Top 7 cărți pe care ar trebui să le citești până la 30 de ani

Diferitele perioade ale vieții vin cu experiențe care ne modelează, astfel încât să ajungem persoanele care ne dorim să devenim. Cu toate că avem nevoie și de lecții practice de viață, de multe ori putem să apelăm și la literatura clasică sau de specialitate atunci când avem nevoie de o anumită direcție în viață. Mai exact, există anumite cărți pe care ar trebui să le citești până la 30 de ani. Mai jos, poți descoperi câteva dintre acestea.

De ce sunt atât de importante cărțile pe care le citești până la 30 de ani?

În prima parte a vieții nu știm cine suntem. Încercăm să ne descoperim identitatea, personalitatea. Și poate că suntem puși față în față și cu maturizarea, cu relațiile profesionale și amoroase, cu experiențele diverse din carieră, cu mariajul. Iar uneori avem nevoie de lecții de viață care să ne permită să învățăm diferite lucruri despre noi, precum și despre lume și societate. Iar cărțile ne vin, ca de obicei, în ajutor. Iată câteva cărți pe care ar trebui să le citești până la 30 de ani!

Ce cărți ar trebui să citești până la 30 de ani?

1. „Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde

Povestea care este etern valabilă. Portretul tânărului Dorian este pictat de un pictor cunoscut, iar Dorian își dorește să arate ca în pictură pentru totdeauna. Dorința îi este îndeplinită. Cu toate că înfățișarea sa va rămâne la fel în timp ce anii trec, portretul său va cumula toată energia negativă a caracterului său urât. Este cartea care ne aduce aminte că aparențele nu înseamnă totul și că este mai bine să ne acceptăm, chiar cu defecte și probleme, decât să ignorăm această fațetă a personalității noastre. Iar frumusețea vine întotdeauna din interior.

2. „Anna Karenina” de Lev Tolstoy

Este povestea unei nobile frumoase și bogate, care pare să aibă totul, dar nu este fericită. Până când ajunge într-o aventură care scandalizează înalta societate rusă. Este cartea care abordează teme precum dragostea, dorința, destinul, moartea, conflictul familial. Însă învață cititorii și să își dea seama ce ajută relațiile să funcționeze. Atunci când iubești pe cineva, trebuie să îi iubești întreaga ființă, nu să iubești imaginea ta suprapusă pe acea persoană.

3. „Alchimistul” de Paulo Coelho

Toată lumea este de părere că știe cum ar trebui să își trăiască ceilalți viața, dar când vine vorba despre propria viață, se așterne liniștea. Ce lecții am putea învăța de la un păstor andaluz? Aparent, este povestea care a schimbat nenumărate vieți. Santiago pleacă din Spania către deșertul egiptean, în căutarea uneori comori îngropate. Deși pornește ca o călătorie în căutarea averilor lumești, aceasta se transformă într-o călătorie a descoperirii comorilor din sufletul său.

4. „Marele Gatsby” de F. Scott Fitzgerald

O carte despre teama de a îmbătrâni. Protagonistul este de părere că, atunci când ajungi la 30 de ani, ți se așterne în față promisiunea unui deceniu al singurătății, lipsa entuziasmului și rărirea podoabei capilare. Este o carte pentru oricine se încăpățânează să rămână blocat într-un trecut care trebuie lăsat doar în urmă.

5. „Să nu mă părăsești” de Kazuo Ishiguro

O carte despre destinul necunoscut, despre faptul că suntem într-o lume în care ni se dărâmă visurile și speranțele. O carte care îți frânge inima și care te face să vezi altfel viața, un tur de forță prin tensiune și frustrări. Această carte a câștigat premiul Nobel pentru literatură în 2017.

6. „Arta războiului” de Sun Tzu

Aceasta este cartea scrisă de către generalul chinez Sun Tzu. Cuprinde tactici și strategii militare, care au reușit să contureze filosofia și gândirea multor conducători și ale lumii, în general. Deși este o carte care dezbate psihologia războiului, învățămintele sale sunt universale și pot fi aplicate în orice aspect al vieții.

7. „Ferma animalelor” de George Orwell

„Ferma animalelor” face parte din topul celor mai bune 100 romane în limba engleză, conform clasamentului realizat de revista Time. Este o carte din categoria distopiilor, în care sunt criticate corupția, ignoranța, lăcomia, răutatea. Pe lângă criticile aduse, vedem cum pot schimba într-un mod negativ societatea aceste probleme. Toate aceste lecții de viață sunt transmise cu ajutorul personajelor, mai exact animalele de la o fermă.

Sursă foto
Bookzone

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.