Inapoi Înapoi în site

Cum să deschizi ușa înțelegerii atunci când copilul ți-o închide în față.
Dr. Cristian Andrei îți arată cum să faci ca adolescentul să te primească în lumea lui, iar el să se simtă înțeles în lumea ta.

img
Dr. Cristian Andrei îți arată cum să faci ca adolescentul să te primească în lumea lui, iar el să se simtă înțeles în lumea ta.

Simți că adolescentul tău se îndepărtează de tine și nu se gândește la viitorul său? Încerci să comunici cu el, dar parcă vorbești cu pereții? Tu nu mă înțelegi te ajută să privești adolescența printr-o lentilă mai clară, oferindu-ți soluții pentru a-l înțelege și a-l ghida fără a-l controla excesiv. Este puntea care micșorează prăpastia dintre voi.

Fiecare capitol abordează situații comune din viața părinților de adolescenți, ajutându-te să vorbești pe limba copilului tău, să-l faci să te asculte și să transformi conflictele într-o legătură reală.

"Adesea adolescenții par foarte porniți împotriva adulților și își exprimă furia, țipă la ei, nu comunică, se încuie în cameră, pleacă, dar nu acestea sunt adevăratele lor trăiri cu privire la relația cu părinții. De exemplu, întrebându-i prin liceele pe unde merg sau în cabinetul meu, adolescenții îmi spun că ei își iubesc părinții.

Realmente și-i iubesc. Și că dacă se ajunge la țipete sau la a întoarce spatele, este pentru că există această neînțelegere pe care încerc să o rezolv în această carte. Și cu conferințele care însoțesc această carte. Deci practic, adolescenții ar putea să și râdă cu părinții lor, ar putea să aibă și niște călătorii minunate, ar putea să facă niște confesiuni dacă părinții știu de la ce să înceapă."
- DR.CRISTIAN ANDREI

ACEASTĂ CARTE ESTE PENTRU TINE DACĂ:

Îți vezi copilul retras, distant și te întrebi ce s-a întâmplat cu legătura pe care o aveați înainte.
Încerci să-i oferi un sfat și te trezești cu un răspuns sec și defensiv: „Tu nu mă înțelegi, nu mai e ca pe vremea ta!”
Apar deseori conflicte între voi și nu mai știi cum să-l abordezi, cum să-i vorbești pe limba lui.
Îți faci griji că anturajul său are o influență negativă și simți că dacă intervii îl vei îndepărta și mai mult.
Dă semne de anxietate sau depresie, dar nu reușești să-l faci să vorbească despre ce simte și nu știi cum să-l ajuți.
Observi că petrece prea mult timp pe telefon și te întrebi cât de mult îi afectează dezvoltarea.
Pleacă de acasă fără să îți spună unde și te gândești mereu la siguranța lui.
Performațele școlare sunt din ce în ce mai slabe și îți faci griji pentru viitorul lui.
Bănuiești că ajunge să consume substanțe sau alcool și simți că îți scapă printre degete.

Creșterea adolescenților e foarte diferită de cea a copiilor mici. Când crezi că ai prins ritmul, un adolescent nou apare și schimbă regulile jocului!

Adolescența este o perioadă marcată de neliniști, căutări și transformări, care îi pune la încercare și pe cei mai experimentați părinți. Deseori, ne simțim pierduți și neputincioși în fața comportamentului imprevizibil al copiilor noștri, mai ales atunci când observăm că pornesc pe căi greșite și nu reușim să le comunicăm acest lucru.

Fără a critica sau a judeca, acest ghid de înțelegere reciprocă între părinți și adolescenți are puterea de a micșora prăpastia dintre generații. Dr. Cristian Andrei ne oferă soluții concrete pentru gestionarea conflictelor, evitarea ușilor trântite în față, încurajarea responsabilității, îmbunătățirea comunicării și crearea unei conexiuni mai profunde între părinți și adolescenți.

„Merg săptămânal prin liceele din România, iar cel mai mare compliment pe care îl primesc de la elevi este atunci când își pun telefoanele cu ecranul în jos. În multe domenii care îl atrag, adolescentul are cunoștințe mai vaste decât educatorii săi, iar acest lucru duce la o scădere a respectului față de școală și părinți, deoarece îi percepe pe aceștia ca depășiți și nu mai vede o autoritate reală în ei. Este timpul ca adulții să învețe câte ceva de la adolescenți – despre internet, distracție, substanțe, libertate, școală, gen. În același timp, adolescentul va înțelege, prin această carte, cum gândesc părinții când el chiulește, lenevește, răspunde tăios.

Totul pentru ca iubirea dintre adolescenți și părinți să înflorească din nou.” – dr. Cristian Andrei

img

Adolescența fără filtre – cum să-i ajuti să privească în jur, nu în telefon.

Pachet

Din cauza expunerii la lumea virtuală închisă într-un gadget de câțiva inchi adolescenții nu mai văd orizontul. Sunt dezorientați în spații largi, mai ales dacă nu au la dispoziție o hartă digitală care să le indice direcția. De asemenea, nu reușesc să capete îndemânarea necesară pentru a interacționa cu obiectele sau cu natura.
Pentru ca un adolescent să poată lăsa telefonul jos și să privească în jur este nevoie de creativitate și intensitate din partea adulților.

Dr. Cristian Andrei

este medic specialist neuropsihiatru. Practică în sistem privat psihiatria, fiind preocupat de problemele de cuplu, dezvoltarea, adaptarea și consilierea relațiilor interumane. Este atestat în teorii ale personalității, psihoterapii cognitive, terapia bolilor afective, cercetare psihiatrică.

Educator pentru sănătate, efectuează vizite lunare în liceele bucureștene și în țară, pe teme de dezvoltare sexuală a adolescenților și în cadrul unor campanii împotriva consumului de alcool.

CE SPUN PĂRINȚII

PĂRINȚII CITESC MAI MULT, PLĂTESC MAI PUȚIN

o

Pachet Dr. Cristian Andrei

Comandă Pachet
o

Pachetul complet pentru relatii emotionale echilibrate

Comandă Pachet
o

Pachet Adolescenta fara tipete

Comandă Pachet