7 motive pentru care nu ar trebui să citești o carte în fiecare lună

 

Auzi mereu diferite motive pentru care ar trebui să citești. Cititul te relaxează, te face să ai o perspectivă diferită asupra lumii, te transformă într-o persoană mai bună. Dar de ce nu vorbește nimeni despre dezavantajele cititului? Odată ce le afli, îți dai seama că nu ar trebui să citești o carte în fiecare lună și că ar trebui să faci altceva mai bun cu timpul tău.

Nu te-am convins din acest paragraf introductiv că ar trebui să renunți la cărți? Citește mai departe atunci, mai ales dacă idealul tău este să citești o carte pe lună! (Oprește-te acum, cât încă mai ai timp!)

De ce nu ar trebui să citești o carte în fiecare lună?

1. Vei avea prea multe cunoștințe

Oricât de multă putere îți dau cunoștințele, cine își dorește să știe atât de multe lucruri? O să fii nefericit și vei avea răspunsul la aproape orice întrebare pe care ți-o pui. Fugi cât poți de departe de cunoaștere!

2. Vei deveni antisocial

Să spunem că ai dat peste un gen preferat și tot descoperi autori și cărți ale acelui gen. Bineînțeles că nu vrei să te întrerupă cineva când îți citești cartea preferată, când acțiunea devine intensă, când personajul tău favorit moare. Așa că vei ajunge să pui pe pauză contactul cu oamenii din ce în ce mai des. Concluzia? Cititul te face antisocial.

3. Nu vei mai avea timp liber

Pe cine păcălești când spui că mai citești doar un capitol înainte de culcare? Bineînțeles că doar pe tine. Un capitol nu e niciodată doar un capitol, așa cum o pagină nu este niciodată doar o pagină. Nu poți lăsa acțiunea să se întrerupă la mijlocul propoziției, cine face asta? Așa că vei uita că poți face nenumărate alte lucruri în timpul tău liber, cum ar fi să dormi. Asta da investiție în propria persoană.

4. O să fii stresat

După cum spuneam, cititul vine la pachet cu prea multe cunoștințe. Adică te face să gândești prea mult. Oare ce o să se întâmple cu personajul tău preferat? Oare când o să se aplice lucrurile din ultimul roman sci-fi pe care l-ai citit în lumea reală? Oare când o să iasă ultima carte dintr-o serie, care să îți dezvăluie cum se va termina povestea? Dacă nu vrei bătăi de cap, atunci nu ar trebui să citești o carte în fiecare lună.

5. Cărțile sunt o investiție proastă

Dacă le-ai primi gratis, ar fi perfect, nu? Dar trebuie să dai bani pe ele, autorii preferați nu se opresc din scris, iar tu vrei să fii la curent mereu. Așa că ajungi să investești, să investești și iar să investești. Cărțile nu îți țin de cald, nu? Și o să ai o bibliotecă plină, când ai putea să îți iei mai multe haine.

6. Cititul nu te face să pari sexy

Vezi o persoană care citește. Dacă ai da cartea la o parte, ți s-ar părea incredibil de atrăgătoare. Dar parcă are ochii lipiți de paginile cărții. Și ar începe sigur să vorbească despre ceea ce citește dacă ai iniția o conversație. Yew! Când ar putea să vorbească despre atât de multe lucruri superficiale din lumea în care trăim.

7. Este o pierdere de timp

În cele din urmă, cititul reprezintă o pierdere de timp. De ce să citești povești fictive atunci când poți să ai parte de propriile experiențe?

Acest articol este un pamflet și ar trebui tratat ca atare.

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.