Bullyingul nu este amuzant

80 Lei

29 lei

Comandă
Inapoi Înapoi în site
Carti-Header

Ține-i departe pe cei mici de bullying! Învață-i să aibă încredere în sine, în profesori și în prieteni cu ajutorul acestei serii ilustrate!

Dacă ai fost vreodată victima bullyingului, nu ai uitat acele momente niciodată. Ți s-a spus că ești prea mare, prea mic sau urât. Știi că ești vulnerabil, iar cineva este pregătit să profite de slăbiciunile tale. Cu siguranță nu îți dorești să experimenteze și copiii tăi aceste sentimente. Comandă cele patru povești ilustrate și ajută-i pe cei mici să recunoască și să răspundă la diversele tipuri de bullying!

80 Lei
Comandă

Fenomenul bullying în România

Organizația Salvați Copiii atrage atenția că numărul cazurilor de bullying din școli a crescut cu aproape o treime în ultimul an, fenomenul fiind extrem de grav.

49% dintre elevi sunt victimele situațiilor de violență fizică, de amenințare sau ale mesajelor umilitoare transmise online

82% dintre elevi asistă la situații de bullying

27% dintre elevi recunosc că au comis ei înșiși astfel de fapte

3 din 10 copii sunt excluși constant din grupul de colegi

3 din 10 copii sunt amenințați cu bătaia sau lovirea de către colegi;

shape
Mărturisirile copiilor-victime
Marturii Marturii
cum-ii-ajuta-pe-cei-mici

Cum îi ajută pe părinți și educatori

Icon-Checkmark

Îi învață cum să abordeze subiectul bullyingului cu cei mici;

Icon-Checkmark

Le oferă modalitatea perfectă de a le transmite copiilor că pot apela la ajutorul lor oricând au nevoie;

Icon-Checkmark

Îi învață cum să le liniștească fricile cauzate de bullying copiilor;

Icon-Checkmark

Îi sprijină în dezvoltarea emoțională corectă a copiilor.

Cum îi ajută pe cei mici

Icon-Rainbow

Învață cum să recunoască și cum să reacționeze când sunt puși în fața mai multor tipuri de comportamente abuzive;

Icon-Rainbow

Le prezintă măsurile corecte pentru a pune capăt bullyingului;

Icon-Rainbow

Le arată și perspectiva celor care sunt victimele bullyingului și repercusiunile acestui fenomen;

Icon-Rainbow

Realizează importanța propriilor vorbe, fapte și acțiuni;

Icon-Rainbow

Înțeleg că pot discuta cu părinții sau cu prietenii lor de fiecare dată când au de-a face cu bullyingul.

cum-ii-ajuta-pe-cei-mici

Descrierea cărților

Îmbrâncitul, glumele răutăcioase, excluderea intenționată a cuiva dintr-un grup, rușinarea publică – copiii pot experimenta bullyingul într-o varietate de moduri.

Poveștile acestea simpatice sunt interpretate de animale ilustrate, pentru a-i ajuta pe cei mici să treacă mai ușor peste aceste situații dificile. Fiecare carte face cunoscut un tip de agresiune, și anume bullyingul verbal, bullyingul fizic, bullyingul ascuns, bullyingul emoțional, și oferă strategii actuale și eficiente atunci când copiii se confruntă cu aceste probleme.

În cadrul ilustrațiilor sunt folosite animale neutre ca personaje, pentru ca cititorii, indiferent dacă sunt fetițe sau băieței, să se poată identifica în povești. Textele ajută tinerii cititori să recunoască și să gestioneze diferitele forme de agresiune.

descriere-insultele

Insultele nu sunt deloc amuzante

Nicolas adoră să joace fotbal cu echipa sa și îi place să stea în poartă. Când nu reușește să apere o minge, Dragoș începe să-i adreseze cuvinte jignitoare, care-l rănesc.

Prin această lectură, micii cititori vor observa cum Nicolas este ținta apelativelor și a poreclelor și vor afla modalități de a opri acest comportament abuziv.

descriere-imbrancitul

Îmbrâncitul nu e deloc amuzant

Mihnea este foarte bun la matematică și îl admiră pe Super Ratonul, eroul cel curajos. Mihnea este agresat fizic de Felix, un coleg de școală.

Prin această lectură, micii cititori vor observa cum Mihnea este ținta unei agresiuni fizice și vor afla modalități de a opri acest comportament abuziv.

descriere-glumele

Glumele nu sunt mereu amuzante

Filip, Tudor și David merg împreună în tabăra de cercetași încă de când erau mici. Când un alt cercetaș, Ivan, vine să stea cu ei în cabană și începe să facă glume răutăcioase pe seama lui Filip, acesta începe să se simtă exclus din grup și luat peste picior.

Prin această lectură, micii cititori vor observa cum Filip este ținta glumelor lui Ivan și vor afla modalități de a opri acest comportament abuziv.

descriere-tachinarea

Tachinarea nu e mereu amuzantă

Cezar și ceilalți colegi din stația de autobuz fac glume pe seama lui Radu și râd de blănița zbârlită și de hainele sale simple. Tachinarea lor continuă îl necăjesc și îl întristează tare mult pe Radu.

Prin această lectură, micii cititori vor observa cum Radu este ținta tachinărilor colegilor și vor afla modalități de a opri acest comportament abuziv.

Recenzii de la părinți

Avem nevoie de mai multe astfel de cărți în școli

„Avem nevoie de mai multe astfel de cărți în școli pentru a le reaminti copiilor cât de dureros este bullyingul. Cei mici nu vor învăța doar despre hărțuire și agresivititate, ci și despre încrederea în sine, încrederea în profesori și prietenie cu ajutorul acestei serii ilustrate.”

– Kelly, Goodreads

cerculete-box-recenzii

Vă va ajuta să adresați problema bullyingului și să îi educați pe cei mici

„O lectură perfectă alături de cei mici care vă va ajuta să abordaţi problema bullyingului și să îi educați în acest sens. Mi-au plăcut foarte mult sfaturile din această carte, Insultele nu sunt deloc amuzante, dar și din celelalte titluri din serie. De asemenea, acum le putem explica mai ușor celor mici de ce nu ar trebui să îi insulte pe ceilalți și cât de important este sprijinul prietenilor.”

– Vanessa, Goodreads

cerculete-box-recenzii

Prezintă informații suplimentare de bullying

„Această carte din serie, Îmbrâncitul nu e deloc amuzant, este ideală dacă vrei să le explici copiilor despre bullying, deoarece abordează un anumit tip de hărțuire – cea fizică – și prezintă informații suplimentare despre acest tip de bullying. Personajele sunt, de asemenea, ilustrate ca animale, cei mici putându-se identifica mai ușor cu simpaticele personaje.”

– Henry, Goodreads

cerculete-box-recenzii

O lecție grozavă pentru toți copiii

„Este o lecție grozavă pentru toți copiii. Această carte din serie, Glumele nu sunt mereu amuzante, îi învață pe cei mici motivele pentru care nu este bine să spună glume pe la spatele prietenilor și al altor copii. Întreaga serie le arată celor mici de ce nu ar trebui să recurgă niciodată la bullying. Dacă aș putea, le-aș oferi această carte tuturor părinților, pentru a-i ajuta să conștientizeze bullyingul și pentru a-i învăța mai departe și pe copiii lor într-un mod simpatic cum să evite agresivitatea.”

– Mallory, Goodreads 

cerculete-box-recenzii

Putem ajuta copiii mici care experimentează bullyingul

„Această carte ilustrată, Tachinarea nu e mereu amuzantă, este ușor de citit și ar trebui să se regăsească în toate bibliotecile școlare. Bullyingul este o problemă importantă și des întâlnită în școli și mă bucur că această serie există. Îi putem ajuta astfel pe copiii mici care experimentează bullyingul, învățându-i cum să reacționeze și cu cine să discute.”

– Maggie

cerculete-box-recenzii

Răsfoiește Cartea

preview-page
preview-page
preview-page
preview-page

Despre autoare

Amanda F. Doering este autoarea a peste 50 de cărți pentru copii. Îi face plăcere să scrie pentru copii și să îi ajute să învețe mai multe despre ei înșiși și despre lumea din jur. Autoarea își dorește ca cei mici să îndrăgească cititul la fel de mult ca ea. Când nu citește sau scrie, Amandei îi place să călătorească, să facă drumeții și fotografii și să își petreacă timpul cu buldogul său, Hugo.

Melissa Higgins a scris peste 100 de cărți de ficțiune și non-ficțiune pentru copii. Cărțile sale au fost premiate la Independent Publisher Book Awards și la Moonbeam Children’s Book Awards. Înainte de a deveni o scriitoare cu normă întreagă, Melissa a lucrat ca consilier școlar și a avut un cabinet privat de consiliere. Când nu citește sau scrie, Melissei îi place să facă drumeții și fotografii în deșertul din Arizona, unde locuiește împreună cu soțul său și cu cele două pisici timide.

Citești mai mult, plătești mai puțin

Pachet Bullyingul nu este amuzant + Pachet Emoțiile Sarei

Pachet Bullying-ul nu este amuzant + Pachet Emoțiile Sarei
160 Lei
Comandă

Pachet Bullyingul nu este amuzant + Pachet Prietenii Sarei

Pachet Bullying-ul nu este amuzant + Pachet Prietenii Sarei
120 Lei
Comandă

Pachet Bullyingul nu este amuzant + Pachet Să creștem frumos cu Matei

Pachet Bullying-ul nu este amuzant + Pachet Să creștem frumos cu Matei
120 Lei
Comandă

Pachet Bullyingul nu este amuzant + Zâna Măseluță

Pachet Bullying-ul nu este amuzant + Zâna Măseluță
109 Lei
Comandă

Pachet Bullyingul nu este amuzant + Pachet Tărâmul poveștilor

Pachet Bullying-ul nu este amuzant + Pachet Tărâmul poveștilor
160 Lei
Comandă