SHOWMAN - SIMON SHUSTER

Inapoi Înapoi în site
SHOWMAN

O cronică nemilos de obiectivă care te poartă în culisele războiului, direct în buncărul lui Zelenski.

Îndrăgit de susținători și contestat vehement de opozanți, Volodimir Zelenski este una dintre cele mai controversate figuri politice ale epocii noastre, un SHOWMAN care a captat atenția întregii lumi și care acum scrie istorie sub privirile noastre.

„Un reportaj extins sclipitor... Cartea lui Shuster reușește să prezinte cu acuratețe un personaj complex. ”

- TIME Magazine

BONUS CARTE CADOU

BONUS: CARTE CADOU

Mărturii din mijlocul furtunii

Analiza detaliată și obiectivă realizată de Shuster a evenimentelor din Ucraina și a evoluției lui Zelenski este completată perfect de povestea încărcată de emoție a micuței Yevei Skalietska, fetița care descrie în jurnalul său toate trăirile unui copil care fuge din calea războiului.

Cartea Yevei Skalietska este strigătul de neputință și curaj, totodată, al unei fetițe alungate din raiul ei de Acasă.

– Părintele Constantin Necula

BONUS: CARTE CADOU

bonus

„Primul an de invazie, așa cum a fost trăit de cei care s-au aflat chiar în mijlocul furtunii. ”

The daily telegraph

Față în față cu Volodimir Zelenski

Corespondentul Time Simon Shuster a urmărit direct din mijlocul furtunii evoluția lui Volodimir Zelenski în cel mai dificil rol al vieții sale, cel de președinte al unei țări sub asediu.

Shuster l-a întâlnit pentru prima dată pe Zelenski în culisele unuia dintre ultimele sale spectacole, iar după alegerea sa și invazia din februarie 2022, l-a urmat în tranșee, buncăre și săli de consiliu încărcate de o tensiune insuportabilă.

Acum, după patru ani de interviuri cu Zelenski și familia sa, cu miniștrii și comandanții săi militari, cu cei care îl aplaudă, dar și cu cei care îl contestă, autorul construiește un portret echilibrat al liderului Ucrainei, subliniind luminile și umbrele unui SHOWMAN care a reușit să câștige simpatia oamenilor și a guvernelor din întreaga lume.

„Un tur de forță narativ care ne poartă în culisele buncărului președintelui Ucrainei. Este cartea despre Zelenski pe care o așteptam cu toții.”

Catherine Belton, autor și jurnalist

O carte care îți oferă informații din interior despre:

Negocierile tensionate și eșecul eforturilor diplomatice de a opri războiul.

Relația cu SUA.

Cum a trăit Zelenski bătălia pentru Kiev, luptele din Mariupol și de la uzina Azovstal, precum și alte momente cruciale ale conflictului.

Cât de pregătită era Ucraina pentru conflict.

Modul controversat în care Zelenski a folosit legea marțială pentru a-i opri pe cei care îi contestau deciziile.

Dorința lui Zelenski de a-și elibera țara din ceeea ce el numește un ciclu al opresiunii care durează de generații.

Cele mai vizibile schimbări de caracter, cele care au devenit subiectul principal al acestei cărţi, s-au petrecut în primele luni după ce Ucraina a fost invadată, când Zelenski s-a transformat într-un preşedinte în vremuri de război unic în epoca noastră marcată de informaţia disponibilă instant. Încăpăţânat, sigur de sine, vindicativ, lipsit de tact, curajos până la nesăbuinţă, rezistent la presiune şi necruţător cu cei care îi stăteau în cale, el a întruchipat furia şi dârzenia propriului popor, exprimând-o cu claritate şi eficienţă în faţa lumii întregi.

Despre autor

Simon Shuster urmărește de peste 17 ani relația tensionată dintre Rusia și Ucraina, în calitate de jurnalist, corespondent al revistei TIME și al altor publicații prestigioase în cele două țări.

• Este primul jurnalist străin care a ajuns în Crimeea atunci când peninsula a fost ocupată. El a continuat să urmărească cu atenție evoluția conflictului, însoțindu-l pe Zelensky la granița la care au fost concentrate primele trupe ale inamicului în aprilie 2021.

• După declanșarea invaziei, a avut un acces fără precedent la președinte și comandanții militari ucraineeni, petrecând luni întregi alături de echipa prezidențială, în centrul de comandă din Kiev, unde a scris cartea de față.

„Cel mai intim portret al lui Zelenski, omul din centrul unei drame mondiale, realizat de unul dintre cei mai buni scriitori din domeniu, Simon Shuster.”

- Serhii Plokhy,
istoric și scriitor

separator

„Un portret puternic și evocator al uneia dintre cele mai remarcabile personalități ale epocii noastre.”

- Anne Applebaum,
istoric și jurnalist, laureată a premiului Pulitzer

separator

„Această carte este un reper istoric. Niciun jurnalist din istoria recentă nu a avut un asemenea acces, în timp real, la oamenii care schimbă lumea.”

- Mihail Zâgar,
scriitor și jurnalist politic

separator

„Intimă, dar nemilos de obiectivă, această biografie te invită să iei loc în cabinetul de război al lui Zelensky ”

- Peter Pomerantsev,
jurnalist și autor

dropdown dropdown

CITEȘTI MAI MULT, PLĂTEȘTI MAI PUȚIN!

Pachet Mărturii pentru istorie

Pachet Mărturii pentru istorie

Comandă Pachet
Pachet În culisele războiului

Pachet În culisele războiului

Comandă Pachet
Pachet Când războiul îți bate la ușă

Pachet Când războiul îți bate la ușă

Comandă Pachet
Pachet Pledoarii pentru speranță

Pachet Pledoarii pentru speranță

Comandă Pachet