TOP 10 cărți pline de mister și suspans

Misterul îndulcește viața de zi cu zi și ne ia cu el în lumi pline de suspans unde avem parte de călătorii fantastice, personaje tulburătoare și întâmplări nebănuite. Te invităm să descoperi alături de noi 10 cărți în care misterul e cuvântul cheie!

Fata din Brooklyn, Guillaume Musso

Un secret cumplit poate spulbera totul într-o secundă. „Îmi amintesc foarte bine acel moment. Ne uitam spre mare, orizontul sclipea în fața noastră, când Anna pune o intrebare: Dacă am făcut ceva teribil, mă vei mai iubi?” Tu ce ai răspunde? Guillaume Musso, maestrul suspansului, construiește între copertele cărții Fata din Brooklyn un mister în toată regula. Raphaël, un scriitor faimos, urmează să se căsătorească cu Anna în trei săptămâni. Dar ce ascunde Anna e greu de închipuit, iar fotografia cu cele trei cadavre întunecă relația dintre cei doi. Raphaël rămâne șocat, iar Anna dispare. Urmează o anchetă imprevizibilă sub forma unui roman thriller irezistibil care surprinde misterul ce îl pot ascunde oamenii pe străzile fascinante ale New Yorkului.

În ape adânci, Paula Hawkins

Apele întunecate ale râului înghite, rând pe rând, secrete și vieți. Nel Abbott, ultima din șirul de femei înghițite de râu, moare, iar sora ei are certitudinea că Nel nu s-a sinucis. În ultima zi înainte să moară, Nel își sună sora. Jules nu răspunde, ignorând strigătul ei de ajutor. În ape adânci e o poveste unică plină de caractere imprevizibile, puternice, perceptibile. O carte fenomen pe care nu o poți ignora datorită scriiturii autoarei care inundă fiecare pagină cu o doză de mister ce te ține ca pe ace ore întregi, creând o lume în care e foarte ușor să te pierzi. Cât de mult influențează trecutul faptele din viitor?

Detectiv de România, Silviu Iliuță

Anton este un detectiv atipic pe care îl vom descoperi încă din copilărie și până când, fiind om în toată firea, se lovește de misterul vieții lui din propriul birou de detectiv particular (nu de stat): indianul înecat într-un dulap. Scene pitorești, umor, ironie și o intrigă care te vor conduce pe diferite planuri în căutarea vinovatului. Prin Detectiv de România suntem părtași, alături de Silviu Iliuță, la o reînviere a genului polițist, un gen aparte care își va găsi locul în sufletul și mintea fiecărui cititor. O carte care îți va dezvolta instinctul și atenția pentru detalii în timp ce te va face să râzi pe nerăsuflate.

Ceva în apă, Catherine Steadman

Erin, o realizatoare de filme documentare aflată în plin apogeu al carierei, și Mark, un investitor bancar chipeș, au planuri mari. Îndrăgostiți orbește, cei doi pleacă în luna de miere mult visată pe o insulă din Bora Bora unde au parte de soare, nisip fierbinte și speră că vor petrece clipe de neuitat. Într-o după-amiază, cei doi pleacă să facă scuba diving în apa de un albastru orbitor și, deodată, cei doi găsesc ceva în apă. Acum se află față-n față cu ceea ce va fi, poate, cea mai importantă decizie: să vorbească despre ce s-a întâmplat sau să-și protejeze secretul. Până la urmă, dacă nu știe nimeni, e ca și cum nu s-ar fi întâmplat, nu? Însă destinul avea deja alte planuri pentru ei, iar secretul lor va face ca o serie de evenimente terifiante să se întâmple.

Te-ai întrebat vreodată cât durează să sapi un mormânt? Cu o intrigă pătrunzătoare și răsturnări de situație incredibile, Ceva în apă te va provoca să te confrunți cu propriile dorințe, cu idealurile pe care tinzi să le abandonezi și cu minciunile pe care ni le spunem zi de zi.

Origini, Dan Brown

De unde venim? Încontro ne ducem? Acestea sunt două dintre cele mai răsunătoare întrebări ale omenirii. De mii de ani, omul caută răspunsuri în încercarea acerbă de a umple un gol absolut pe care nu îl putem defini, dar care creează povești și zeități tocmai pentru a explica inexplicabilul. Origini privește știința din spatele începuturilor lumii în timp ce personajul principal, profesorul Robert Langdon, ne duce într-o călătorie fabuloasă împrejurul Spaniei. Profesorul este invitat la Muzeul Guggenheim din Bilbao pentru a participa la ceremonia de dezvăluire a unei invenții menite să schimbe percepția asupra științei pentru totdeauna. Însă descoperirea riscă să fie pierdută pentru totdeauna, iar profesorul trebuie să decripteze descoperirea pentru a afla marele adevăr din spatele ei.

Bărbatul care n-a mai sunat, Rosie Walsh

Sentimentele împărtășite îți pot întoarce lumea pe dos. Imaginează-ți că vei cunoaște un bărbat cu care vei petrece șase zile minunate, iar la finalul acestor zile vei fi îndrăgostită până peste cap. Însă totul se destramă când el pleacă într-o călătorie și, deși a promis că te va căuta de îndată ce va ajunge la aeroport, nu mai primești nicio veste. Trec zile, trec săptămâni, iar el nu mai sună. Prietenii și familia te sfătuiesc să-l uiți, dar tu știi că trebuie să existe un motiv întemeiat pentru această tăcere profundă. Amintirile cu el sunt încă vii și te bântuie la orice pas, iar remușcările și frica încep să se instaleze. Dacă până la urmă descoperi adevărul despre lipsa lui? Ce ai face? Descoperă misterul din Bărbatul care n-a mai sunat. Ești pregătit?

Fata din gheață, Robert Bryndza

Ochii ei sunt larg deschiși. Buzele i se dezlipesc asemenea unei încercări de a spune ceva. Trupul ei lipsit de viață împietrește sub un strat gros de gheață. Și nu e singura. De îndată ce un tânăr descoperă cadavrul unei femei într-un parc din sudul Londrei, detectivul Erika Foster e chemată să înceapă o investigație de amploare. Victima, o tânără extrem de frumoasă, părea să aibă o viață perfectă. Însă când Erika începe să sape mai adânc în trecutul ei, aceasta va face legătura dintre noul caz și alte 3 escorte strangulate și abandonate în apele care înconjoară Londra. Ce secret ascunde fata din gheață?  Pe măsura ce Erika e mai aproape să afle adevărul, criminalul apare în peisaj, iar soțul Erikăi moare subit. Acum Erika se află față-n față cu proprii ei demoni în încercarea asiduă de a descoperi adevăratul criminal. Cum va reuși Erika să-și salveze cariera și, mai ales, viața? Fata din gheață, o lectură palpitantă în care adrenalina e cuvântul cheie!

Urzeala Tronurilor (Game of Thrones), George Martin

Despre Urzeala Tronurilor s-au spus multe, însă nimic nu poate egala experiența literară din spatele acestor cărți. O călătorie fantastică, o serie ce surprinde într-un mod unic genul fantasy modern, aducând împreună toate punctele forte ale acestui gen literar. Magia, misterul, intrigile neașteptate, dragostea și aventura ne transpun într-o lume conturată cu o măestrie formidabilă. George Martin a creat poate una dintre cele mai de succes opere de ficțiune ale lumii ce va dăinui cu mult după ce „iarna” se va termina.

Bird Box: Orbește, Josh Malerman

Ceva bântuie străzile orașului, ceva terifiant ce nu poate fi văzut. O mică întrezărire și vei avea parte de un sfârșit violent. Nimeni nu știe de unde vine. La cinci ani după ce nenorocirea a început, avem de-a face cu o mână de supraviețuitori înfricați, incluzând-o pe Malorie și cei doi copii ai săi. Malorie nu poate decât să viseze la un loc în care se va simți în siguranță pentru totdeauna, iar casa de lângă râu părea ascunzătoarea perfectă. Însă e timpul ca mama și cei doi copii să caute siguranța mult visată, dar călătoria ce-i așteaptă va fi de-a dreptul terifiantă: 32 de kilometri parcurși legați la ochi într-o barcă improvizată de-a lungul unui râu învolburat. O singură mișcare greșită și vor muri. Ceva îi urmărește în timpul călătoriei. Un om, un animal sau un monstru? Împletind trecutul cu prezentul, Bird Box: Orbește e o luptă continuă pentru supraviețuire și calea către o lume nedescoperită ce te va aduce spre finalul cărții cu sufletul la gură.

Biblia pierdută, Igor Bergler

Profesorul Baker de la Universitatea Princeton vizitează Sighișoara pentru o conferință de istorie, însă trei crime macabre îi schimbă planurile. Vlad Țepeș, cea mai controversată figură din estul Europei pune la cale un plan măreț care va schimba imaginea întregii lumi sub forma unui mesaj multiplicat ce poate fi descifrat doar de anumiți oameni. Mesajul este ascuns în prima lucrare tipărită vreodată, Biblia B42 sau Biblia lui Gutenberg, în 1455. Biblia pierdută e o adevărată aventură culturală în care umorul fin, episoadele de suspans și secrete nebănuite construiesc o experiență literară încă de la prima propoziție.

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.