10 cele mai interesante curiozități despre cărți

Ți s-a întâmplat vreodată să te cuprindă teama că vei rămâne fără cărți de citit? Stai liniștit, nu ești singurul. Este o frică pe care o au mulți dintre noi și chiar are un termen specific: abibliofobie. Și da, este o curiozitate. Iar mai jos poți regăsi 10 cele mai interesant curiozități despre cărți.

Cuprins

1. De ce aleg unii oameni cititul ca hobby?

2. Care sunt cele mai interesante curiozități despre cărți?

1. De ce aleg unii oameni cititul ca hobby?

Cred că putem spune cu ușurință că cei mai mulți oameni iubesc sentimentul pe care li-l oferă momentul în care citesc o carte, indiferent dacă se află în fața șemineului, pe canapea, pe o plajă pustie sau în orice alt loc în care se simt confortabil. Cărțile le oferă oamenilor oportunitatea de a se teleporta cu ușurință dintr-o lume în alta. În medie, un cititor obișnuit citește aproximativ 4 cărți pe an. Pe lângă pasiunea pe care o împărtășim pentru cărți, probabil că avem și un dram de curiozitate în comun. De aceea, am făcut un top cu cele mai interesante curiozități despre cărți.

2. Care sunt cele mai interesante curiozități despre cărți?

Indiferent cât de multe cărți citești, această lume impresionantă te poate surprinde în fiecare zi cu ceva nou. Poate că este vorba despre o poveste cum nu îți închipuiai că poate exista sau o curiozitate de care nu ai mai auzit până acum. Iată cele mai interesante curiozități despre cărți:

  • Durează aproximativ 475 de ore să scrii un roman

Este o curiozitate adesea dezbătută. Scrierea propriu-zisă a unui roman durează aproximativ 475. Un roman conține aproximativ 90.000 de cuvinte, ceea ce înseamnă 189 de cuvinte pe oră. Cei mai mulți oameni pot scrie în acești parametri. Cu toate acestea, scrierea unui roman nu este reprezentată doar de punerea pe hârtie a unor cuvinte.

  • Ai un risc de 2,5 ori mai mic să faci Alzheimer dacă citești cărți constant

Există atât de multe beneficii pe care le aduc cărțile în viața noastră. Un studiu sugerează că antrenamentul creierului în timp ce citim, din copilărie până la bătrânețe, este un factor semnificativ pentru sănătatea creierului la vârste înaintate.

  • Există aproximativ 900.000 de noi cărți publicate în fiecare an

Este imposibil să obții un număr exact pentru această numărătoare. China se află pe primul loc, publicând peste 440.000 de cărți, Statele Unite pe locul doi cu peste 300.000 de cărți, iar Marea Britanie pe trei cu peste 184.000 de cărți.

  • Sunt făcute aproximativ 50 de cărți dintr-un copac

Încercăm să includem sustenabilitatea în viețile noastre în mod constant, iar faptul că 50 de cărți pot fi realizate dintr-un singur copac reprezintă o veste grozavă.

  • Președintele american Theodore Roosevelt citea o carte pe zi

Un lucru cu adevărat interesant, având în vedere că în present suntem puși în fața atâtor distracții, care ne împiedică să citim mai mult. Există mulți cititori împătimiți, dar o singură carte pe zi reprezintă o realizare remarcabilă. Iar atunci când citești în fiecare zi, nivelul stresului din viața ta scade considerabil.

  • 1 din 5 adulți din lume nu știe să citească sau să scrie

Din păcate, această statistică este una pe cât de adevărată, pe atât de tristă. Poate că ne gândim doar la sistemul de educație din țările dezvoltate atunci când raportăm cât de multe cărți citim, însă uităm și de persoanele care se află în zone mai puțin dezvoltate.

  • Cea mai scumpă carte din lume este „Codex Leicester”, de Leonardo Da Vinci

Aceasta a fost achiziționată de Bill Gates în anul 1994 pentru prețul de 30,8 milioane de dolari. Dacă Bill Gates ar decide să vândă această carte în prezent, „Codex Leicester” ar avea un preț mult mai mare față de cel la care a fost cumpărată.

  • „Harry Potter” este una dintre cărțile interzise din Statele Unite

Motivul? Se pare că ar promova vrăjitoria și ar avea o influență negativă asupra copiilor. Seria „Harry Potter” a fost interzisă în școlile catolice. Se spune și că această serie ar prezenta vrăjitoria ca și cum ar fi un concept pozitiv, desi nu este.

  •  Unii cititori sunt îndrăgostiți de mirosul cărților vechi

Această curiozitate este în special pentru cei mai pasionați cititori. Dragostea pentru mirosul cărților vechi se numește „bibliosmia” și s-ar putea să fie motivul pentru care preferi cărțile în format fizic cărților virtuale (eBooks).

  • Recordul celei mai mari adunări de cititori cu cărți în echilibru pe cap a fost stabilit în Sydney, în 2012

În luna noiembrie a anului 2012, 998 de persoane au stat cu o carte în echilibru pe cap în același timp. Evenimentul a fost organizat de lectorul Danielle Di-Masi.

Tu ce alte curiozități despre cărți mai știi?

Surse foto
Bookzone.ro
Yahoo.com

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.