”Ajutor! Iubesc și doare” este ca o mână întinsă atât persoanelor care au pierdut busola, cât și celor care vor să-și perfecționeze anumite abilități. Aduce în dezbatere un concept nou, proaspăt – igiena emoțională – o carte care te ajută să te înveți, să te studiezi, să lucrezi cu tine și, de ce nu, să înveți să-ți controlezi gândurile, deciziile și să-ți înțelegi emoțiile. Este un ghid și te va ajuta doar în măsura în care îi vei permite să te ghideze.

Comandă acum și numără-te printre persoanele care vor beneficia de transport gratuit in București și 50% reducere la transport în țară oferite doar pe perioada lansării cărții ”Ajutor! Iubesc și doare”.

În plus, doar pe perioada lansării, primești o scrisoare din partea mea, iar cartea va veni la tine cu un autograf.

Comandă

Este jurnalist și blogger de relații și se pregătește să devină, la rândul lui, psihoterapeut integrativ.

”Mă obsedează dorința de a-i ajuta pe oameni să sufere mai puțin. Iar asta se întâmplă pentru că am suferit destul și am înțeles că nu este deloc o cale de urmat”.

În cei 5 ani de blogging, Andrei a publicat trei cărți: Bărbații inteligenți nu au nevoie de amante, Iubirea de la A la Z - alfabetul relațiilor și Colecționarul de despărțiri.

“Ajutor! Iubesc și doare - ghid de igienă emoțională” este cel de-al patrulea titlu pe care îl semnează.

“Mă bucur că am reușit să scriu această carte împreună cu Gabriela. Nu credeam că se va întâmpla asta vreodată. Ne cunoaștem de vreo 6 ani și trebuie să recunosc - ea este mentorul meu, este omul care a urmărit din umbră parcursul meu, un om care m-a sfătuit atunci când a trebuit sau m-a tras de mânecă...mai ales atunci când aveam tendința să derapez de la drumul ales. Cartea asta este și o mână de ajutor pentru oamenii care simt că și-au pierdut busola, dar și un prieten de nădejde pentru cei care-și doresc să se dezvolte. Sper că munca noastră va aduce un plus de bine în viețile oamenilor. Am pus suflet în această carte și cred că a ieșit un ghid extrem de interesant. Abia așteptam să vedem cum o vor primi oamenii”.

Gabriela Dumitriu este psihoterapeut integrativ și doctorand în Psihologie iar în practica privată desfășoară activități de psihoterapie individuală și de grup pentru copii, adulți și familii; organizează tabere de dezvoltare personală pentru copii și adolescenți, ateliere creativ-expresive pentru copii și familii, programe de parenting și workshopuri pe diverse teme.

Este membru al Institutului Român de Psihoterapie Integrativă și membru fondator al Asociației Expert Psy, care oferă servicii atât pentru public, cât și pentru specialiștii din domeniu. Gabriela scrie articole și cărți de specialitate și studiază, în cadrul doctoratului, impactul relațiilor conflictuale de cuplu asupra copiilor, în familiile care se separă/divorțează, cu scopul de a dezvolta programe de intervenție psihoterapeutică în sprijinul acestor cupluri parentale.

Este pasionată de art-terapie și tehnici expresiv-creative de intervenție, motiv pentru care s-a specializat în intervenția prin arte combinate, integrând aceste tehnici și metode în munca sa.

Gabriela este preocupată de oameni, ca ființe complete, urmărind în munca sa să-i pună în contact cu potențialul lor maxim. Ea are convingerea că în fiecare dintre noi există un vindecător natural, înțelept, sănătos, intuitiv, iar ceea ce am pierdut pe drumul dezvoltării noastre este contactul cu această parte vindecătoare, care ne furnizează echilibrul necesar pentru a fi fericiți.

• Pentru că este o carte cu suflet.
• Pentru că este o carte utilă.
• Pentru că îți oferă perspective variate asupra emoțiilor, iubirii, relaționării, comunicării, fericirii.
• Pentru că introduce un concept nou, fresh, un concept extrem de important în vremurile actuale.
• Pentru că te ajută să te cunoști mai bine.
• Pentru că aduce în discuție teme despre care se discută prea puțin în societatea românească - igienă de renunțare, frica de singurătate, fericirea, ce poti sa controlezi in viața ta etc...
• Pentru că este o carte ușor de citit, o carte pe care o poți reciti oricând, o carte modulară.
• Pentru că aduce în același loc experiența omului de online și expertului din cabinet, dând naștere unei experiențe complete.
• Pentru că este o carte scrisă de doi oameni care iubesc oamenii.
Savurez cărțile tale de-a dreptul! Știi care e “dezavantajul” lor? Ne faci pe noi, femeile, să înțelegem atât de bine bărbații, încât ne ușurezi viața! Femeile sunt setate oricum să fie complicate și să complice. De aia îți pot declara pur și simplu sau simplu și pur: îți iubesc inteligența. - Simona Ardusătan
Bărbații inteligenți nu au nevoie de amante - este cartea pe care ar trebui să o aibă orice cuplu în casă. Relațiile încep într-o tentă roz, însă după o perioadă este nevoie de un alt nivel de comunicare, un nivel mai greu e atins. Cartea ta este un ghid util și îți mulțumesc, Andrei! - Ioana M.
Cărțile mi-au dat un impuls să merg mai departe, mai ales după ce am aflat că el m-a înșelat. Într-un final au fost ca o vindecare de care aveam nevoie în viața mea. Le recomand tuturor celor care au fost înșelați, vor fi ca o alinare, vă garantez. - Camelia P.

Ce facem după ce ne despărțim și simțim că nu ne putem desprinde de el/ea? Blocăm total accesul? Greu de spus. În anumite cazuri… poate funcționa. În altele nu! Noi recomandăm să nu blochezi accesul la conturi. După vreo 2-3 zile, vei simți că nu mai poți și le vei debloca. Așa că mai bine lasă acolo accesul la el/ea. E mai bine să știi că poți să le accesezi oricând. Însă, să nu crezi că te lăsăm așa. La finalul zilei, fă un rezumat și scrie cât timp ai pierdut urmărindu-l pe celălalt. Repetă această analiză în fiecare zi și apoi trage linie și hai să vedem ce puteai să faci pentru tine cu acel timp?
Te-a ajutat la ceva toată această urmărire obsesivă?
Ne bucurăm că am ajuns în acest punct – timpul! Ba chiar am spune că am ajuns la momentul oportun
pentru o discuție pe tema asta. Aici apar mereu probleme. La timp! În relație, timpul
este bine împărțit, însă atunci când rămânem singuri, rămânem cu bule mari de timp, bule goale. Noi credem că de aici pleacă multe dintre probleme mai ales după despărțire/ divorț/separare, etc. Mulți aleg să se închidă în cușca conjugalității, neglijându-și conexiunile sociale și, când se trezesc singuri, nu mai știu să le reia sau se tem să le reia. Și atunci, ce fac? Intră în capcana gândurilor negative!
Prin urmare, ne-am gândit că n-ar fi rău să-ți spunem cum se formează obiceiurile și de ce e atât de greu să schimbăm un obicei, iar aici Gabriela a propus o analogie cu stomacul. Dacă eu bag, timp de 5 ani, câte 5 kg de mâncare pe zi, mă aștept că, dacă de mâine voi mânca doar o salată…, voi muri. Corect? Stomacul meu a căpătat forma anatomică adaptată unei cantități mari, creierul meu semnalează senzația de sațietate când eu îngurgitez cantitatea obișnuită.
Schema în care eu funcționez cere 5 kilograme de mâncare pe zi. Așa că dacă vreau să schimb ceva, este util să nu intru agresiv în această schemă, ci să construiesc un nou sistem în pași mici. Așa că nu tai brusc, ci progresiv. Scopul? Să-l determin pe creier să se obișnuiască cu noul sistem pe care i-l propun.
Așa și cu relațiile. Până mai ieri, veneai acasă și iubi era acolo. Acum, te întorci acasă și el nu este. Ce faci cu noua situație? Dacă iei și diseci o relație, orice fel de relație, vei vedea că ea are niște cutii foarte clare pe care scrie: socializare, sex, comunicare, iubire și, dacă îți faci un jurnal al zilei, pe ore, vei vedea că fiecare cutie are locul ei foarte bine definit. Nimic nu e spontan. Și atunci, când rămâi singur/ă, ar fi bine să analizezi ce cutii a luat iubi cu el/ea. Aici intervine problema prietenilor comuni. De asta tot spunem noi că e bine să-ți păstrezi o zonă de autonomie, de conexiuni sociale ale tale. Vezi? Tocmai pentru momentul ăsta… Dacă tu alegi să fuzionezi cu partenerul și să te abandonezi în mâinile lui, iar el, printr-un context de împrejurări, decide să plece, ce faci?
Rămâi cu buza umflată? Cam rămâi! Și fără prea multe pârghii de socializare. Iar dacă mai pui și o familie care nu te sprijină, ia ghici ce iese?
Dar, să rămânem puțin la funcționarea creierului.
Dacă tu ințelegi că senzația ta de gol apare pentru că ceva a dispărut din schema creierului, el va intra în panică. Tendința creierului și a minții este să se ducă tot în schema pe care o știe, să caute puncte de referință și atunci ai tendința să te rogi de partener să vină înapoi.
Când apare golul, tu nu mai poți să cântărești obiectiv și să zici, „Da, dar râdeam 5 minute, după care mă jignea”, ci simți că mori de foame și vrei să mănânci ceva… Vrei să mănânci orice. Și îți proiectezi greșit și pașii următori, adică „Pe ăsta măcar îl cunosc”…
Așa cum, probabil, te-ai prins, creierul vrea să te mențină în zona de confort. Drept urmare, noi ne-am orienta spre anumite metode alternative. Primul pas ar fi ca oamenii să înțeleagă de ce se întâmplă ceea ce se întâmplă cu ei, apoi să înțeleagă că e nevoie să producă noi comportamente, diferite de cele vechi,
care e clar că nu erau funcționale. Schimbarea nu se face simplu. Tu îl vrei pe iubi și n-ai chef să ieși în parc. Așa că vei căuta toate scuzele din lume pentru a rămâne în casă: „Mă doare capul”, „În 5 minute
începe un serial mișto”, „E urât afară” etc…

Comandă acum și numără-te printre persoanele care vor beneficia de transport gratuit in București și 50% reducere la transport în țară oferite doar pe perioada lansării cărții ”Ajutor! Iubesc și doare”.

Comandă