O carte despre poveştile din viaţa noastră pe care nu trebuie să le uităm niciodată. Poveşti despre lucrurile aparent mărunte, despre culori şi amintiri, despre trecut şi implicare, despre creier şi uitare. “Culorile uitării” are un efect terapeutic şi ne apropie cu fiecare pagină de sens și fericire.

Precomandă și fii printre primele persoane
care vor putea citi "Culorile uitării"!

Precomandă

Doar 39 de lei - livrările se vor face începând cu data de 11 octombrie.

Vasi Rădulescu este medic specialist și autorul cărții „Dragă inimă”, o colecție de povești - cele mai multe reale - despre empatie, iubire, suferință, curaj, devenire, toate gravitând în jurul inimii, având și un efect aproape terapeutic asupra cititorului.

Vasi a fost inclus în selecția „100 de oameni pentru România de mâine” făcută de prestigioasa publicație Decât o Revistă.

A fost ales „Cel mai bun medic comunicator” de către juriul din cadrul premiilor COPAC, ediția 2018.

Este urmărit de peste o sută de mii de oameni pe toate paginile sale și pe profilul personal, acolo unde scrie despre o medicină care ar trebui să pună mereu pacientul în centrul atenției și să nu-l mai considere un aparent simplu cumul de diagnostice. O medicină empatică, a apropierii între oameni, bazată pe dovezi științifice, în care miturile și terapiile inventate peste noapte venite doar să-i îmbogățească pe unii nu au ce să caute.

"Galben. Aproape frate cu lumina. Țin minte la perfecție clipele unei gărzi în care am intrat în inima salonului pentru a arunca un ultim ochi asupra pacienților. Era târziu în noapte. M-am oprit între paturi și singura lumină vizibilă, galbenă și plăcută, izvora dintr-o lampă prinsă de perete. Era întoarsă spre noptieră, cât să genereze suficient vizibil pentru o priveliște încărcată de grijă. Pacienții dormeau. O doamnă fostă profesoară își ținea aproape carnetul pe care nota fel de fel de expresii, să nu le uite cât timp va mai avea. Un domn fusese cascador pe avioane și povestea cu lux de amănunte grozăviile lui din tinerețe. O doamnă trăise jumătate de veac în Franța. Un domn era actor la un teatru pentru copii. O doamnă își pusese peste zi părul pe bigudiuri, la cei 93 de ani ai săi. Un domn stătea fără șosete, pentru că acestea îi dispăreau într-un mod ciudat.

Sub galbenul acela cu intensitate mică, timpul s-a prăbușit printre bătăile inimii mele. A devenit diastolic și nici nu l-am mai simțit. M-au răvășit, în liniștea deplină, amintirile cu fiecare dintre acești pacienți. Luptele, poveștile, gândurile. Când m-am răsucit pe vârfuri și timpul a devenit iar sistolic, am realizat că echilibrul lor actual e cel mai frumos lucru pe care l-am văzut în viața mea. Am ieșit din acel întuneric fulgerat calm de un galben aproape frate cu lumina. Orice lumină e bună, cum îmi spunea cineva, demult. Mai ales cea care oprește timpul."

Bonus Ilustraţie pictată manual de autor
Bonus Autograf din partea autorului
cartonas cartonas cartonas cartonas cartonas

După cartea “Dragă inimă”, cineva m-a întrebat dacă voi scrie cândva o carte şi despre creier. Se întâmplase episodul cu domnul D., vârstnicul bătut într-un pasaj la Braşov și mintea mea fusese făcută franjuri. Simțeam nevoia să aștern totul undeva, ca un soi de terapie. Povestea fiind în esenţă una despre timp şi uitare, am scris o carte nu neapărat despre creier, ci despre memorie, gândire, speranţă, culori, intercomunicarea dintre anumite procese ale vieții. Nucleul care conține acest caz este trist, dar mă bucur că avansul s-a dus în liniște și bucurie, dincolo de loviturile respective, problemele cu alcoolul sau cu demența. Nu e o poveste seacă, ci este optica mea, a omului care a simțit și trăit altfel totul, pentru că m-am hotărât brusc să mă implic și să nu-l las într-o astenie statală ubicuă.

Mi s-a părut oportună și o escapadă în imaginar, cu povești fantastice, dar pline de învățăminte. Cartea conține și culori. Multe culori. Ele ne definesc toate experiențele vieții.

Sper ca lectura cărţii să fie una plăcută și să se împletească armonios cu “Dragă inimă”, iar când trage linie, cititorul să aibă multe de câștigat: liniște, noțiuni utile, trăire genuină, chiar vindecare, inspirație pentru săvârșirea de bine.

- Vasi Rădulescu–



“Cartea ta e una dintre cele mai frumoase cărți pe care le-am citit. Am citit pe stradă, în metrou, la masă, oricând am avut un pic de vreme, m-a făcut să mă simt și tristă, și nostalgică, și liniștită, am sorbit cuvintele tale și m-am bucurat de fiecare pagină. E și despre copilăria mea, regăsesc acolo și felul de a privi viața, chiar dacă fac eforturi mari să înving pesimismul bolnav care mă însoțește de când mă știu. Să știi că e o carte pe care o voi păstra în memorie.”
- Diana Bucur

“Culegătorule de povești, ai reușit prin dăruire să inoculezi cititorului puterea de a te urma pretutindeni, de a simți, de a visa, de a asculta... Cartea ta e vie. În ea bat la unison o mulțime de inimi. Ce privilegiu să le fi putut asculta pe toate!” - Andreea Nasui “Am râs, am plâns, mi-am amintit de personaje din copilărie la care nu cred că m-am gândit vreodată. Am citit, am închis cartea, mi-am pus un zâmbet nostalgic pe față și am derulat, minute în șir, imagini din trecut. Iar am citit, iar am plâns, iar am râs; iar la final pot spune că este una dintre cele mai emoționante cărți pe care le-am citit. Mulțumesc!”
- Dia Fărcaș

“Astăzi am primit cartea cu autograf și cu un semn de carte minunat! Va fi cel mai frumos cadou pe care îl voi dărui pe fiicei mele. Aaa, am citit colegelor de birou pasajul cu bunica îmi făcea orez cu lapte... și minute bune niciuna nu mai scotea niciun cuvânt, nodul în gât și lacrimile au pus stăpânire pe toate. Mulțumesc pentru emoțiile transmise!”
- Viorica Drăghici

Precomandă și fii printre primele persoane
care vor putea citi "Culorile uitării"!

Precomandă

Doar 39 de lei - livrările se vor face începând cu data de 11 octombrie.