Cărți pe care le recomandă conducătorii lumii

Există mai multe motive pentru care cei mai de success oameni din societatea noastră sunt adesea cei mai pasionați cititori. Însă conducătorii lumii nu țin secrete cărțile care le-au schimbat, într-un fel sau altul, viața. Dimpotrivă, le împărtășesc cu toți ceilalți cititori, sperând că vor putea schimba vieți, că aceste cărți îi vor influența și pe alții la fel de puternic cum au făcut-o în propriile vieți. Mai jos poți regăsi câteva cărți recomandate de conducătorii lumii. Iată care sunt acestea!

Cu ce ne pot fi de folos cărțile recomandate de conducătorii lumii?

Gândește-te la cât de multe idei noi ești expus atunci când citești o carte! Cititorii pasionați au mereu de-a face cu noi modalități de a gândi, cu noi perspective și cu dorința de a se dezvolta pe plan personal. Iar aceste experiențe și cunoștințe pe care ți le oferă cărțile nu se numesc obstacole în calea succesului, ci mai degrabă promotori ai succesului. De fapt, atunci când Warren Buffet a fost întrebat care este cheia succesului, a arătat către un teanc de cărți și a spus că persoana care își dorește succesul ar trebui să citească în fiecare zi 500 de pagini. Pentru că astfel se acumulează cunoștințele. Mulți pot face acest lucru, dar puțini o vor face cu adevărat.

Iar pentru cei care chiar își doresc succesul în viața lor, există câteva cărți recomandate de conducătorii lumii, precum și motivele pentru care consideră că au obținut succesul în viața lor cu ajutorul lecturii.

Top 6 cărți pe care le recomandă conducătorii lumii

  • Bill Gates: „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii”

Bill Gates este co-fondatorul companiei Microsoft. A recomandat cartea scrisă de Yuval Noah Harari tuturor celor care vor o lectură distractivă și antrenantă pe subiectul istoriei omenirii timpurii. L-a ajutat pe Bill Gates să recunoască o structură istorică general, pe care să poată construi mai departe, pe măsură ce învață mai multe lucruri. În plus, Harari are un stil captivant de a scrie, care l-a făcut să nu poată lăsa cartea din mână.

  • Elon Musk: „Superinteligența. Căi. Pericole. Strategii”

Elon Musk, co-fondatorul și directorul executiv al Tesla și fondatorul companiei SpaceX, a ales cartea „Superinteligența. Căi. Pericole. Strategii”, scrisă de Nick Bostrom. Cartea dezbate ideea conform căreia inteligența artificială va deveni mai inteligentă decât oamenii, putând astfel să înlocuiască umanitatea ca formă de viață dominantă pe Pământ. Elon Musk a declarat că trebuie să fim foarte atenți cu inteligența artificială. Aceasta poate fi mai periculoasă și decât bombele nucleare.

  • Warren Buffett: „Aventuri din lumea afacerilor”

Warren Buffett este directorul executiv al Berkshire Hathaway, fiind considerat unul dintre cei mai de succes oameni din lume, plasându-se pe locul patru în topul celor mai bogate persoane din lume. Atunci când a fost întrebat care este cartea sa preferată de business, a ales imediat „Aventuri din lumea afacerilor” de John Brooks. I-a recomandat această carte și lui Bill Gates, care a recunoscut că este cea mai bună carte de business pe care a citit-o vreodată.

  • Steve Jobs: „Dilema Inovatorului: Cartea revoluționară care va schimba felul în care faci afaceri”

Steve Jobs, fostul director executiv al companiei Apple, a ales cartea scrisă de Clayton Christensen. A folosit această carte ca explicație pentru motivul pentru care Apple a adoptat cloud computing, declarând că această transformare este necesară din cauza dilemei inovatorului. Persoanele care inventează ceva sunt de obicei cele care nu văd mai departe de propria invenție. Iar Steve Jobs nu și-a dorit niciodată să rămână în urmă.

  • Mark Zuckerberg: „Portofoliile săracilor: cum trăiesc oamenii săraci cu doi dolari pe zi”

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a ales această carte scrisă de Stuart Rutherford, Jonathan Morduch, Orlanda Ruthven și Daryl Collins. Este incredibil că aproape jumătate de populația lumii (aproape 3 miliarde de oameni) trăiește cu doi dolari pe zi sau chiar și mai puțin. Speră că această carte poate oferi o perspectivă asupra modului în care fiecare om îi poate ajuta pe cei din jurul său.

  • Jeff Bezos: „Rămășițele zilei”

Jeff Bezos este fondatorul Amazon. Atunci când a fost întrebat care este cartea lui preferată, a ales „Rămășițele zilei”, scrisă de Kazuo Ishiguro. A declarat că a petrecut 10 ore trăind o viață alternativă în timpul lecturii, aflând lucruri importante despre viață și regret.

Sursă foto
Bookzone

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.