Aflăm cine este Dama de Treflă?

Acest interviu va fi unul atipic, în primul rând datorită naturii meseriei tale, care nu îți permite să ne dezvălui detalii din viața privată și mai apoi a dorinței noastre, dar mai ales a cititorilor de a afla cât mai multe lucruri despre tine. Așadar, vom avea un interviu diferit din care totuși vom încerca să creionam un profil cât mai aproape de cel real al acestui personaj îndrăgit de aproape 400.000 de persoane, Dama de treflă.

Știm că ai cochetat cu scrisul înca de mică, participând și la diverse concursuri în acest sens. De unde această pasiune pentru scris?

Pur și simplu mi-a plăcut să citesc și mi-am dorit să scriu și eu. Mereu am crezut că în spatele unei cărți scrise se află sute de cărți citite… Îți dă un sentiment aparte  să știi că ceea ce scrii tu îi vindecă pe alții, că ajunge la sufletele oamenilor. E un sentiment pentru care merită să continui. 

Cu ce alte ramuri artistice a mai cochetat Dama de Treflă în afară de scris?

Am încercat puţin din toate. Îmi place să desenez, să cânt. Prin adolescenţă îmi ocupam timpul cu origami. M-a învăţat să am răbdare. Ador să fac fotografii. Îmi place să încerc lucruri noi şi cred că orice poate deveni o artă dacă pui suflet.

Știm că nu poți da foarte multe detalii despre ține, însă cred că ne poți spune care a fost media generală în liceu a autoarei Dama de Treflă.

Sincer, nu îmi aduc aminte exact mediile fiecărui an de studiu, dar media generală în liceu e undeva între 9,80 şi 9,90.

Prima ta carte se apropie deja de pragul de 10.000 de exemplare vândute, iar aprecierile și părerile venite de la cititori sunt extraordinare. Te așteptai să fie atât de apreciată prima ta carte?

  Nu mă aşteptam, dar speram să fie. Pe blog şi pe Facebook oamenii păreau încântaţi, deşi erau şi păreri contra, bineînţeles. Pagina de Facebook a avut o ascensiune frumoasă, deşi la început a fost mai greu. Nu puteam să îmi invit prietenii să o aprecieze, nu puteam să distribui postări. A fost nevoie de timp, dar a meritat. Iar despre carte… Mă bucur că ajunge la sufletele atâtor oameni şi sper să nu îi dezamăgesc.

Mulți dintre cititori, spun că se regăsesc foarte bine în primul tău roman, “Mai presus de el”. Ce anume te-a inspirat la alegerea subiectului primei tale cărți?

Cred că mereu am fost mama răniţilor, mereu mi-a păsat de cei pe care nimeni nu îi înţelege pentru că nici pe mine nu m-au înţeles ceilalţi atunci când am avut nevoie. Am vrut să transmit ceva, am vrut ca, la final, după ce închide cartea, cel care citeşte să rămână cu ceva, să se gândească la viaţa sa, la ce ar putea face pentru a fi mai bine. Sunt acuzată de multe ori că nu privesc şi dincolo, că nu scriu pentru bărbaţi. Adevărul e că ştiu că şi bărbaţii suferă, ştiu că şi ei sunt răniţi, dar sunt femeie.  Pentru mine e mai uşor să scriu pentru cele care chiar mă înţeleg, e mai uşor să scriu la feminin. Totuşi, asta nu înseamnă că nu voi încerca să trec niciodată dincolo. Ar putea fi o adevărată provocare, dar ar putea să iasă ceva frumos din asta. Iar inspiraţia… M-au inspirit miile de mesaje primate de la femei care nu puteau să trăiască mai presus de cei care le răneau… Şi cred că m-am inspirit şi singură. Scriind această carte, m-am vindecat pe mine însămi de anumite sentimente.

Am observat foarte multe întrebări venite din partea fanilor tăi care întreabă dacă prima ta carte conține exclusiv texte de pe blog sau dacă este o poveste a cărei acțiuni nu se regăsește nici pe blog și nici în altă sursă din online. Ce răspuns ai pentru ei?

Cartea este un ROMAN! Am spus-o şi o voi spune de câte ori va fi nevoie. În carte am şi câteva texte culese de pe blog, dar fac parte din poveste, din tablou. Fac lumină în ceea ce priveşte dedesubturile blogului. Cartea are personaje care fac ceva, nu e doar o colecţie de texte. Dar nu cred că e vina oamenilor că nu mai ştiu ce să creadă. Probabil, aşa au fost obişnuiţi de alţii. Mie nu mi se pare corect să îi vinzi unui om ceea ce poate avea gratis pe blog. Nu voi publica niciodată cărţi care nu spun o poveste. Cu ce am pe blog acum, aş putea scoate 6 cărţi noi într-o săptămână, dar la ce bun dacă eu nu aş fi mulţumită de ele?

Una dintre recenziile cărții, care se regăsește pe bookzone.ro sună extrem de frumos, ba chiar inspirativ:

  Bună! Voiam să îţi spun că, de când am citit cartea ta, m-am încurajat să fiu mai puternică, mi-am dat seama că merit mai mult. Este cea mai genială carte pe care am putut să o citesc, mai ales că am ieşit dintr-o relaţie, motivul despărţirii fiind chiar cel din carte. Am zis că este scrisă pentru mine. Aşa am simţit! Mi s-a potrivit de minune. Îţi mulţumesc pentru acest sentiment!”

Pentru a vedea întregul interviu despre începutul și cariera Damei de Treflă, poți comanda DVD-ul „Totul despre autorii Bookzone”

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.