Arta războiului nevăzut – cartea care te învață să gândești inteligent

Ți-ai dorit vreodată să poți intra în mintea oamenilor, să le schimbi gândurile și, brusc, să îi faci să fie de acord cu tine? Vești bune! Acest lucru este posibil dacă citești cartea lui David Omand, Arta razboiului nevăzut, un titlu care îți va deschide mintea spre lumea negocierilor. Omand a lucrat pentru mai mulți ani în sectorul public, fiind numit Cavaler Comandor al Ordinului Bath (KCB) în cadrul onorurilor de Anul Nou, în 2000. În 2002, a devenit primul secretar permanent și coordonator pentru securitate și informații în cadrul Cabinetului de miniștri. Omand s-a numărat printre cei care au decis ca David Kelly să fie urmărit penal pentru că a vorbit cu presa despre dosarul guvernului privind presupusele arme de distrugere în masă ale Irakului. Fiind expert în studii de securitate, a început să scrie cărți despre arta manipulării și a negocierii.

David Oman a teoretizat toate informațiile pe care le-a primit pe vremea când a fost director al Sediului Central de Comunicații Guvernamentale, astfel, în  Arta războiului nevăzut ne împărtășește câteva dintre secretele profesionale ale spionilor. Fie că iubești sau detești lumea serviciilor secrete, trebuie să recunoști că persoanele care lucrează în acest sistem sunt extrem de bine pregătite, având o inteligență peste medie. Așadar, dacă ești genul de persoană care reacționează la primul impuls când vine vorba de discuții în contradictoriu, atunci poate ar fi bine să înveți să vorbești pe limba adversarului. Înainte de a răspunde unei provocări, cel mai important este să aduni informații – adesea contradictorii sau incomplete – și, cu ajutorul lor, să construiești un scenariu posibil al discuției, în special atunci când vine vorba de mize la nivel înalt. 

Viața de zi cu zi este o luptă continuă pentru putere, iar de cele mai multe ori, ne confruntăm cu informații contradictorii și incomplete. Cheia succesului stă tocmai în sortarea informațiilor și în puterea de analiză. Așadar, înainte de a lua o decizie, sfatul lui David Oman este să consulți toate sursele de informație, indiferent că este vorba despre știri, rețelele de socializare sau bârfele de la colț de stradă. În acest mod, îți poți construi o imagine de ansamblu și poți lua decizii cu privire la problemele care te consumă. 

Când simți că ai creierul încins și te-ai blocat într-o problemă, cartea profesorului Sir David Omad este tot ce ai nevoie! Nu doar că te poartă în lumea serviciilor secrete, dar îți oferă exemple relevatoare din cariera sa impresionantă, cum ar fi ședințe cu prim-miniștri, precum Thatcher și Blair sau negocieri pentru conflictele din Falklands și Afganistan.

Arta războiului nevăzut este una dintre acele cărți care îți pot schimba viața, astfel, suntem nerăbdători să-ți aflăm părerea. O găsești la un preț special pe rafturile virtuale ale librariei online Bookzone. Spor la citit! 

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.