Într-o lume în care valorile sunt răsturnate, cuvintele Sfântului Nectarie ne îndeamnă să ne îndepărtăm de sclipirea înșelătoare a bogățiilor lumii pentru a ne așeza viața pe fundamentele credinței, ale nădejdii și ale dragostei.
Descoperă o carte plină de lumină despre puterea pocăinței și a iubirii de Dumnezeu!
BONUS în format pdf: 8 zile de
rugăciune cu Sfântul Nectarie -
Rugăciuni culese de PĂRINTELE NECULA.
Rugăciunile culese de Părintele Necula ne invită să ne rupem de iureșul vieții în fiecare zi timp de 8 zile și să-i acordăm sufletului nostru răgazul de care are nevoie pentru a-și găsi liniștea și bucuria.
Rostită cu inima curată, fiecare rugăciune devine o treaptă în drumul nostru spre lumină și desăvârșire.
Să cuprinzi în tainița inimii tale iubirea aproapelui...E taina sfințeniei izvorâtă din trăirea Părintelui Nectarie. Vă îndemn așadar nu doar să citiți cărțile Sfântului Nectarie din Eghina ci și să trăiți învățătura lui cea plină de Bucuria Raiului. Un bunic iubitor, dar în credință pentru toți!
Părintele Necula
Sfântul Nectarie a pășit în lume în același timp cu bunicii și străbunicii noștri, nu este o figură îndepărtată a cărui imagine ne-o putem doar imagina, este un om al modernității care a trăit în vremuri complicate ca și noi, care însă a ales să-și închine viața Lui Dumnezeu, păstrându-și inima netulburată de frământările lumii.
Supranumit Taumaturgul, Vindecătorul, Sfântul Nectarie este cunoscut pentru minunile înfăptuite prin puterea rugăciunilor sale. Chiar și după ce viața sa pământească s-a încheiat în 1920 la mănăstirea înființată de el pe frumoasa Insulă Eghina, minunile sale au continuat semn al iubirii sale nemărginite pentru oamenii aflați în suferință.
Astăzi, oameni din toată lumea își îndreaptă rugăciunile către el, căutând sprijin, vindecare și alinare.
Cinstirea de care se bucură Sfântul Ierarh Nectarie în spațiul ortodox românesc este în strânsă legătură cu similitudinile dintre viața lui și viața duhovnicească a românilor. Vedem în aceasta frumusețea și universalitatea Ortodoxiei. Deși suntem din neamuri diferite și trăim în epoci diferite, ne asemănăm prin aceeași Lucrare : dorul după Dumnezeul Cel Viu!
Părintele Vasile Ioana
Cele 11 cuvântări scrise de Sfântul Nectarie Taumaturgul ne vorbesc despre calea pocăinței și a smereniei, despre credință și iubire, despre binele desăvârșit după care tânjește inima noastră și pe care îl putem găsi doar în relația cu Dumnezeu.
Învățăturile Sfântului Nectarie nu sunt pentru cei nehotărâți, pentru cei ce șovăie atunci când aud chemarea blândă a Lui Dumnezeu, sunt pentru cei care își doresc să își întărească duhul și să trăiască într-adevăr Cuvântul Domnului.
Primele patru omilii ne invită să ne gândim la libertatea noastră de a alege calea dreptății și a adevărului. Iar, în cuvântările următoare, Sfântul Nectarie ne vorbește despre păcat și căință, despre pocăință și despre necesitatea spovedaniei și a împărtășaniei, oferind cititorilor învățături esențiale pentru îngrijirea și vindecarea sufletului.
Liberul arbitru, gândirea și libertatea morală i-au fost date omului pentru ca el să poată să își îndeplinească marele său destin, marea sa misiune care este cea de a face legătura între pământ și cer, fără să se încline spre dreapta sau spre stânga, ci să pășească pe calea cea dreaptă, făcând doar ceea ce este bun, ceea ce este scris în inima sa, ceea ce el, instinctiv, iubește.