Visurile tatalui meu: cartea fenomen scrisa de Barack Obama

In anul 1995, Barack Obama publica Visuri de la tatal meu. La vremea respectiva, nu isi inchipuia ca 9 ani mai tarziu, cartea va fi epuizata rapid din librarii. In 2021, cartea este reeditata si astfel poate fi mai bine inteleasa chiar si de catre tineri. Anul acesta, cartea a ajuns si la BOOKZONE si iti recomandam sa o citesti pe indelete, pentru a afla mai multe despre viata primului presedinte de culoare al Statelor Unite ale Americii. 

Barack Obama, cel de-al 44-lea presedinte al SUA a mai scris si alte carti, devenite rapid bestseller, atat pentru felul unic de a scrie, cat si pentru povestile de viata si invatamintele ce pot fi desprinse din aceste lecturi. La BOOKZONE, mai poti gasi si cartea Pamantul Fagaduintei, considerata una dintre cele mai bune carti din ultimul deceniu.

Anul 2008 a fost cel in care Barack Obama a devenit presedinte al SUA, functie in care a ramas timp de doua mandate, pana in anul 2017. In prezent, locuieste cu Michelle, sotia sa, in Washington D.C. Cei doi au impreuna doua fiice, Malia si Sasha. 

Trebuie sa mentionam faptul ca Barack Obama a cochetat cu scrisul inca din vremea studentiei. Astfel, in anul 1990, devine primul presedinte de culoare al Harvard Law Review. De asemenea, editura Simon&Schuster ii propune sa isi scrie autobiografia, insa refuza, dorind sa se concentreze asupra studiilor. In 1995, lanseaza prima sa carte, Visuri de la tatal meu (Dreams from my father). Cartea a avut succes la momentul lansarii, insa a devenit bestseller abia in anul 2004, dupa ce Barack Obama ajunge senator de Illinois si candidat pentru Senatul American. Cartea a fost retiparita imediat dupa ce a ajuns la Washington, datorita cererii crescute. 

Anul 2021, adica la 26 de ani de la publicarea initiala, Visuri de la tatal meu este reeditata. Barack Obama si-a dorit sa fie o carte usor de inteles, chiar si de catre tineri. Astfel, este lansat volumul Visurile tatalui meu, o carte ce ajunge rapid bestseller international. Despre carte, putem spune ca este un volum de memorii, insa fara componenta sentimentala. Cu toate acestea, este un volum usor de citit, care te va impresiona. 

Cartea prezinta viata lui Barack Obama, ca fiu al unui tata de culoare, african si al unei americance albe. Primele pagini povestesc un eveniment trist: tatal lui Barack Obama decedeaza intr-un accident de masina si, desi nu au fost tocmai apropiati, aceasta intamplare va aduce o schimbare in viata fostului presedinte. Astfel incepe o calatorie pentru a-si descoperi mai bine radacinile. Calatoria il poarta in Kansas, locul unde s-a nascut mama sa, apoi in Hawaiii si mai apoi in Kenya, de unde era originar tatal sau. Aici, va afla multe informatii interesante si va avea de infruntat anumite temeri pentru a se cunoaste pe sine. 

Aceasta carte este ,,O relatare bine scrisa a luptei lui Obama de a-si stabili propriile vederi asupra identitatii si rasei si cu atat mai placuta, cu cat este extrem de onesta.” – Financial Times.  Daca vrei sa o citesti, cel mai bine este sa o comanzi de la BOOKZONE.

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.