Revoluția emoțiilor

Inapoi Înapoi în site
Revoluția emoțiilor

Descoperă noua știință a sentimentelor și învață arta de a le folosi întotdeauna în favoarea ta!

Leonard Mlodinow îți propune o perspectivă diferită și aprofundată asupra emoțiilor, dezvoltând o lucrare extrem de amănunțită despre felul în care apar emoțiile, care este rolul lor, cum îți influențează gândirea, comportamentul, sănătatea și, în final, viața.

„Convingător… Această explorare a interacțiunii dintre emoție și gândire este fascinantă. Revoluția emoțiilor arată că, în loc să fie contraproductive, emoțiile ne îmbogățesc viața.”

financial times
Înțelegerea emoțiilor tale

Cititorii aleg pachetul „Înțelegerea emoțiilor tale”

De ce te simți singur? De ce te simți anxios, depimat sau speriat? De ce te autozabotezi de fiecare data când lucrurile par că se așază în viața ta? Există momente în care emoțiile te pot copleși, iar „de ce”-urile nu-ți dau pace. Vrei să fii bine, vrei să fii liniștit, vrei să fii fericit! Dar cum? Cele două cărți din acest pachet te vor ajuta să conștientizezi motivele din spatele emoțiilor, stărilor și comportamentelor tale, descoperind astfel metode care te vor ajuta, pas cu pas, să te vindeci. Pentru că meriți și pentru că o poți face!

Comandă pachetul
shape

Luăm sute de decizii în fiecare zi, unele în mod automat, altele conștient, de la activități uzuale, până la investiții, și nicio decizie nu ar fi posibilă fără emoții. Deși timp de câteva milenii s-a crezut că emoția și gândirea sunt forțe separate și opuse în comportamentul nostru, Mlodinow demonstrează în această lucrare excepțională că emoțiile sunt, de fapt, esențiale pentru bunăstarea noastră, iar procesul gândirii are loc doar sub influența lor.

Mai mult decât atât, cu ajutorul neuroștiinței afective, acesta aprofundează rolul emoțiilor, fie ele constructive sau contraproductive, și susține că oricum ar fi ele, reprezintă un indicator fundamental asupra direcției pe care să o urmăm în viață. Totodată, înțelegând emoțiile, învățăm cum putem relaționa mai bine cu ceilalți, cum putem da sens frustrării, fricii și anxietății, dar și ce putem face pentru a trăi o viață mai fericită.

Prin povești personale, ca fiu al unor supraviețuitori ai Holocaustului, dar mai ales prin dovezi științifice și cunoștințe profunde despre evoluția și biologia noastră, Mlodinow ne oferă instrumentele necesare pentru a ne controla mai bine emoțiile și a le maximiza beneficiile, și ne ghidează în explorarea lor, în cunoașterea profilului emoțional pe care-l avem, astfel încât să învățăm arta de a le folosi mereu în favoarea noastră.

"Sintetizând cercetări temeinice, anecdote personale pline de viață și contribuții de la psihologi și specialiști în neuroștiințe, Mlodinow abordează subiecte complexe într-un mod ușor de citit pentru a crea o narațiune care este minunat de accesibilă. Înțelegerea emoțiilor noastre este un pas crucial în călătoria spre dezvoltarea personală, iar cartea remarcabilă a lui Mlodinow îi va pune pe cititori pe drumul cel bun."

Book page
Leonard Mlodinow

Despre autor

Leonard Mlodinow , (n. 1954), este un fizician teoretician și matematician american, scenarist și autor. În domeniul fizicii, este cunoscut pentru lucrările sale care dezvoltă metoda de aproximare a spectrului atomilor bazată pe considerarea unei versiuni infinit-dimensionale a problemei, și pentru lucrările sale privind teoria cuantică a luminii în interiorul dielectricilor. În ceea ce privește cărțile scrise pentru publicul larg, cinci dintre ele au fost bestseller New York Times. A primit și distincții, cartea „War of Worldviews” scrisă împreună cu Stephen Hawking, a primit premiul Royal Science Book Prize, iar „Subliminal: How Your Unconscious Mind Rules Your Behavior” a câștigat în 2013 PEN/E. O. Wilson Literary Science Writing Award.

shape

Înainte de explozia din prezent a cercetărilor în sfera emoției, majoritatea oamenilor de știință înțelegeau emoțiile într-un cadru care datează din perioada ideilor lui Charles Darwin. Acea teorie tradițională a emoției cuprindea niște principii aparent plauzibile intuitiv: există un număr mic de emoții de bază – frica, mânia, tristețea, sila, fericirea și uimirea – care sunt universale în rândul tuturor culturilor și care nu au o acoperire funcțională; fiecare emoție este declanșată de stimuli specifici din lumea exterioară; fiecare emoție determină comportamente fixe și specifice; fiecare emoție apare în structuri specifice la nivelul creierului. Această teorie includea totodată și perspectiva asupra minții care datează din perioada grecilor antici, și anume că mintea constă din două forțe opuse, una „rece”, logică și rațională, și cealaltă „caldă”, pasională și impulsivă. Milenii la rând, aceste idei au stat la baza gândirii în diverse domenii, de la teologie la filozofie și știința minții. Teoria „inteligenței emoționale” a lui John Mayer și Peter Salovey, care a devenit populară prin intermediul cărții cu același nume scrisă de Daniel Goleman în 1995, este bazată în parte pe aceste idei, reprezentând cadrul pentru ceea ce credem în cea mai mare parte despre sentimentele noastre. Dar e greșit. Exact așa cum legile lui Newton au fost înlocuite de teoria cuantică atunci când știința a dezvoltat uneltele care au dezvăluit atomii, tot așa și vechea teorie a emoției lasă acum loc unei noi perspective, în mare parte datorită progreselor extraordinare în neuroimagistică și altor tehnologii care au permis oamenilor de știință să analizeze creierul și să facă experimente.

Unele dintre tehnicile dezvoltate în ultimii ani permit oamenilor de știință să urmărească conexiunile neuronale, creând un fel de hartă a circuitelor, numite „conectom”. Harta conectomilor le permite să navigheze prin creier într-un fel care nu a fost niciodată posibil înainte. Ei pot compara circuite esențiale, pot vedea regiuni specifice ale creierului ca să exploreze celulele din care sunt alcătuite și să descifreze semnalele electrice care generează gândurile, sentimentele și comportamentele. Un alt progres, optogenetica, permite oamenilor de știință să controleze neuroni din creierul animal. Stimulându-i selectiv, oamenii de știință au putut să descopere schemele activității creierului care produc anumite stări mentale, cum ar fi frica, anxietatea și depresia. O a treia tehnologie, stimularea transcraniană, utilizează câmpuri electromagnetice sau curenți electromagnetici pentru a stimula sau inhiba activitatea neuronală în anumite zone din creierul uman, fără ca subiectul pe care se face experimentul să aibă efecte permanente, ajutându-i astfel pe oamenii de știință să observe funcția acelor structuri. Aceste tehnici și tehnologii, dar și altele, au adus atâtea observații și au pus bazele atâtor cercetări noi, încât a luat naștere un nou domeniu al psihologiei, „neuroștiința afectivă”.

Aplicând unelte moderne sentimentelor umane, vechi de când lumea, neuroștiința afectivă a conturat felul în care oamenii de știință văd emoția. Au descoperit că, deși vechea perspectivă oferea răspunsuri plauzibile la întrebări de bază referitoare la sentimente, nu reprezenta corect modul în care operează creierul uman.

Citește mai mult

Citești mai mult, plătești mai puțin

Revolutia emotiilor + Pachet Terapia copilului interior

Revolutia emotiilor +
Pachet Terapia copilului interior

Comandă
Revolutia emotiilor + Sanatatea creierului pe intelesul tuturor

Revolutia emotiilor + Sanatatea creierului pe intelesul tuturor

Comandă
Revolutia emotiilor + Terapie 1 la 1 cu sinele tau


Revolutia emotiilor +
Terapie 1 la 1 cu sinele tau

Comandă