În Olanda poți merge cu trenul gratuit dacă ai o carte la tine

Iubitorii de carte din Olanda au beneficiat anul trecut de călătorii cu trenul gratuite pentru o zi, ca parte a festivităților din săptămâna dedicată cărților. Începând cu anul 1932, Olanda a încurajat cititul prin intermediul Boekenweek – o sărbătoare a literaturii, cu festivaluri literare și alte evenimente în întreaga țară. Iată cum și când poți merge cu trenul gratuit în Olanda dacă ai o carte la tine!

Călătoriile cu trenul în Olanda sunt gratuite în Săptămâna Cărții dacă ai o carte la tine

În mod obișnuit, un autor olandez cunoscut scrie o carte special pentru Ziua Cărții în fiecare an, carte care este oferită gratuit tuturor persoanelor care cumpără alte cărți în timpul festivităților sau care se înscriu la o bibliotecă. Cartea specială de anul trecut, „Jas Van Belofte”, scrisă de Jan Siebelink, a putut fi prezentată în locul unui bilet de tren în fiecare tren din țară în duminica din săptămâna cărții, în luna martie. Nederlandse Spoorwegen, compania de cale ferată de stat din Olanda, este de mult un sponsor al festivităților anuale și chiar organizează cluburi de carte unde sunt prezenți și autorii în tren.

Autorilor le face plăcere să-și surprindă cititorii în timpul călătoriilor lor cu trenul. Subiectele de conversație cu aceștia sunt diverse, de la cărți până la călătoria cititorilor. Anul trecut, cartea-cadou a fost oferită de librării tuturor cumpărătorilor care au avut comenzi cu o valoare mai mare de 12,5 euro pentru cărțile în limba olandeză. Compania națională de cale ferată, care oferă de 18 ani această promoție pentru călători și cititori, a declarat că are o sensibilitate pentru lectură, deoarece este una dintre modalitățile preferate ale angajaților companiei de a-și petrece timpul în tren. Acesta este motivul pentru care au sponsorizat și alte campanii care încurajează cititul de-a lungul timpului, pe lângă Săptămâna Cărții.

Sursă: Independent

1 Comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.