6 minute de citit pe zi pot reduce stresul cu 68%

Este aproape imposibil să eviți stresul în societatea în care trăim. Având în vedere că există atât de multe sarcini care au nevoie de atenția ta, adesea ajungi să te simți copleșit și suprasolicitat. Cu toate că există numeroase aplicații concepute pentru a ajuta oamenii să se relaxeze, cel mai eficient instrument pentru ameliorarea stresului s-ar putea să fi stat până acum pe rafturile bibliotecii tale. Potrivit unui studiu publicat anul trecut, 6 minute de citit pe zi pot reduce stresul cu 68%. Iată de ce!

Știai că doar 6 minute de citit pe zi pot reduce stresul cu 68%? Iată cum au ajuns oamenii de știință la această concluzie.

Se pare că 6 minute de citit pe zi pot ajuta oamenii să își elibereze mintea și corpul de tensiunile zilnice din viața lor. Cercetătorii de la Mindlab International de la University of Sussex au analizat nivelul de stres și ritmul cardiac ale participanților la studiu înainte de a le observa răspunsurile la diferite activități. Cititul unei cărți a scăzut nivelul de stres cel mai mult dintre toate activitățile, inclusiv când a fost comparat cu ascultarea muzicii (61%), relaxarea la o cană de ceai sau cafea (54%) și o plimbare (42%). În același timp, jocurile video au scăzut nivelul de stres cu 21%, dar au crescut ritmul cardiac.

Știi acel moment în care te cufunzi cu totul în lumea din cartea pe care o citești? Nu contează ce carte citești, ci doar să îți fie captată atenția 100% de către aceasta. În acest fel, poți scăpa de grijile și stresul vieții de zi cu zi, explorând lumile pe care și le imaginează autorii. Este mai mult decât o distragere a atenției, este o implicare activă a imaginației, pe măsură ce cuvintele din cărți îți stimulează creativitatea și te ajută să intri într-o stare mentală modificată.

Deși cele mai multe studii au ajuns la concluzia că oamenii au un nivel crescut de anxietate și de oboseală atunci când citesc știri, în momentul în care citesc cărți din categoria ficțiune aceștia au un nivel crescut al empatiei, își dezvoltă vocabularul, sunt mai creativi și mai fericiți. În acest fel, 6 minute de citit pe zi aduc beneficii semnificative sănătății.

În cazul persoanelor care nu pot găsi motivația de a citi în fiecare zi, există multe modalități prin care își pot găsi inspirația. Unele librării organizează întâlniri pentru cititorii de cărți, pentru a discuta despre o anumită carte în fiecare lună, mulți autori sunt dispuși să se întâlnească cu cititorii lor pentru a lectura din propriile cărți etc.

Sursă: https://articles.aplus.com/a/reading-6-minutes-each-day-reduce-stress-68-percent?no_monetization=true

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.