Codex Silenda îmbină două forme de divertisment, formând un proiect de artă modernă inteligent. Creată de designerul industrial Brady Whitney, cartea puzzle este atât o carte, cât și un puzzle, după cum o confirmă și numele său. Mai exact, cititorii trebuie să deblocheze cele cinci pagini existente pentru a putea să citească povestea.

Cum poate fi rezolvată cartea puzzle?

Codex Silenda este o carte cu cinci pagini, care conține cinci puzzle-uri complicate. Fiecare pagină prezintă un puzzle unic, care trebuie descifrat de utilizatori / cititori, astfel încât să fie permisă trecerea la pagina următoare. Pe măsură ce avansezi în carte, rândurile gravate pe spatele fiecărei pagini încep să spună o poveste. Este prezentată aventura unui ucenic de-ai lui Leonardo Da Vinci, care dă peste ultima invenție a lui Da Vinci, Codexul. Se spune că Da Vinci a creat Codexul pentru a-și proteja invențiile de spioni. Din păcate, cartea de lemn este o capcană fermecată, care prinde orice hoț sau ucenic, făcându-l să rezolve cele 5 puzzle-uri pentru a putea scăpa. Iar responsabilitatea revine cititorilor, care trebuie să rezolve cartea puzzle înainte ca ucenicul să fie pedepsit pentru curiozitatea sa.

Ingeniozitatea proiectului câștigă imediat atenția cititorilor, iar designul elegant face din cartea puzzle și un obiect care poate sta pur și simplu pentru display, atrăgând atenția tuturor. Este o operă interactivă de artă cu o valoare la fel de mare ca cea a părților din care este compusă.

Pentru a face piesele complexe să se îmbine atât de bine, a fost folosită tehnologia pe bază de laser, piesele fiind montate manual. Din această cauză, a fost posibilă crearea doar a 400 de cărți în total, iar materialele și echipa au fost susținute cu ajutorul unui proiect de crowdfunding. În doar câteva zile de la pornirea proiectului au fost făcute mult mai multe donații decât se aștepta echipa care a coordonat proiectul.

Dezavantajul unei cărți bune este întotdeauna faptul că se termină mai repede decât ți-ai dori. Dar nu se aplică aceeași regulă și pentru cartea puzzle, chiar dacă are doar cinci pagini.

Sursă: My Modern Met