Cel mai mare dispozitiv de distragere a atenției inventat vreodată stă nestingherit in buzunarul
copiilor noștri. Copilăria bazată pe joacă liberă a fost înlocuită treptat de utilizarea exagerată a
tehnologiei, afectând profund dezvoltarea socială și neurologică a copiilor.
Soluțiile pentru a restabili echilibrul și pentru a ajuta copiii să navigheze sănătos în era tot mai
digitalizată se regăsesc în această carte - urgentă, actuală, esențială pentru orice părinte sau
viitor părinte.
renumit specialist american în psihologie socială, este profesor de etică a leadershipului la Stern School of Business din cadrul New York University. După ce a studiat Filozofia la Yale, și-a obținut doctoratul în Psihologie socială la University of Pennsylvania, în 1992. Pentru meritele sale excepționale, în 2007–2008 a fost profesor invitat la Princeton University. Autorul mai multor bestsellere internaționale, Haidt a fost apreciat drept unul dintre „gânditorii de top la nivel global” atât de revista americană Foreign Policy, cât și de publicația britanică Prospect, iar din 2019 face parte din American Academy of Arts and Sciences.
„Am terminat cartea cu un val de tristețe amestecat cu indignare. Am simțit și o tristețe profundă față de ceea ce am făcut (și continuăm să facem) ca societate în detrimentul copiilor. Mi-e teamă că într-o zi ne vom uita în urmă, îngroziți de ceea ce le-am luat și cu ce am înlocuit acel lucru. Gândul acesta îmi dă o stare de greață.”
„Probabil că este cea mai serioasă și mai înspăimântătoare carte pe care am citit-o în ultimii ani. Deja am luat măsuri ca să limitez accesul băiețelului meu la orice tip de tehnologie - simțeam că ceva este în neregula când exagerează cu ecranele, dar cartea asta m-a convins că e o problemă cât se poate de gravă.”
"Cuvinte care îngheață inima oricărui părinte... datorită lui Jonathan Haidt, putem înțelege cu adevărat amploarea tragediei. O carte lucidă, memorabilă și mobilizatoare."