Regaseste-ti adevaratul scop cu ajutorul acestor trei carti de spiritualitate

In DEX, spiritualitatea este definita drept „calitatea, caracterul a ceea ce este spiritual”, iar la randul sau spiritualul se refera la ceea ce este „ideal, imaterial, sufletesc, intelectual, cultural”. Practic, din aceste doua definitii, reiese ca spiritul este ceea ce deosebeste fundamental omul de animal, fiind in acelasi timp cel mai inalt nivel din celebra piramida a nevoilor. Prin urmare, asa se explica si succesul cartilor din aceasta sfera, despre care vom vorbi in continuare.

In momentul in care am construit site-ul Bookzone pentru voi, cititorii nostri, stiam ca aceasta categorie, a cartilor de religie si spiritualitate, nu poate lipsi. Iar voi, prin deciziile de cumparare pe care le-ati luat inca de atunci, ne-ati aratat ca am avut perfecta dreptate. Insa in acest articol nu vom vorbi despre cartile de religie, intrucat scopul nostru nu este sa unim toti oamenii sub aceeasi credinta, nici sa prezentam valorile uneia dintre acestea drept cele mai bune.

In schimb, ne vom referi cu precadere la carti de spiritualitate, intrucat acestea vorbesc pe un ton mult mai personal si pot fi descifrate in mai multe chei de cititorii lor. Fiecare intelege ce vrea si mai ales cum vrea o carte de spiritualitate, aplicand povetele citite acolo in viata sa de zi cu zi. Avand in vedere importanta si succesul acestor volume, categoria cartilor de spiritualitate de pe site-ul Bookzone este una dintre cele mai bogate, dintre care va prezentam urmatoarele propuneri:

1. Forta binelui – Viziunea lui Dalai Lama pentru lumea de azi, de Daniel Goleman – 35 de Lei (o reducere de 17% fata de pretul obisnuit)

Forta binelui viziunea lui Dalai Lama pentru lumea de azi Daniel Goleman Bookzone

Desi teoretic este un important lider religios, fiind seful budismului tibetan, Dalai Lama este considerat mai degraba unul dintre cei mai intelepti oameni de pe planeta. Tocmai de aceea, am inclus aceasta carte printre volumele de spiritualitate, nu de religie. In plus, actualul Dalai Lama, pe numele sau real Tenzin Gyatso (nascut in 1935), este, in ciuda varstei inaintate, foarte ancorat in prezent, gandirea sa fiind una foarte moderna.

2. Ce inseamna fericirea, de Alan Watts – 29 Lei (o reducere de 17%)

Ce inseamna fericirea Alan Watts Bookzone

Daca am sti raspunsul la aceasta intrebare, nu ar mai fi nevoie sa aflam niciodata nimic, iar lumea ar fi cu siguranta un loc mult mai bun. Alan Watts incearca sa raspunda la cea mai dificila intrebare din istoria umanitatii si vorbeste despre frumusetea unei vieti simple, aproape ancestrale. Din acest volum vei afla de ce libertatea spiritului este cea mai importanta nevoie a omului si despre reintoarcerea la natura ca modalitate de regasire.

3. Trezirea mintii luminoase, de Tenzin Wangyal Rinpoche – 21,5 de Lei (o reducere de 20%)

Trezirea mintii luminoase Tenzin Wangyal Rinpoche Bookzone

Un alt autor tibetan, de aceasta data un profesor de bune traditii budiste in SUA, prezinta in aceasta carte mai mult decat niste simple concepte. Scopul cartii nu este, insa, pur si simplu sa absorbi cunostintele sale, ci sa inveti sa te ajuti singur. Tocmai din acest motiv, cartea este insotita de un material audio, care iti va permite sa pui in practica diverse tehnici de meditatie. De altfel, cea mai importanta intrebare adresata de Tenzin Wangyal Rinpoche in aceasta carte este: „Stii cine esti?”.

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.