Într-o lume agitată, în care nu mai avem timp să ne ascultăm unii pe alții, volumul Părintelui Vasile Ioana ne reamintește cât de important este să fim atenți la ce ne șoptește sufletul nostru. Doar astfel vom găsi mereu îndrumarea de care avem nevoie pentru a ne regăsi unii pe ceilalți și pentru a întemeia familii binecuvântate.
Într-o lume agitată, în care nu mai avem timp să ne ascultăm unii pe alții, volumul Părintelui Vasile Ioana ne reamintește cât de important este să fim atenți la ce ne șoptește sufletul nostru. Doar astfel vom găsi mereu îndrumarea de care avem nevoie pentru a ne regăsi unii pe ceilalți și pentru a întemeia familii binecuvântate.
scrisoarea părintelui
vasile Ioana
Cu toții știm în adâncul inimii ce îi este cu adevărat de folos sufletului nostru, însă puțini îndrăznim să pășim pe calea iubirii și a jertfei. O familie fericită, în care domnesc armonia, liniștea și iubirea, reprezintă un ideal spre care tinde sufletul tuturor, însă câți dintre noi suntem dispuși să renunțăm la noi înșine pentru a ne regăsi apoi, mai buni, mai împliniți, în iubirea pentru celălalt?
Cartea Părintelui Vasile Ioana ne ajută să învățăm această lecție dificilă a iubirii și a jertfei. Asemenea unui duhovnic înțelept care ne cunoaște slăbiciunile și trudește să ne cultive virtuțile, acest volum privește până în profunzimea ființei noastre, vede toate slăbiciunile, viciile și obiceiurile care îi îndepărtează de noi pe cei pe care îi iubim și ne arată calea spre vindecarea sufletului.
„Mă bucură nespus să-l găsesc pe Părintele Vasile și-n paginile unei cărți după ce a reușit să ducă pildele credinței în New Media. Pe mine, Părintele Vasile m-a învățat să fac primul pas chiar dacă nu vedeam capătul scării. Despre asta e de fapt credința și Părintele Vasile are harul de a o explica și, mai ales, de a te face sa o înțelegi. Cartea asta e despre înțelegere și apropiere. Și despre Mulțumirea pe care Părintele Vasile m-a învățat să o practic. Mulțumirea de zi cu zi…”
Dan Negru
prezentator TV
– Părintele Vasile Ioana
„Cel care, din curiozitate sau interes, va deschide acest document excepțional al Părintelui Vasile Ioana, va avea revelația familiei creștine și a rostului ei divin și binefăcător de azi și dintotdeauna. Din această duhovnicească perspectivă, vom înțelege mai bine vorbele Sfântului Ioan Gură de Aur: Familia este biserica de acasă”
Horațiu Mălăele
actor
„Și dintr-odată în viața ta apare acea persoană care schimbă totul: persoana de care te îndrăgostești și alături de care ai vrea să trăiești toată viața – iubirea vieții tale. Din acel moment totul se resetează: relațiile cu prietenii se schimbă; cu propriii părinți intri într-o etapă nouă, pe tine însuți parcă nu te mai recunoști. Și totul pentru că ai început să iubești... Momentul acesta e ca o naștere, fiindcă nimic nu mai este la fel ca înainte, totul capătă alte dimensiuni. Ochii parcă văd altfel, toate simțurile se ascut, gândești exagerat de subiectiv, vezi totul prin ochii persoanei iubite, începi să simți că nu-ți mai aparții și că ai face absolut orice ca ea să fie fericită. (…)
Minunat ar fi ca această poveste să continue așa la nesfârșit. Pentru unii, lucrurile rămân într-adevăr astfel, însă, din nefericire, pentru majoritatea oamenilor nu se întâmplă așa. La un moment dat, lucrurile încep să se schimbe și, așa cum în rai păcatul a tulburat echilibrul primilor oameni – Adam și Eva –, tot aşa se întâmplă și în viața unora dintre noi: apar ispitele de tot felul, slăbiciunile celor doi îndrăgostiți, gândurile rele care înrăiesc treptat inima, iar toate acestea vor duce, cu siguranță, la pierderea stării de bine de la început.
Răul care tulbură echilibrul familiei pune încet, încet stăpânire pe calitatea vieții soților și așa se pierde lucrul cel mai important – pacea.”
Inspirat de mari duhovnici ai Bisericii Ortodoxe precum Părintele Cleopa sau Părintele Arsenie Papacioc, dar și de atmosfera plină de iubire de Dumnezeu din casa bunicilor care l-au crescut, Părintele Vasile Ioana a ales drumul preoției și al Cuvântului pentru a veni în sprijinul semenilor săi.
Astăzi, el este parohul Bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”din apropierea Pieții Universității din București , unde a adunat în jurul său o întreagă comunitate de oameni de bine dornici să-și ajute aproapele. Mereu prezent în viața enoriașilor pe care îi păstorește, și, uneori, în diferite emisiuni radio și TV care abordează teme din actualitate, Părintele Ioana este întodeauna pregătit să ofere îndrumare celor deznădăjduiți sau rătăciți, prin predicile sale sau prin cărțile sale.