Ghidul familiei imperfecte

Inapoi Înapoi în site
Ghidul familiei imperfecte

Familia perfectă nu există. Dar putem fi perfect fericiți într-o familie imperfectă, dacă învățăm să impunem și să acceptăm limite.

Fie că resimți și acum suferința pe care ai acumulat-o în urma abuzurilor, nesiguranței și neglijenței de care ai avut parte în copilărie, sau doar îți dorești mai multă armonie în relațiile tale de familie marcate periodic de divergențe dureroase, Ghidul familiei imperfecte îți va oferi soluții și exemple esențiale pentru echilibrul tău emoțional.

În această carte psihoterapeutul Nedra Glover Tawwab îți pune la dispoziție toate instrumentele de care ai nevoie pentru a reconstrui pe fundații mai sănătoase cele mai importante relații din viața ta, dar și pentru a te detașa definitiv de relațiile toxice.

„Familia nu ți-o alegi. E un dar.

Dar poți să o educi. Nu-ți poți schimba familia, poate că nu poți schimba nici relațiile de familie, dar te poți schimba pe tine în relație cu familia. Asta te învață această carte. Orice relație disfuncțională poate fi gestionată.

Terapeutul Nedra Tawwab îți oferă o modalitate infailibilă de a aborda obiceiurile nesănătoase ale membrilor familiei, înainte ca ele să devină tipare de comportament. Uneori, este nevoie să pui piciorul în prag cu părinții, frații, copiii și chiar și cu socrii și această carte îți oferă instrumentele potrivite pentru a atenua conflictele de orice fel.

Știu că, în aceste timpuri, multă lume îți spune că nimeni nu te poate face fericit sau nefericit în afară de tine însuți. Dar există o excepție: fericirea sau nefericirea fiecăruia dintre noi depinde atât de mult de relațiile de familie.

Nimeni nu s-a născut în familia perfectă. Și nimeni nu trăiește în familia perfectă. Dar poți învăța să trăiești perfect liniștit într-o familie imperfectă.”

- Mihai Morar

mihai morar

- Mihai Morar

Seria Nedra Glover Tawwab Seria Nedra Glover Tawwab

Fii liber și setează limite sănătoase în viața ta

O copilărie dificilă în cadrul unei familii disfuncționale a determinat-o pe Nedra Glover Tawwab să devină terapeut autorizat și să-i ajute pe semenii ei aflați în situații similare.

Cele două cărți scrise de Nedra, Arta de a fi liber și Ghidul familiei imperfecte, sunt două manuale utile și practice pentru toți cei ce refuză să rămână victime și aleg să seteze limite sănătoase, care să-i ajute să trăiască vieți fericite, consecvenți cu ei înșiși și cu prioritățile lor.

Arta de a fi liber te ajută să îți stabilești propriile limite și să înveți să spui NU fără remușcări; să respecți limitele stabilite de ceilalți; să pui propria fericire pe primul plan; să ai curajul să schimbi lucrurile care îți aduc neplăceri și să creezi o stare mentală și emoțională bună în relațiile cu ceilalți.

Ghidul familiei imperfecte te învață să aplici toate aceste instrumente în relația cu familia ta extinsă, să repari relațiile toxice și să găsești modalități de a lăsa în urmă relațiile care nu se pot repara.

Aceste cărți sunt pentru tine dacă:

shape

te confrunți cu relații de familie dificile

shape

ai membri de familie răutăcioși, manipulatori sau sabotori, cărora le face plăcere să te pună în situații neplăcute

shape

nu înțelegi anumite decizii ale membrilor tăi de familie

shape

nu poți acorda timp propriilor priorități, din cauza așteptărilor pe care ți le impune familia

shape

îți dorești să rezolvi un conflict care creează suferință în familia ta.

Ca adult, ai puterea de a modifica și a repara relațiile pe care le ai. Chiar și cu propria ta familie.

Fiecare familie are o poveste. Pentru unii dintre noi, familia e cuibul la care ne întoarcem cu drag, o sursă de stabilitate și încredere. Pentru alții, e o povară de o viață, un izvor al suferințelor, al conflictelor și al traumelor.

Acest ghid tratează cu compasiune, înțelegere și căldură fiecare model familial imperfect și oferă soluții practice pentru o varietate de situații: de la traume la neglijență, de la părinți absenți sau dependenți până la frați care se confruntă cu probleme emoționale, de la parteneri indiferenți la socrii mult prea prezenți în viața ta, oferindu-ți intrumentele de care ai nevoie pentru a impune limite sănătoase în raport cu propriile rude.

Gestionând relațiile nesănătoase de familie, poți prelua controlul asupra propriei vieți și să-ți respecți propria identitate, propriile nevoi și priorități.

Ghidul familiei imperfecte

Această carte te va învăța să:

shape

setezi limite sănătoase față de membrii de familie prea insistenți

shape

spui „nu”, când ți se pretinde mai mult decât poți să oferi

shape

ai conversații mai deschise și mai asumate cu membrii familiei tale

shape

îmbunătățești relațiile care merită păstrate și să le pui capăt celor care nu pot fi reparate.

Nedra Glover Tawwab

Nedra Glover Tawwab este autoarea bestsellerului New York Times Arta de a fi liber. Terapeut autorizat și consilier de relații de succes cu peste 15 ani experiență, Tawwab a fost invitată, în calitate de expert, în cadrul emisiunilor The Red Table Talk, The Breakfast Club, Good Morning America și CBS This Morning. Articolele ei au fost publicate de The New York Times, The Guardian și Vice. Ghidul familiei imperfecte e a doua ei carte, devenită la rândul ei bestseller.

Are un cont popular de Instagram, unde oferă sfaturi legate de sănătatea emoțională și susține săptămânal o întâlnire virtuală cu comunitatea, pentru a răspunde la întrebări legate de limite și relații. Locuiește în Charlotte, North Carolina, alături de familia ei.

Citești mai mult, plătești mai puțin