Pachet Guillermo Arriaga

InapoiÎnapoi în site

Două cărți scrise de scenaristul Amores Perros, 21 de grame și Babel

Pachet Guillermo Arriaga

Două cărți care zguduie, sfâșie, te lasă fără suflare. Este imposibil să ieși nevătămat din aceste lecturi.

În cărțile lui Guillermo Arriaga, nu există jumătăți de măsură, emoțiile sunt simțite la intensitate maximă. Iubirea, compasiunea, frica și furia se transformă în incendii care ard printre rânduri, pârjolind aparențele și dezvăluind fața ascunsă și întunecată a lumii.

„Salvarea focului” și „Ființe stranii” ne invită să privim acolo unde societatea nu ar vrea să privim și să descoperim speranță și omenie acolo unde societatea ne spune că vom găsi doar disperare și cruzime.

Citește două cărți absolut captivante care spun poveștile celor care nu au avut niciodată o voce... până acum.

„Cred că toată opera mea este o reflecție asupra dragostei într-o măsură mult mai mare decât este o reflecție asupra morții. Moartea este doar un pretext de a reflecta asupra vieții și a iubirii. ”

- Guillermo Arriaga

„Flacăra unui chibrit durează doar câteva secunde, dar este în stare să incendieze o pădure.”

Într-o lume care se împarte între cei care sunt motivați de frică și cei motivați de furie: José Cuauhtémoc a ales definitiv furia. A fost condamnat la 50 de ani de închisoare pentru omucidere multiplă și își ispășește sentința.

Însă atunci când Marina îl întâlnește și îl ascultă citindu-și textele la atelierul de scriere al închisorii, se îndrăgostește de el fulgerător. Povestea lui José Cuauhtémoc este mai tulburătoare și mai întunecată decât ar fi putut bănui vreodată, iar iubirea lor este flacăra care va sfârși prin a arde din temelii tot ceea ce credea că știe despre lume.

Hotărâtă să-i rămână alături orice s-ar întâmpla, ea pătrunde într-o realitate necunoscută și brutală, până când ajunge chiar în mijlocul focului, într-o lume a cartelurilor, a crimelor și a răzbunării.

O poveste despre dragoste, violență, iertare, sacrificiu și speranță, aceast roman al contrastelor te surprinde și te copleșește prin profunzimea cu care analizează societatea contemporană, dar și complexitatea iubirii.

Fragment

„Țara asta se împarte în două: cei cărora le e frică și cei care simt furie.
Voi, burghezii, sunteți cei cărora le e frică. Frică de a vă pierde bijuteriile, ceasurile scumpe, telefoanele mobile.

Trăiți prizonieri ai fricii voastre.
Închiși în mașinile voastre blindate, în restaurantele voastre,
în cluburile voastre, în centrele voastre comerciale stupide.
Baricadați.
Panicați.
Noi trăim cu furie.
Mereu cu furie.
Nu posedăm nimic.


Ne naștem fără viață, fără viitor, fără nimic.
Dar suntem liberi fiindcă nu ne este frică.
José Cuauhtémoc Huiztlic
Prizonier 29846-8
Sentință: cincizeci de ani pentru omucidere multiplă”

- Salvarea Focului

„Trăiesc emoțiile fiecărui personaj, mă răscolesc geloziile, mă macină furia, mă înduioșează mesajele de dragoste, mă seduc mângâierile, mă cutremură săruturile și mă arde tot ceea ce nu pot menționa. Mă dor și trădările, mă întristează singurătatea, abandonul și mă înspăimântă gloanțele, morții. Dar mai presus de toate, mă îndrăgostesc de felul în care Guillermo Arriaga spune ceea ce spune. Devorez fiecare cuvânt.”

- Milli

„Nu era un animal, poate nici chiar o ființă umană. Arăta ca un înger frânt, pierdut, ignorat.”

În Anglia anului 1781, William Burton, un tânăr nobil, trăiește o întâlnire stranie a cărei intensitate îi va marca și schimba viața. Hotărât să aducă alinare celor pe care lumea nu îi considera ființe umane, William pornește într-o călătorie dificilă pentru a studia și a dobândi cunoștințele medicale de care avea nevoie pentru a-i ajuta pe cei renegați de societate: oameni-lup, albinoși, femei cu două capete.

Prietenia, dragostea și hotărârea vor deveni aliații săi împotriva unei lumi bizare și crude, unde adevărata diformitate se ascunde adesea în gândurile și inimile unor oameni în aparență normali.

O poveste despre putere, frică și umanitate, și despre cât de înfricoșătoare poate fi uneori normalitatea, acest roman ne invită să descoperim poveștea neștiută a ființelor stranii și să îi privim cu mai multă empatie pe cei marginalizați și diferiți.

Fragment

"Am mai făcut un pas spre siluetă, era o ființă umană sau cel puțin așa părea, era dezgolită, legată de un stâlp, avea mâinile încleștate, pieptul contractat, curbura spatelui ca și cum ar fi fost al unui câine sfrijit, pe pielea sa transparentă se iveau vene albăstrui, simțindu-mi prezența, s-a întors spre mine, mi-a fost frică, nu știam dacă m-ar putea mușca, am dat înapoi, „din ce motive e aici?”, l-am întrebat pe Peter, „uneori, din femeile din satele noastre se nasc astfel de progenituri, nu le lăsăm să moară fiindcă nu știm dacă este sau nu păcat, nici măcar preotul nu știe, și, fiindcă avem îndoieli, sunt crescute printre animale”, m-am îngrozit, nu știam dacă ființa aceea gândea, dacă avea emoții, dacă poseda vreun limbaj."

- Ființe stranii

„O narațiune superbă... captivantă și plină de profunzime. Guillermo Arriaga poate provoca orice, dar nu indiferență. Un portret minunat.”

- Roxi

Trei cărți care schimbă modul în care privești lumea

Aceste trei cărți despre violență și izbăvire, despre nedreptate și acceptare, despre iubire și compasiune, ne dezvăluie viețile celor care nu au avut șansa să-și spună poveștile, oferindu-ne șansa să privim o latură ascunsă a lumii în care trăim.

Pachet Dincolo de limite

Citești mai mult, plătești mai puțin...

Pachet Dincolo de aparente

Pachet Dincolo de aparente
Comandă

Pachet Povestile nerostite

Pachet Povestile nerostite
Comandă

Pachet In mijlocul focului

Pachet In mijlocul focului
Comandă

Pachet Fetele normalitatii

Pachet Fetele normalitatii
Comandă

Pachet Dincolo de limite

Pachet Dincolo de limite
Comandă

Guillermo Arriaga este un autor, scenarist, regizor și producător mexican. Cunoscut ca fiind scenaristul din spatele unor filme celebre ca Iubiri și câini, 21 de grame și Babel, pelicule care împletesc mai multe planuri într-o narațiune nonlineară, Arriaga este, de asemenea, un scriitor cu o voce puternică și o forță vizuală impresionantă.

Până în prezent, a scris colecția de povestiri Retorno 201 (2006) și romanele Escadron Ghilotina (1991), Un dulce miros de moarte (1994), Bivolul nopții (1999) și Sălbaticul (câștigător al Premiului Mazatlán de Literatură în 2017). În 2020, Salvarea focului i-a adus Premiul Alfaguara pentru roman, iar cea mai recentă carte a sa, Ființe stranii (2023), l-a confirmat drept una dintre cele mai originale voci ale literaturii mexicane contemporane.