor cu animalele și cu oamenii din viața lor.

Pe viitor, se dorește ca programul acesta să se extindă la mai multe adăposturi, chiar și la cele cu pisici. Cea mai bună parte a programului este că această strategie a ajutat deja la plasarea câinilor cărora li s-a citit în familii permanente.

Sursă: https://mymodernmet.com/shelter-buddies-reading-program/