Lansare de carte – Liberă!, de Cristina Lincu

Cristina Lincu este femeie de 10, mamă de 3 și autoare tot de 3 (cărți). Aceasta construiește cu migală granițe aproape imperceptibile între realitate și plăsmuire, oferindu-le cititorilor săi ocazia să treacă din planul real în cel imaginar pe nesimțite. Un univers literar care te face să te scufunzi cu adevărat în poveștile sale. Iar cititorii au o singură responsabilitate: aceea de a se lăsa purtați într-un carusel emoțional cu ajutorul paginilor pe care le citesc și personajelor complexe cu care se pot identifica.

“Liberă! ” vine ca o destăinuire dedicată tuturor celor care au simțit că nu pot face față crudului adevăr al realității, celor care s-au străduit din răsputeri să-și găsească energia să continue, să renască din propria cenușă a inimii lor. Și celor a căror minte preferă să-și construiască o realitate paralelă pentru a proteja sufletul. Pentru că mintea este cea care apelează la toate șiretlicurile atunci când ne zbatem cu adevărat între două lumi, între sentimente contradictorii, între renunțări și căutări, între adevărul realității și propriul concept al fericirii pe care îl are fiecare dintre noi.

“Mi-ar fi plăcut acum s-o regăsesc pe acea Sara ce fugea din paturile bărbaților. Nu era tocmai cea mai fericită versiune a mea, dar măcar era o luptătoare. Prin metode mai puțin ortodoxe, dar se lupta pentru libertatea ei, se lupta cu morile de vânt, nu contează, acționa. Era vie în adevăratul sens al cuvântului, pe când Sara de azi riscă să se transforme într-o legumă în curs de putrezire din cauza remușcărilor ce-o strică de la interior spre exterior. Nu cunosc arme mai periculoase pentru integritatea psihică a unei ființe umane decât remușcările. Și nici victimă mai vulnerabilă decât eu însămi atunci…”

autor Cristina Lincu editura Bookzone

Sara este eroina de care nu știai că ai nevoie în viața ta. Este eroina care, la prima vedere, pare că își lasă fiecare zi din viața ei pradă haosului, impulsivității și deciziilor greșite. Însă tot ea este eroina care nu renunță la marea dragoste, nici măcar în momentul în care are de-a face doar cu ruinele acesteia și cu fantomele trecutului. Dimpotrivă. Pentru ea, fantomele trecutului sunt mai palpabile chiar și decât realitatea în care trăiește. Nu își alimentează scopul și mijloacele pentru a lupta din realitate, ci din credința în iubire. Dacă la începutul cărții o vei găsi fugind din patul unui bărbat însurat, pe parcursul romanului îți vei da seama că nu a renunțat nici măcar o clipă la marea sa dragoste, Doru, pe care destinul i-l scoate în cale când se aștepta mai puțin, când credea că s-a îndrăgostit de altcineva, când viața părea că începe să aibă un curs normal, după toate piedicile care îi fuseseră puse în cale. Așa că viața ei ajunge să fie un du-te-vino continuu între Doru, noul iubit (John / Gabriel), cea mai bună prietenă (Ana), psihiatra ei (Denisa) și cartea pe care încearcă să o scrie. 

“Mă zbat între două lumi, între două simțiri, între două iubiri, fără să conteze care dintre ele au șanse să se împlinească. Iubirea nu ține cont de calculele noastre, de previziunile noastre sau de ce ce ar fi mai convenient. Ea, pur și simplu, este. O putem murdări, călca în picioare, îngropa adânc. Nu contează. Ea, pur și simplu, este. Și va continua să fie. Iar dacă se întâmplă să moară, concluzia este cât se poate de simplă: nu a fost iubire… Și atunci, există plural? „Iubiri”? Și atunci, cum poate o femeie să „iubească” doi bărbați în același timp? Uite așa… pur și simplu. Fără explicații logice. Pentru că, de fiecare dată, este altfel, este altceva. Iubirile nu se compară.”

Comandă cartea semnată de Cristina Lincu la prețul de 39 lei: https://bookzone.ro/landings/cristina-lincu-libera/

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.