Pachet Lisa See

Inapoi Înapoi în site
Pachet Lisa See

Două povești despre iubire și prietenie delicate ca porțelanul chinezesc

Cărțile Lisei See împletesc trecutul și prezentul, tradițiile, credințele și istoria Orientului îndepărtat într-o tapiserie fascinantă, pe care noi o descoperim prin ochii unor femei fragile ca cel mai fin porțelan și puternice ca aroma frunzelor de ceai.

Urmărind prieteniile și iubirile lor, bucuriile și momentele lor de deznădejde, lumi aproape uitate se deschid în fața ochilor noștri asemenea unui evantai cu mii de culori, arome și emoții.

”Nimeni nu scrie despre prietenia dintre femei, despre luminile și umbrele sale, cu mai multă înțelegere și profunzime decât Lisa See.”

Sue Monk Kidd, autoarea romanului Viața secretă a albinelor

„Într-o lume în care femeile se bucură de prea puțină libertate, prieteniile dintre ele modelează o carte care emoționează prin delicatețea trăirilor.”

— Kirkus Reviews

Fără mâl, lotusul nu poate crește, fără suferință, iubirea și prietenia nu pot înflori.

Inspirată de viața extraordinară a unei femei doctor din China secolului al XV-lea, povestea creată de Lisa See ne invită să descoperim, prin ochii lui Tan Yunxian, lumea misterioasă din timpul înfloritoarei dinastii Ming.

Într-o societate condusă de bărbați și guvernată de ierarhii stricte, Tan Yunxian era sortită să devină mamă și soție. Totuși, ea începe să creadă că poate fi mult mai mult, atunci când bunica sa începe să o învețe cum să trateze eficient bolile femeilor. Astfel, pe măsură ce deprinde principiile medicinei tradiționale chinezești, ea înțelege că vindecarea bolilor este parte din menirea sa.

Cum va reuși ea să-și urmeze destinul într-o societate rigidă, hotărâtă să-i zdrobească speranțele? Uneori, singurul său sprijin este Meiling, fiica moașei cu care bunica sa colabora adesea. Însă într-o lume plină de intrigi, până și prietenia de-o viață cu Meiling este pusă la încercare.

Pachet Lisa See

Insula femeilor mării te scufundă într-o lume și o poveste cum nu ai mai întâlnit până acum și îți amintește cât de puternice pot și trebuie să fie femeile pentru a supraviețui. ”

Kristin Hannah, autoarea romanului Privighetoarea

Pachet Lisa See

Cufundă-te în adâncurile mării - singura păstrătoare a lacrimilor și secretelor femeilor haenyeo

Împletind cu măiestrie trecutul și prezentul, LISA SEE ne invită să descoperim lumea femeilor haenyeo alături de micuțele Young-sook și Mi-ja, două prietene care vor deveni și ele cândva scufundătoare curajoase și vor duce mai departe tradițiile și cultura unei insule unde femeile sunt cele care asigură supraviețuirea familiei, în timp ce tații stau acasă cu copiii.

Cele două cresc și îndură împreună povara ocupației japoneze. Însă, atunci când aceasta se încheie în 1945, iar Coreea este divizată în cele două zone de influență care vor deveni Coreea de Nord și Coreea de Sud, legătura care le unește este pusă la încercare mai mult decât oricând.

Pachet Femei care înfruntă istoria Pachet Femei care înfruntă istoria

Pachet Femei care înfruntă istoria

Aceste trei povești ne așază față în față cu femei care au trăit în secole, lumi și regiuni diferite, însă care au luptat, fiecare în modul său unic, pentru viață, iubire și prietenie.

Descoperă trei povești care te inspiră să lupți, să încerci din nou și să nu-ți pierzi niciodată speranța.

Citești mai mult, plătești mai puțin

Pachet Tărâmuri îndepărtate

Pachet
Tărâmuri îndepărtate

Comandă Pachet
Pachet Frumusețea prieteniei

Pachet
Frumusețea prieteniei

Comandă Pachet
Pachet Istoria la feminin

Pachet
Istoria la feminin

Comandă Pachet

Recenzii

Lisa See

este o scriitoare americană cu rădăcini chineze și autoare a numeroase povești despre cultura continentului asiatic. În centrul cărților sale se află legăturile puternice care se formează între femei, prietenii care sfidează timpul și frământările istoriei.

Documentând cu atenție fiecare cartea, ea reușește să readucă la viață, cu lux de amănunte, universuri dispărute în negura timpului și ne invită să le explorăm alături de personajele sale feminine, puternice și, în același timp, delicate.

Lisa See