TRAUME ASCUNSE

Inapoi Înapoi în site
Amy Harmon

Nu putem schimba trecutul,
dar putem trata rănile rămase în urma lui.

Experiențele negative din trecut pot lăsa urme greu de șters în sufletul nostru. Lipsa de afecțiune, abandonul, neglijarea sau umilirea trăite în copilărie sunt traume care ne pot urmări întreaga viață.

Dacă vrei să găsești drumul vindecării, ești invitat în cabinetul unuia dintre cei mai cunoscuți psihologi americani, Catherine Gildiner.

În poveștile ei pline de speranță despre victime care devin eroi, vei găsi motivația să-ți înfrunți propriii demoni și să te eliberezi de rănile trecutului.

Deopotrivă răvășitoare și plină de speranță.

– Newsweek.

„Citind Traume ascunse am avut senzația că intru efectiv și afectiv în cabinetul unui psiholog de renume, cu peste 25 de ani de experiență. Am trăit povestea pacienților lui Catherine Gildiner și am parcurs cu ei călătoria de la victime la eroi.

Am avut șansa, prin această carte, să descopăr pas cu pas metodele terapeutice care pot vindeca chiar și cele mai profunde răni emoționale. Dacă vei deschide această carte, pregătește-te să urmezi calea către părțile ascunse ale poveștii tale de viață și, apoi, să găsești drumul spre liniștea interioară.

Pentru că nu deschizi doar o carte, deschizi ușa cabinetului unuia dintre cei mai buni terapeuți din lume.”

- MIHAI MORAR

Această carte te va învăța să:

înfrunți experiențele trecute cu luciditate și curaj;

îți asumi emoțiile;

redescoperi sursa ascunsă a suferințelor pe care nu ți le poți explica;

îți regăsești echilibrul;

descoperi tehnici terapeutice care te susţin în vindecare.

Ai avut experiențe dureroase? Te lupți și acum cu amintiri care revin necruțătoare și îți erodează stima de sine? Ai momente bruște de furie sau de teamă?

Te invităm să iei un loc pe canapeaua lui Catherine Gildiner, psihologul care analizează cu autenticitate poveștile celor mai memorabili pacienți din cariera sa și ne invită să ne regăsim în situațiile trăite de ei.

Modul în care aceste cinci persoane își regăsesc pas cu pas echilibrul interior, sănătatea emoțională și forța de a depăși trecutul dovedește că suferința nu trebuie să fie o condamnare pe viață. Există vindecare.

O invitație la asumare și explorare de sine, cartea te ajută să îți eliberezi sufletul de povara amintirilor chinuitoare, să găsești inspirație și susținere în calea ta spre vindecare și liniște.

Pacienții lui Gildimer nu sunt victime, ci eroi, și îți vor insufla curajul de a-ți confrunta și trata propriile traume ascunse.

quotes

Furia

nu e un sentiment, ci un mecanism de apărare. Când nu poți să-ți accepți adevăratele sentimente pentru că îți provoacă prea multă suferință, te aperi de ele cu ajutorul furiei.

Această carte este pentru tine dacă:

ai reacţii de furie, panică, anxietate etc pe care nu ţi le poţi explica;

ai avut o copilărie dificilă;

ai fost ținta hărțuirii, abuzului sau negljenței;

ai fost manipulat de persoane răuvoitoare;

ai fost discriminat pe criterii etnice sau sociale;

ai asistat neputincios la destrămarea familiei tale.

Fragment

— La fel ca oricare altă fiică din lume, te simți legată de tatăl tău. Darwin subliniază faptul că legăturile astea se formează la toate speciile. Legătura ta cu tatăl tău a fost un lucru cât se poate de normal și de necesar. Dar cred că o confunzi cu iubirea. Legătura despre care vorbesc eu nu e ceva ce poți alege; e un imperativ biologic, necesar pentru supraviețuire. Iubirea, în schimb, e o alegere. Când întâlnești un bărbat incompetent care are nevoie să-l îngrijești, te simți imediat atașată de el, fiindcă ești legată de acest tip de comportament. Ți-ai creat un rol în care ai grijă de bărbați și ai fost iubită pentru asta. Dar iubirea înseamnă reciprocitate. Vrei să admiri persoana iubită pentru trăsăturile ei, nu să o aperi de primejdiile lumii reale. Tatăl tău te-a iubit, atât cât a putut, pentru că ai avut grijă de el. Dar un alt bărbat o să te iubească pentru toate trăsăturile tale, nu doar pentru cele care îl ajută pe el să-și acopere greșelile.

Recenzii

Citești mai mult, plătești mai puțin

Pachet “Vindecarea rănilor emoționale”

Cititorii aleg:
Pachet “Vindecarea rănilor emoționale”

E minunat să înțelegi cine ești cu adevărat, pentru că ești mai mult decât îți spui că ești! Vei realiza acest lucru abia după ce vei citi poveștile de viață prezentate de Lisa Olivera și Catherine Gildiner, care vin cu noi perspective asupra durerilor pe care le simți. De unde se trag, cum le poți accepta, care sunt pașii vindecării? Aceste cărți te vor ajuta să accepți că fericirea și împlinirea nu înseamnă perfecțiune, ci înseamnă să fii bine tu cu tine. Și vei fi!

Comandă pachet
Tainele terapiei

Cititorii aleg:
Pachet "Tainele terapiei"

Eliberează-te de traume şi îmbrăţişează vindecarea. Traume ascunse de Catherine Gildiner şi Terapia 1 la 1 cu sinele tău de Psiholog Dr. Raluca Anton sunt ca o invitaţie la terapie pe care nu vrei să o ratezi cu două nume importante ale psihologiei contemporane.

Comandă pachet
Catherine Gildiner s-a născut în 1948, în Lewiston, New York. A absolvit literele la Oxford și psihologia la Universitatea din Ohio. Are peste 25 de ani de practică și a scris trei cărţi de memorii, un roman şi un volum terapeutic. Cartea ei de debut a petrecut 154 de săptămâni în topul New York Times, deţinând în prezent recordul de cea mai populară carte de memorii.
Traume ascunse a fost tradusă până acum în 11 limbi.
Catherine Gildiner