UITĂ TOT CE ȘTII DESPRE TRAUME

Inapoi Înapoi în site
UITĂ TOT CE ȘTII DESPRE TRAUME

Asemenea unui ghimpe înfipt în piele, și ghimpele psihic poate fi înlăturat.

De câte ori nu ai auzit că doar oamenii fragili, vulnerabili și „greșiți” rămân traumatizați după experiențe nefericite? De câte ori nu te-ai simțit rușinat că ești vulnerabil și plin de răni emoționale?

Dr. MaryCatherine McDonald îți arată că singurul lucru greșit este faptul că, nici după 150 de ani de cercetare, traumele încă nu sunt înțelese pe deplin, și nici acceptate, motiv pentru care oamenii se vindecă atât de greu. Ce rămâne de făcut? După ani de cercetare, autoarea te invită să descoperi abordări noi privind vindecarea traumei, înlocuind preconcepțiile cu cele mai recente descoperiri, făcând vindecarea posibilă. În sfârșit, posibilă…

ADAUGĂ ÎN COȘ

BONUS în format pdf: Exerciții pentru autocontrolul minții și al corpului.

Bonus: Exerciții pentru autocontrolul minții și al corpului

Dr. McDonald îți pune la dispoziție instrumente și exerciții testate pe propriul său corp, dar și pe pacienții săi. Aplică-le cu încredere în momentele în care te confrunți cu migrene, anxietate sau atacuri de panică.

tableta

„Eram înconjurată de tragedii – mărunte şi uriaşe. Aveam 25 de ani, ambii mei părinţi muriseră pe neaşteptate, iar ceea ce rămăsese din familia mea se sfărâma sub povara doliului. Am început să sufăr de nişte migrene înfiorătoare, să trec de la un atac de panică la altul şi să am ameţeli. Viaţa mi se părea un şir nesfârşit de coşmaruri. Dacă aşa arăta maturitatea, atunci nu mi-o doream. Într-un interval de numai câteva luni, aproape toate ancorele stabile din viaţa mea au fost smulse, iar eu m-am trezit că plutesc în derivă...”

- Dr. MaryCatherine McDonald,
cercetător specializat în psihologia traumei

Această carte te va învăța:

Să scapi de sentimentele de rușine și vinovăție pentru ceea ce simți;

Să găsești sursa suferințelor pe care nu ți le poți explica;

Să abordezi trauma și reacțiile corpului prin metode și practici noi;

Să îți înfrunți propriii demoni, făcând pace cu trecutul;

Să accepți că ești vulnerabil fără ca ceva să fie „greșit” la tine;

Boala corpului este boala unui trecut nevindecat.

Dr. McDonald este ea însăși o supraviețuitoare a unor tragedii care i-au marcat viața. Trăind cu migrene îngrozitoare, atacuri de panică și amețeli cumplite, autoarea a vrut să înțeleagă de ce corpul ei reacționează astfel. După ani de cercetare, ea vine cu o abordare complet nouă privind vindecarea traumei, înlocuind preconcepțiile societății cu cele mai recente descoperiri din neuroștiință și psihologie.

Printr-un set de practici și instrumente testate de ea și de pacienții săi, dr. McDonald te învață și pe tine cum să înțelegi mai ușor reacțiile unui corp care pare să lucreze împotriva ta. În ultimii zece ani, ea a lucrat cu o varietate de oameni, inclusiv veterani de război și oameni aflați pe patul de moarte, și a realizat că toți au în comun un lucru: nevoia disperată de a se simți stăpâni ai propriilor vieți.

FRAGMENT DIN CARTE

„Dacă te confrunţi cu efecte persistente ale traumei, această carte te va ajuta să scapi de ruşine și te va învăţa cum să colaborezi cu răspunsurile tale biologice automate ca să te bucuri de mai multă suveranitate asupra corpului şi vieţii tale. Dacă încerci să ajuţi o persoană care se confruntă cu efectele unei traume, cartea te va face să înţelegi mai bine persoana respectivă, să-i anticipezi răspunsurile la traumă, să nu le tratezi ca pe niște simptome specifice doar acelei persoane şi să o ajuţi să facă față traumei într-o manieră mai sustenabilă și mai conectată cu ceilalți.”

Această carte e pentru tine dacă:

Vrei să îți înțelegi reacțiile corpului în fața disconfortului emoțional;

Ai trecut printr-un divorț, printr-o relație toxică, ai fost neglijat sau abuzat;

Te simți lipsit de speranță și nu mai ai putere să te ridici din pat;

Vrei să ajuți o persoană care se confruntă cu efectele traumei;

„Această carte combină amintirile și poveștile pacienților cu neuroștiința și studiile de caz. Ceea ce vei citi acum va reconfigura radical tot ce știai despre traumă și vindecare. Nu vor mai exista sentimente de rușine! În urma lor va rămâne doar încrederea că vei reuși.”

- Dr. MARK EPSTEIN,
autorul cărților Going to Pieces Without Falling Apart și The Zen of Therapy

Pachet Tratează rănile trecutului

Pachetul care te poartă dincolo de cărțile tradiționale despre traume

Dr. MaryCatherine McDonald, cercetător specializat în psihologia traumei, și Catherine Gildiner, unul dintre cei mai cunoscuți psihologi americani, te ajută să înțelegi cine ești cu adevărat, dincolo de rănile care ți-au marcat întreaga viață. De unde se trag? Cum să oprești sentimentele de rușine și vinovăție pentru tot ceea ce simți? Cum să faci pace cu trecutul? Cum să ajuți o persoană care este măcinată de durere sub ochii tăi? Descoperă abordări și perspective noi asupra traumei și oferă-ți alinarea pe care o cauți știind că nu ești „greșit” și nici „defect”.

Pachet Tratează rănile trecutului

Recenzii:

Citești mai mult, plătești mai puțin

Pachet Un pas în plus spre vindecaree

Pachet
Un pas în plus spre vindecare

Comandă Pachet
Pachet O viață fără regrete

Pachet
O viață fără regrete

Comandă Pachet
Pachet Amintește-ți să te faci bine

Pachet
Amintește-ți să te faci bine

Comandă Pachet
Pachet Mi-e dor de mine

Pachet
Mi-e dor de mine

Comandă Pachet
Pachet O minte indestructibilă

Pachet
O minte indestructibilă

Comandă Pachet

DESPRE AUTOR

Dr. MaryCatherine McDonald
este life coach și cercetător specializat în psihologia traumei, a stresului și a rezilienței. Urmărindu-și misiunea de a destigmatiza problemele de sănătate mentală și de a încuraja oamenii să se vindece prin înțelegerea a ceea ce simt și trăiesc, dr. McDonald a lucrat de-a lungul timpului cu o mare varietate de oameni: veterani de război; medici din cadrul secţiilor de urgenţă sau de terapie intensivă; victime ale agresiunilor sexuale; copii abuzaţi sau neglijaţi; persoane care au pierdut pe cineva apropiat; bolnavi în fază terminală; oameni care încearcă să-şi revină după o despărţire sau un divorţ. Pe toți i-a ajutat să se simtă din nou stăpâni ai propriilor vieți.